Blogg gratis Logga in

WANTED

07 Feb, 2009

wanted | 07 Feb, 2009 | Huvudkategori | (2703 Läst)

Jugge vs Jugge.. dont blame it on me.

Köp en lott. Tur? Nja ibland så kan gudarna spela en i handen och den andra ge pisk. Men som sagt, en gnutta luck ska man väll ha.

En Fredagskväll forts..

Carina och jag hängde, kila på halvflagg, inget seriöst direkt. Jag pyssla med mina hyss, va med Jack och allt som var brukligt. Då och då sammanstråla hon och jag, tog en fika, en middag och sedan oftast upp till mig. Rullade lakan men det var ytligt. Skrap på isen. Visste hon bodde ute i Upplands Väsby och att hon var ett år yngre än mig. Visste hon gillade cesarsallad och föredrog badboys före lugna gatan. Men mycket mer än så visste jag inte. Förmodligen spetsa hon utekvällarna med en näsa och förmodligen så var det tjejen som gillade Spybar, VIP och skumpa. Jag var ju inte den modellen i fulla växlar. Hatade Spyan och såg hellre en movie hemma. Soffa, rulle och något gott var mer min melodi. Action fick jag ju ändå titt som tätt. Men en månad gick. Kollade mig över axeln då och då och var extra försiktig. Visste ju att Sabanac vill ha hämnd - något annat vore ju konstigt. De hade snackats och ryktades massa skit på gatan. Men man visste inte vad man skulle tro. Efter någon vecka var det skåpmat och något annat blev skvallrigare news. Höll mig undan från Sturehoff men för övrig normalt. I väntan på vendettan.

Men inget hade hänt hittills. Söndag satt med Timo på Fridays. Vi brukade när vi kunde, köra söndagkväll på haket. En saftig köttbit, tugg om veckan och ironi med Timo - en färgklick som avslut på veckan. Inte för att man levde något måndag till fredags liv direkt men ändå. Söndag, lite folk på det rödvita ballongstället. Amerikanskt - Hard rock wannabe men med egen touch. Gillade det, inga vita dukar, vinglas och gröna nyckelhåls veggorätter. Fett, kött, redig kniv och en släng av - skit i hälsan. My type of hak.

"Så du väntar på vendetta, få juggestryk?", sa Timo och slängde upp gaffel och kniv på tallriken, bredvid varandra som om han var klar.

"Kan man väll säga", svarade jag mitt i tuggan. "Det har ju gått en månad nu, men vad fan. De där typerna borde ju inte svälja. Vi spöade ju på honom plus homies och drog hem med hans brud. Som en loskade rakt i nyllet." Slängde en blick på klockan. Tio över tio.

"Fan, hur lyckas du?" Timo lutade sig tillbaks. En ung servitris log när hon gick förbi. Hade frågat henne tidigare för länge sedan om hon ville följa med på en kväll, men fått totala rånobben. Efter det så log hon bara varje gång vi var på haket. Som hon väntade på att jag skulle tjat ut henne.

"Lyckas med vad?" frågade jag.

"Ja... Inte hamna i trubbel, för det hör ju till. Men va fan. Tre juggar med gun och du kommer helskinnad därifrån och juggarna får slicka golv."

"Tur" sa jag kort.

"Jo kanske, men man kan ju inte ha tur varje jävla gång. Själv så får jag ju alltid jävligt mycket stryk. Varenda jävla gång."

"Men du är ju fan sämst på att slåss. Rikssämst."

"Jo men ändå" sa han och la armarna i kors. "Hoppas du får stryk."

"Skål på dig finnjävel" sa jag och tog en klunk bira. Han körde men drack ur colan.

Jag beställde in kaffe och efter ytterligare en halvtimme var det time - göra kväll, slut på kvällen. Timo skulle upp tidigt. Han började knega vid sju - byggbranschen och själv så skulle jag faktiskt också upp early. Hade ett möte imorgon vid nio. Det var en lirare som ville snacka om någon skuld. Jag och Andy skulle träffa honom. En Svensson som hade blivit lurad. Så Timo och jag skildes åt och jag gick hem i vinterrusket.

Slog upp luvan på dunjackan. Sju åtta minuters gång. Lite foks ute men det var inte så konstigt. Söndag, kväll, kallt och vinter. Vad mer kunde hålla folket inne. Gick längst gatan. Fasad till höger och parkerade bilar till vänster. Kyligt, fastän jag hade dunjacka. Vanliga nojan - kolla in alla bilar när man började närma sig kvarten. Alltid samma koll men speciellt nu när det var som det var. Snackat med Andy under kvällen och han var ute i Brottby hos någon kusin. Kussen skulle sälja någon gård där ute och Andy var där för att hjälpa till att städa i huset. Kunde se Andy i diskhandskar och skurmopp. Log för mig själv i luvan och varje gång jag andes ut så spred jag värme i kylan. Grån Merca, volvo, volvo, fiat. Silvrig BMW, mörkblå volvo... kände igen de flesta. De jag inte kände igen kolla jag noggrannare i. Men tomt. Snart hemma.

Slog in portkoden. Kallt och jävligt, ville bara in och upp, ner i soffan med filt och somna in framför burken. Mätt var man ju så det skrek om det och efter mätthet kom sömn. Mobilen ringde. Kände hur den vibrerade i fickan. Samtidigt som porten klicka öppen, drog jag upp både dörr och lur.

"Ja, hallå" svarade jag och fortsatte in.

"Det är jag, Carina" hörde hur rösten lät annorlunda. Snyftade hon?

"Har det hänt något?" frågade jag.

"De är påväg" sa hon. "De kommer." Lät som hon andades tungt och någon halvsnyft. "Slog mig, har ont i bröstet."

"Va? Vilka då?" Fatta inte vad hon menade. Fattade men inte exakt. Hon tala osammanhängande. "Vad har hänt?"

Djupa andetag. Tyst. Men jag lät henne samla sig. Förstod Sabanac varit där, förstod han spöat henne. Efter ett tag;

"Han dök upp hemma hos mig tillsammans med några. Slog mig och kastade sönder mammas släkttallrikar. Slog mig mera och tvingade mig berätta vad du bodde. De är påväg till dig nu."

"Är du skadad?" frågade jag. "Behöver du åka till sjukhus?" Samtidigt som jag frågade vände jag på klacken. Hade varit påväg att låsa upp dörren men vände. Hade glocken på mig.

"Nej det är okej" sa hon. "En vän kommer snart. Men han kommer till dig nu."

Jag hade redan uppfattat det och stod utanför porten.

"Vet han vilken bil jag kör" frågade jag och kollade upp och ner längst gatan. Tomt, snö och parkerade bilar. Inte en kotte. Tyst.

"Nej, jag tror inte det." hon andades tungt och i bakgrunden hörde jag hennes dörrklocka ringa. "Sara är här nu" Hörde steg och strax därefter någon tjejröst "Gud vad har hänt gumman." Hörde hur Carina brast ut i gråt och massa prassel.

Hade inte tid att vänta. Fuck, nu var det brådis. Tryckte på röd lur och stegade upp mot min bil. Körde Saab combi nu, av nyare modell. In i den. Skulle jag dra eller kanske gömma mig i bilen för att se vad som hände? Besluta mig för att vänta. Gömma mig i bilen. Snubbarna visste ju var jag bodde. Så lika bra att vänta. Men jag ringde Andy. Berätta vad som var på G och han sa. "Drar från Brottby nu." Ringde Volkan. Han sa "Är där om en kvart."

Fem minuter senare. Min bil stod parkerad lite längre upp på gatan. Cirka fem bilar längre ner var min port. Satt i förarsätet och tittade konstant i sidospegeln. Det hade slutat snöat. Fingrade på pistolen. Kollat magget. Nycklarna i bilen. Skulle de dyka upp vid porten skulle inte se mig. För mörkt och för långt avstånd.

Sex minuter. De borde komma när som. Väntade, imma på rutan, torkade bort imman för att kunna se. Mobilen låg på sätet, satt den på tyst men såg om den lyste. Förutom en och annan ensam snöflinga, ingen rörelse alls. Sju minuter. Åtta... En bil, vit jeep, svängde upp på gatan. Såg den först i profil och sedan bländade lyktorna i spegeln. Hörde motorn. Den körde sakta. Var de dem? Men den passerade min port. Sakta. Stannade plötsligt strax bakom min bil. Jag kröp ihop en gnutta och försökte se i spegeln. Lamporna släktes och motorn tystnade. Några sekunder gick. Sedan...

Klev tre snubbar ut. Fastän det var mörk kände jag igen Sabanac direkt. Det såg ut som de andra två var samma lirare som var med honom förut. Bildörrarna igen. Bilen hade parkerat bara några meter bakom mitt åk. De gick in mot husens fasad. Gick mot en port. Men fel port. Vad fan. Hade Carina sagt fel nummer? Ena juggen rykte i porten. Låst. Två portar från min port. De snackade med varandra men jag kunde inte höra vad de sa. Ena killen, den lilla gick tillbaks till bilen. Öppna upp bakluckan och drog fram något. Kom tillbaks till porten. Såg ut som han höll i en kofot.

Halvminuten senare, porten öppen. De tog sig in med våld. Men fel port. Ha - idioter. De försvann in och dörren igen. Jag ringde Carina. Hon hade tydligen sagt fel gatunummer. Tolv hade hon sagt. Bodde ju inte där. En trappa till upp till höger, hade hon också sagt. Men hon hade inte sagt vad det stod för namn på dörren. Amatörer tänkte jag. Vred om nyckeln ett hack så strömmen slogs på. Ner med rutan några centimeter. Försökte lyssna. Men hörde inget. Böjde mig ner och kikade upp. Listade ut vilka fönster som hörde till den kvarten. De lös om från de dororna. Plötsligt hördes ett kvinnoskrik och en hög smäll. Men det var inget pistolskott. Mer som om något hade vält kraftigt. Drog ner rutan lite till. Skrik. Nu var det mansskrik. Hörde inte vad, bara högljutt. Mer skrik.

Ett kort tag därefter kom juggarna ut ur porten. Ena killen höll sig för ansiktet som om han var skadad. Såg tydligt att Sabanac höll i en revolver. Fönstret öppnades. Jag tittade upp. Juggarna mot deras bil. En man i fyrtioårsåldern stack ut huvudet.

"Jag har ringt polisen!" skrek han.

Sabanac och co in i bilen. Den igång och med en rivstart iväg. Snön yrde och jag såg de röda baklyktorna försvinna upp.

Östermalm. De fina kvarterna. Polisen får in ett larm. Några enstaka fina minuter och de är på plats. Vit stadsjeep och hade jag tur, juggarna otur skulle de bli stannade innan de passerade tullarna. Jag klev ur kärran och gick med snabba steg till min port. Killen i fönstret hade försvunnit. Såg Volkans bil precis när jag skulle kila in i porten. Ångrade mig, gick mot honom. Han rullade ner rutan.

"Vad händer mannen?" sa han.

"Berättar sen" sa jag. "Måste upp och lägga av mig glocken. Snut på ingång. Parka längre bort och kom sedan upp till mig."

Han nickade och försvann. Precis innan jag gick in i porten såg jag Blå komma med fullt ljus. Stannade i porten och kikade ut några sekunder. Två bilar i full fart. Någon på Östermalm hade blivit överfallna i sitt egna hem av tre beväpnade blattar. Så klart det skulle bli pådrag. Jag upp. Ställde mig i fönstret. Log. Vilken komedi. La pistolen i lådan och väntade in Turken. Andy ringde och jag berättade vad som hänt. Han apgarva.

Knäckte upp en bira. Söndagkväll - riktig komedi på hög nivå. Så det kan gå.

Epilog som det heter.

De visade sig mycket riktigt att snuten stannade Sabanac och co inte alls långt därifrån. Mannen som de bröt sig in hos var tydligen någon halvkändis - någon tv profil. Mediatrycket blev ganska stort. Men juggarna gripna. Beväpnade och fick sig några år på kåken. De hade tydligen spöat på snubben i farten - kanske inte mycket men ändå. Vet inte exakt vad som hände där uppe i grannens kvart. Skulle kunna offra mycket för att se Sabanacs min när han fatta han var i fel kvart. Har hört sen långt efter att han gjorde bort sig på kåken. Var någon deal som gick snett och han sjönk som en sten i den undre världen. Tydligen fick han problem också med en av MC gängen. Carina och jag hade kontakt sådär lagom - men jag var inget för henne och hon inget för mig.

Kaos för lite one moment love - kunde lika gärna varit utan. Men man får ju inte alltid bestämma över vad som händer. Eller hur Sabanac. En Sabanac plus två i co. Tre föll och klev sedan in i fel kvart. Tur – som Timo sa. Ja, ibland kanske.

//Wanted

Wantedblack@gmail.com

Ps: Tack för att ni finns kvar, ni som finns kvar.Kommentarer

 1. Hahah. bra skrivet wanted, mkt skillnad på första blogginlägget du gjorde och nu. du har blivit duktig. juggar alltid lika klantiga haha

  Skrivet av Tunisien — 07 Feb 2009, 18:47

 2. Ja vilken jävla tur! Haha nästan inte klokt! Kul läsning.

  Skrivet av vincent — 07 Feb 2009, 18:56

 3. Hehe grymt bra

  Skrivet av Dunno — 07 Feb 2009, 21:40

 4. Skulle gärna vilja höra fortsättningen på To big to fight föresten.

  Skrivet av Dunno — 07 Feb 2009, 21:51

 5. H-3 på Ö-åker?

  Skrivet av mangi — 08 Feb 2009, 11:29

 6. skulle okcså vilja höra fortsättningen på To big to fight.

  Skrivet av To big to fight — 08 Feb 2009, 14:55

 7. fan va skönt att du är tillbaka! jag trodde du typ dött.

  Skrivet av mange — 08 Feb 2009, 17:52

 8. Fick ett tips om att gå in o läsa på denna blogg, o fan har suttit hela kvällen och läst. Väldigt fångande historier, ser fram emot mer!

  Må väl

  Skrivet av Gerbik — 08 Feb 2009, 23:29

 9. Ett kanon inlägg! lätt ett utav top 10 hitills. Och kul att Volkan var med lite i det här inlägget, han har länge varit lite av en favorit för mig i dina inlägg, jag diggar den mannen =).

  Skrivet av JD — 09 Feb 2009, 00:25

 10. se där :D fasen trodde du hade glömt bort bloggen.

  garva lite när du skrev att de bröt upp fel dörr skulle med viljat sett deras minner :D haha

  Skrivet av svesse — 10 Feb 2009, 01:02

 11. Finns personen "Sabanac" på riktigt?

  Jag känner en familj som heter så i Sundsbruk, Västernorrland och det lär bara finnas två familjer i hela landet med det namnet. Den andra bor i Liljeholmen, Stockholm.

  Skrivet av en som undrar. — 16 Mar 2009, 22:32

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor