Blogg gratis Logga in

WANTED

09 Feb, 2009

wanted | 09 Feb, 2009 | Huvudkategori | (3509 Läst)

Come lets dance some skinnhead

Förstår inte ibland. Vad tänker man med egentligen - Röven? Kan ju skylla på att man var ung och dum. Slog upp kniven och mina ögon var blodröda - röda av ont blod. Lets dance!

Slog upp locket på min fake zippo och tände ciggen jag hade i mungipan. Drog in några snabba bloss. Röken sved till i höger öga. Zippo ner i fickan och hade jag deg till en kall java på burk? Rota fram några baht. Japp - det skramla mynt i fickan och burkjava skulle det bli. En blå värdetransportbuss drog förbi med galler på fönsterna. Såg dem ofta - nästan varje gång jag tofflar runt här på Bangkoks gator nu. Förutom att jag ältar med text i mitt bagage så blir man ständigt påmind. Lever på något sätt nu i allt "som har varit" - inte i dag. Även om jag simmar runt i samma lilla pöl - går samma kvadrat meter i kvarten och lever bara för stunden, så ändå, är det som jag andas adrenalin och puls från förr. Vill egentligen leva och slappna av - kunna njuta en näve och skratta. Men eftersom jag använder bagaget som ett verktyg att bygga framtid - bygga hus - så går jag ständigt klädd i gamla kläder.

Lustig på något vänster. Egentligen skulle man bara vilja svida om helt. På med helt nya plagg och knata gatan ner. Slå bort, inte tänka utan SE. Se hur solen lyser, känna hur den ler och värmer axlarna. Se hur de skrattar där borta som spelar tärning i hörnet. Se hur barnen leker och hur tjejen som precis passera än log. Skåda de ting som kan få skuggan att tina - de små ting som gör att skorna känns lätta. Men det är svårt. Betong som tynger och en ryggsäck som böjer ryggen ont.

Vill inte klaga - vill bara förklar hur känslan är när man måste använda sitt skit som jag kanske helst vill glömma - till att få bröd på bordet. Ibland så lägger jag märke till hennes leende. Ibland så lutar jag mig tillbaks, blundar och låter det som värmer värma. Vicka bak på stolen och luta husvägg. Sluta ögonen och det är inte bara den starka solen som talar - utan även glimtar i framtiden. De säger - Du är på rätt spår, andas, ta det lugnt vännen. Du gör rätt.

Så jag andas in gör som glimtarna säger. Försöker så gott jag kan att tänka positivt. Det finns så många som har det värre. Efter jag rökt klart - dega en java och toffla vidare. Hon log och tärningarna rulla - slog vägg, trottoar och två i glädjetjut en förbannad. Lite sedlar fram och tillbaks. Den iskalla javan svalka skönt i halsen. Såg mig omkring i flödet av folk och trampa in i trafiken mot ett förhoppningsvis ljusare rum.

Ska göra en REKLAM BREAK.. Inte för mig utan för en av er. En som blivit min vän härifrån. En person som stötta mig på flera sätt. Både en spark i baken när mungipan peka golv men också otrolig mycket arbete att korra och hjälpa tycka till om min text till boken. Haft daglig kontakt och är verkligen tacksam. Denna person skriver själv och är Good realy good at write. Han har tidigare publicerat böcker. men idag aktuell i en tävling på hemsidan Kapitel 1 som tillsammans med Piratförlaget lovat ett bokkontrakt till vinnaren. Så gå gärna in på hans bok och rösta. Nedan en kort text om boken och länken i slutet av blogginlägget. Rekommenderar boken varmt - inte bara för att han står vid min sida utan för att den är ruskigt jävla bra! Riktigt bra.

ONT BLOD

Lånehajen Peter Chaos är en jagad man. Hela hans liv vänds upp och ner när hans familj mördas av en bilbomb. Samtidigt verkar krafter inom den ryska maffian som är ute efter hans huvud på ett fat.

En seriemördare härjar i Stockholm och alla spår pekar mot Peter. Han tvingas gå under jorden och för att lösa morden. Inte bara på hans familj men även hitta seriemördaren.

Sakta men säkert knyts snaran åt runt Peter och han tvingas till drastiska åtgärder för att hitta de som vill honom ont.

Vad han inte vet är att den internationella lönnmördaren Zorn är ute efter hämnd.

Ont blod är en tät intrig i högt tempo.

(För att rösta fram boken måste man regga sig som tar en sekund och även rösta på två andra böcker, men om ni gillar att läsa här kan jag lova att ni hittar mycket bra storys och alster på sidan. Det finns mycket bra böcker där - I promise.)

REKLAM - slut.

Ett blodigt slagfält

Sjutton bast. Stod framför spegeln. Bodde för tillfället hemma hos päronen, men slussade som en vante fram och tillbaks mellan fosterhem och andra ställen. Stereon på hög nivå - Bob Marley. The number one and only. No women No cry. Volymen var hög. Speglade mig själv hade precis fått ett par nya jeans av morsan. Det var fajt idag på schemat. Skulle träffa upp Chilenar Osacar och några andra lirare. Vi skulle in till stan för skinnskallarna skulle fira någon kung. Tydligen skulle det bli drag på Kungsan - massa nassar skulle in och demonstrera och då är det fight. Riktigt jävla blodigt kunde det bli. Kravaller på högsta nivå - adrenalin till max. Det pirrade i kroppen när jag spegla mig, fan vad jag såg fram mot detta. Rasistjävlarna skulle få - få smaka på våld. Drog fram butterflyen ur bakfickan och slog ut den med några snabba handrörelser - precis som jag övat. Kolla spegel. Några snabba rörelser och kniven dold i sitt egna handtag. Två timmar tills vi skulle träffas nere på vårat torg och dra in till city.

Gick ut i tvrummet. Morsan satt där och med tven på och läste bok med benen uppdragna i soffan. Hon tittade på mig men sa inget. Tillbaks i boken. Satte mig ner i en fåtölj och glodde på burken. Något matlagningsprogram. Men jag vilade ögonen på kokande kastruller och hacka grönsaker. Fans inte så mycket att göra. Tjejen i rutan snacka hur viktigt det var att få i sig grönt - snack, för mycket sådant tugg om hälsa hit och dit, var man än vände sig. Ikväll skulle de allt få känna på dålig hälsa - rasistjävlarna.

Stängde igen ytterdörren till huset och gick ut. Halvkväll gumma vindar. Gick asfalt och drog handen över grannens välklippta häck som var i midjehöjd. Kände hur buskarna kittlade i handflatan. Kunde inte vänta tills vi skulle åka in till Kungsan. Var tvungen att röra på mig. Skulle ju inte träffa Oscar och co för om en timma men jag rörde mig ner till torget ändå. Kollade så jag hade bussrmesa och deg. Japp. Knata vidare - fan vad great. Kniven i bakfickan och humöret var bäst. Kunde inte bli bättre.

Kom ner till det lilla torget. Det var lite folk på pizzerians uteservering och folk ut och in på Konsum. Satte mig ner på en bänk och tände en cigg. Såg två lirare som jag kände de kom emot mig. Acke och Fabian. När de kom fram hälsade de och slog sig ner vid mig.

"Vad händer då gubbar?" sa jag.

"Nää inget sa Acke. Han var liten till växten och bar en lustig basker på huvudet. Alltid tyckt bra om honom men han såg ut som en råtta i nyllet.

"Ska ni inte med och spöa skinnskallar då? De firar ju någon kung idag och det kommer bli drag på stan?" Samtidig som jag ställde frågan kikade jag mot Fabian. Han var betydligt större än lilla Acke. Stor ovårdad kalufs och grova ögonbryn, såg ut att vara typ tjugofem - men han var bara sjutton. Han tittade på mig.

"Vilka ska in?" frågade han.

"Nja jag och chilenar Oscar plus några polare till honom. Typ fem sex pers."

De båda tittade på varandra och Acke ryckte på axlarna.

Mina andra homies Andy och co var borta för tillfället. De hade skrapat ihop en slant och dragit utomlands de jävlarna - utan mig. Men jag var nyss hemkommen från ett hem och de hade lyckats med någon grej - tror det va ett bryt ett bax som givit lite grann. Så de tagga.

Jag surrade med grabbarna och vi hängde där på torget. Acke ville haka men Fabian banga. Han sa han var tvungen att va hemma under kvällen. Hans farsa tjata han hängde ute för mycket. Efter en halvtimma dök Oscar upp plus två andra killar. Chilenar Oscar, tjockis Oscar. Men tvärlugn. Gilla han, killen hade någon relaxad stil och bara tog dagens som det kom. Lite seg sådär men skön. Kände inte hans polare som var med men vi hälsade - skaka tass och bubbla lite om allt möjligt. Men sen var det dags.

Stan - Slagsmål - spöa nassar. Tog buss och tub in och det var flera smågäng som förmodligen också skulle in. Någon sa att det var fett med folk på plattan. Antirasister som skulle demonstrera. Tunnelbanan dumka räls och jag satt med fötterna på sätet. Lekte öppet med kniven. Slog ut bladet och in - hade tränat. Mycket folk i vagnen. Oscar petade sig i nästan. Lika öppet som jag lekte kniv.

"Fan vad äcklig du är" sa jag. "Shit Oscar - kamma dig."

"Vadå? kliar ju fan inuti" svarade han på dålig svenska.

Hans polare garva. En av dem satt med en guldfärgat knogjärn i handen. Kände hur kroppen sakta började fyllas av förväntan. Ju närmare centralen vi kom desto mer adrenalin. Det var som om skiten kröp upp i kroppen från tåspetsarna och upp – upp och fyllde. För varje station dörrarna åkte igen och vagnen börja rulla blev jag mer och mer fylld av adrenalinet. Shit vad skönt.

Det klev på ett till gäng. Sju åtta pers. Oscar ropade till en av dem och de kom till oss. Ja då - ännu fler. Blandat med svenskar och invandrare. De nickade och killen Oscar ropa på presentera sig som Sarsa. Någon håll i en batong - en annan skrek - "Nassejävler!" rak ut i vagnen. Tåget rullade räls. Snart framme.

Äntligen. Där. Framme vid centralen. Snacket gick om att plattan var totalt smockfull av demonstranter och att de närsomhelst skulle börja gå ner mot Kungsan. Någon sa att snutarna hade spärrat av hela Kungsan och att det var fullt av skinnskallar där. Vi gled ur vagnen och gick i klunga mot rulltrapporna. Livat - pumpad av adrenalin - vetskap att snart var det time - för slakt fick mig att rysa av behag. Att vara i gäng, flera – slåss tillsammans. Spelade ingen roll vilka ods det var, bara det blev slagsmål.

Oscar och Acke gick bredvid mig. Upp för rulltrappan. Vi hetsade upp för stegen. Ville se mängden av folk där uppe på plattan. Ville känna trycket av flera hundratals folk. Ville ta på den kokande stämningen.

Passerade spärrarna och fick se - God dam it - plattan var helt jävla full av folk.

"Ser du?" sa jag till Oscar

"Ja kompis jag ser" svarade han.

Vände mig till Acke han stod nästan och gapade. De andra stod runt oss och tittade de också. Hela jävla Sergels Torg var smockat av antirasister - demonstranter. Plakat och vimmel. Skrik och någon talade i en mick. En snubbe kom fram till oss från massan. Både jag och Oscar kände honom, Diego.

"Vad händer kompis?" sa Oscar till honom.

"Kungsan är full av nassar och det är hundratals snutar som spärrar av vägen vid gallerian."

Såg flera snutar här och där och på andra sidan stod ett plattan såg det ut som kravallsnutarna stod på rad. Kände mig berusad - helt fucking full av kokande agg blandat med adrenalin.

"Vad gör vi?" sa jag och tittade på Diego.

"Tror demonstranterna ska röra sig mot Kungsan snart. Men vi samlar ihop ett gäng och tar bakvägen. Ni vet på andra sidan gallerian." och det gjorde vi.

Cirka tjugo pers drog vi runt istället, längst drottninggatan. Runt skiten för att komma åt skinnskallarna på andra sidan. Vi småsprang. Ville komma före innan den stora klungan skulle komma fram. Vi ville starta skiten innan de hela bröt ut och urartade totalt. Drog fram kniven i stegen. Kände hur hjärtat pumpade ut blod i kroppen. Vi joggade i tystnad. Acke bredvid mig. Rundade en knut. Jag och Acke bland de längst fram. Oscar bakom - tjockis Oscar lunka på. Vi kom bakom själva kungsträdgården. Såg ett gäng snutar - vi saktade ner. Såg plötsligt ett hundratals skinnheads - i klunga. Vi stanna helt. Snutarna fem sex styckena mellan oss och nassarna - vi tjugotal. Nassarna säkert över hundra. Någon skrek;

"Kolla svartskallar!" "Blattar!"

Tittade på Acke. Jag log. Höll hårt i kniven. Riktigt jävla hårt. Hans ögon smalna.

"Ingen Bangar!" skrek jag och tittade mig omkring. Tyst. Såg hur snutarna uppmärksamma situationen.

"Kom igen" väste Diego. "Nu jävlar!" - och han och jag tog täten. Vi kuta - mot nassejävlarna. Resten bakom oss. Hjärtat pumpa - höll stenhårt i kniven. Attack! Svinen skulle få...

Se där.. fortsätter sen..

Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=Gi_uJZFbiws

och mail om det skulle va något:

wantedblack@gmail.com

Glöm inte bort att kika in och läs ONT BLOD!

http://kapitel1.se/leffe-d/ont-blod

Simma ont

WantedKommentarer

 1. tjabba, tack för requesten! väntar ivrigt till nästa del, bloood!!!

  Skrivet av tack — 09 Feb 2009, 21:10

 2. Tack min vän, det värmde gött :)

  Skinnbulor... Den som inte sprungit i gamla stan med ljudet av 40 DocMartins och rasistiska tillmälen efter sig har aldrig riktigt levt :) Gamla tider - Goda tider

  Skrivet av Farbror Grön — 09 Feb 2009, 21:25

 3. Skoj att se att det är lite fart i bloggen igen.

  Skrivet av Marty — 10 Feb 2009, 09:31

 4. Hey mannen
  Hur gick de me byggare-Jan och västarna?
  Den storyn måste berättas klart.

  Skrivet av Bekant — 10 Feb 2009, 10:10

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor