Blogg gratis Logga in

WANTED

12 Dec, 2008

wanted | 12 Dec, 2008 | Huvudkategori | (10528 Läst)

To Big To Fight part 2

Kannelbulle och en Pucko. Kände mig inte gjuten i betong. Men vad fan jag var ju sugen... Han som klev ur bilen..


To big to Fight del 2

Efter chevan försvunnit bort klev vi ur bilen och gick över grusparkering mot byggbaracken. Sket i att knacka dörr utan stega bara in. Till höger fanns ett bord och vid det satt Jan. Han höll sig för bröstet och andades tungt. Såg ut att vara i smärtor. Jan var i femtioårsåldern, ganska stor och påminde en skvätt om Göran Persson i nyllet. Men utan glasögon.

Han tittade upp mot oss när vi stampa in och ryckte till en aning. Boden var full av ritningar och några stolar låg välta.

”Jan Jan”, sa jag. Danny stod snett bakom mig.

”Fan”, sa han. ”Inte du också.”

Såg att han sneglade lite på Danny.

”Problem eller?” frågade jag. ”Måste jag ställa mig på kö?”

Det var uppenbart att han retat gossarna som precis lämnat stället och det gjorde saken inte bättre för min del. Var han skyldig dem deg så skulle jag ju få vänta med min. Men bortsåg man från degen så var det ju princip. Och hur mosar man redan färdigmosat potatis?

”Jag har inga stålar” sa han pipigt.

”Inte”

”Nää det finns inga stålar.” I ren förvirring började han plocka upp några ritningar som låg på golvet samtidigt som han kikade lite osäkert på oss.

”Vad fan har min deg tagit vägen då och avtalet?”.

”Har större problem än dig”, han försökte låta tuff men det lyste genom.

Jag gick fram till honom tog tag i tröjan. Slet upp honom på fötterna och kasta ner honom i stolen. Ilskan rusade upp.

”Du har fan ingen aning om nått va?” väste jag.

Det knubbig ansikte drog ihop sig och han höll upp händerna i sidan.

”Vadå, jag har ju inga stålar.”

Var som han inte fattade han gjort en ren skär blåsning so han förmodligen gjort. Danny tog några steg framåt. Tog tag i honom och gav honom en sådan skön skalle att det var synd jag var ända i publik. Klockren, smak över näsbenet och Jan tappa medvetandet så när Danny släppte greppet dala snubben ner i golvet.

”Har aldrig sätt någon gå på Off sådär av en skalle förut.” sa jag när vi stod över Jan som var tack och god natt. ”Inte så fort varjefall.”

”Nja den satt fint”. Svarade Danny ”Vad ska vi göra?”

Kunde inte svälja hur great den var. Önska den var min. Såg ju ut som han liksom svimmade innan han blev träffad. Men nu låg han som en påse skräp på barackgolvet och jag fingrade lite på en rulle ritning.

”Förmodligen har en skuld till MC gossarna och lura mig på deg för att dega dem. Men han kanske är långt ifrån klar med avbetalningen och då lär jag aldrig se några slantar.”

”Hmm” kom från Danny.

”Äh vi går”, sa jag. ”Kommer tillbaks sen.” Så vi lämnade Jan på golvet. Utanför tände jag en cigg. Vi diskuterade grejen ett tag och kom fram till att om jag absolut ville ha stålarna så kanske det var bästa att snacka med de MC gäng som varit på besök. Av erfarenheter så kunde saker och ting gå jävligt snett om man beblandade sig med deras affärer även om vi nu hade rätt. Säg att vi kanske skulle tvinga fram honom stålarna på något vänster och Jan sedan sa att vi tagit deras deg. Vad som helst kunde ju slå bak ut. Men ville jag ha degen så mycket eller skulle jag vänta? Nej fanskapet hade ju blåst mig rakt av. Kunde ju inte bara blunda oavsett summa.

”Känner du någon av dem?”

”Jorå två styckna rötägg.”

Påvägen tillbaks till kontoret funderade jag på saken. Jävla Jan. Orkade inte med problem men vad fan skulle man göra. Det var ju inte var dag man satt möte med dessa gubbar. När vi fått kaffe med lite mjölk på kontoret fortsatte vi att snacka lite om Jan. Men egentligen visste jag inte mycket om han. Jag hade tappat greppet. Givit muta till någon som inte hade aning om vem han var. Elin kom in med påfyllning efter en kvart.

”Söt tjej” sa Danny efter Elin lämnat rummet.

Första gången jag hör Danny gett en tjej någon komplimang. Smått chockad. Fy fan, kunde inte tänka mig de två tillsammans. Djävulen hand i hand med Elin.

”Okej jag ringer” sa han och upp med lur och knappa siffror i rad.

När någon svarade reste han sig upp och gick ut ur rummet.

Jag satt kvar och glodde rakt in i skärmsläckaren som visade ”Rambo” En ärrad Stallone. Hade lagt upp massa nostalgi idoler som ung, som bytte plats med varandra, och där sprang en ”MC-Hammer förbi”.

Tio minuter senare dök han upp och alla bilderna hade rullat förbi ett antal gånger. Min favorit var ändå Vanilla Ice. Töntig nostalgi som ändå fick blodet att dansa Ice Ice baby.

”Vad sas” sa jag och snurrade lite på kontorsstolen.

”Imorgon lunch, vid Gärdet.”

”Vadå? Ville de inte snacka oss emellan först?”

”Nepp.”

Det förvånade mig. Fan och så var man tvungen att beblanda sig med MC-skinnväst.

Ice Ice baby, gick i huvudet när jag reste mig upp.

”Vi sticker och käkar.”sa jag.

Biff och potatis och lingonsylt, i massor. Tufft att trycka ner hela portionen men det gick. Elin hade fixat riksisar åt mig och några anställda. Men ett sånd där häfte kunde ju ta slut på bara några dagar om man åt middag på dem. Jag hade bjudit Danny och han tack och ta emot. Visste ju att snubben inte var fattig men vad fan. Efter denna grej var jag skyldig honom massor. Som portionen.

Det var dagen efter och vi stod vid sven eleven lite längre bort från Jan och hans baracker. Väntade på gubbarna. Man visste aldrig med gubbar på denna nivå. Men de hade sina regler. Ibland stenhårda regler som de följde till sista punkten.

Seven eleven. Bruka alltid köpa kaffe men det blev en pucko och bulle, kände för det. Kanske inte såg så värst hård ut när jag stod där på trottoaren och tugga kaneldeg och drack söt choklad. Men jag stod ju bredvid Danny och han stod med armarna i kors.

En svart Avalance dök upp. Enorm bil. Ur klev en kille.

Vad ska man säga. Han såg inte ut att dricka choklad direkt...

Boys and GIRLS

Nu är det såhär och det kanske många vill ge mig spö för. Men kan inte rå för det. Boken ska vara klar den 31 jan. Har massor kvar att göra och fick lite panik när jag hörde det. Det har inte bara med att skriva klart verket utan i nästa vecka ska jag få en person som jag ska gå genom bit för bit och dribbla med. Det är mycket att göra. Är inte klar med texten utan har en del att göra. Så jag måste tyvärr säga att min inlägg inte kommer vara längre än såhär. Vissa dagar mer och vissa mindre. Men nu har det blivit mer än heltidsgöra för mig med boken. Om ni bara visste. Tänker själv att skriva en uppsats på 400-500 sidor. Stress stress... tar ju flera år för vissa att skriva böcker.

Sorry kan inte hjälpas. Kommer kanske tappa en massa trogna läsare men det går inte att få till tiden. Kommer givetvis skriva men kanske ena dan skriva story och andra om tankar i sådan här mängd ungefär.

Men när boken är släppt och ja, eller när media släppet i mars-april kommer ut så kommer nog läsarna öka dramatiskt.

Sorry att göra er besvikna. Men tangenterna glöder nästan och fingrarna domnar bort till tjocka prinskorvar.

See you tomorrow ni som är kvar.. tar en liten svars ruta då..simma cool

Förresten testade lite pseumy... eller ja är ute efter ett alias. Om ni har förslag. David Anhelo (wanted på latin) kanske?

Belv intervjuad av kulturbloggen igen.. lite om julpyssel.

http://kulturbloggen.com/?p=5106

Wanted

Sorry det blev fel.. ha ha.. Tony C här är den rätta länken men jag låter den andra ligga kvar.. så kan nu ju läsa om... Tack Funderara

http://kulturbloggen.com/?p=5320Kommentarer

 1. Kommer garva åt det här stycket länge. Klockrent :)

  Seven eleven. Bruka alltid köpa kaffe men det blev en pucko och bulle, kände för det. Kanske inte såg så värst hård ut när jag stod där på trottoaren och tugga kaneldeg och drack söt choklad. Men jag stod ju bredvid Danny och han stod med armarna i kors.

  En svart Avalance dök upp. Enorm bil. Ur klev en kille.

  Vad ska man säga. Han såg inte ut att dricka choklad direkt...

  Skrivet av Farbror Grön — 12 Dec 2008, 15:53

 2. http://kulturbloggen.com/?p=5106

  Så du är med i bandet Tony Clifton alltså? Pendlar du mellan Sverige och Thailand då? Eller har ni snö i Thailand med?

  Skrivet av Funderare — 12 Dec 2008, 17:32

 3. Rätt länk
  http://kulturbloggen.com/?cat=8

  Skrivet av Funderare — 12 Dec 2008, 17:42

 4. Fan vi kan ju inte hänga dig. Då får vi ju inte höra fortsättningen eller läsa boken.

  Skrivet av Dunno — 13 Dec 2008, 00:23

 5. Bra skrivet lycka nu till med resten av skrivandet

  Skrivet av spyrius — 13 Dec 2008, 05:52

 6. Nu vill vi höra resten ;)

  Skrivet av Mr.T — 13 Dec 2008, 16:59

 7. Inget konstigt att du har fokus på boken, bra att du lyckas få ur dig så mycket texter ändå till bloggen. Du har ett helt eget språk som är lysande som de stycket som Fabror Grön citerar är helt suveränt. Hoppas det språket lyckas behållas i boken.

  Skrivet av Marty — 13 Dec 2008, 19:12

 8. tycker f.ö att den där boken du håller på me BRÖDER är riktigt fet, när kommer fortsättningen, brutal cliffhanger du kom med där på slutet =)

  bytheway ska nikita föreställa samma snubbe som du hade me i bloggen tidigare?

  Skrivet av max — 14 Dec 2008, 00:29

 9. Tjena! Grymt som vanligt.. Men tråkigt att det blev så kort inlägg.. Men men förstår ditt dilemma med tiden.

  För få timmar på dygnet helt enkelt..

  Avalanche ja.. Fin bil har vart nära på en sådan. Men fick bli en annan schysst kärra istället:)Tråkigt med dom är att dom är så jävla små.. bara 5 sitsig! Ok stora är dom men det avdragsgilla lilla flaket?? Varför..

  Nästa bil måste bli hummer H2.. Har förstått att du är bil frälst..

  Mvh David

  Skrivet av David — 14 Dec 2008, 01:23

 10. Jadu, jag har inte försvunnit, trots att jag inte har skrivit på länge.
  Varit bortrest och flyttat.
  Men det är ju precis lika nice som vanligt att knata in och läsa inlägg i samma gamla anda som när du startade bloggen.

  Möjligtvis att många försvinner, men jag tror alltid du har samma gamla trogna läsare kvar.

  Hursomhelst kan du väl ge oss lite mer utdrag ur boken som julklapp. :)

  Btw, är avtalet hemligt, vore kul att höra lite siffror i runda slängar.

  Hare.

  Skrivet av Henrik — 15 Dec 2008, 10:14

 11. Jo förresten, Dina trogna läsare kommer garanterat vara kvar även om du inte skriver lika mycket. Tråkigt bara att det blir mindre att läsa

  Skrivet av Mr.T — 17 Dec 2008, 00:30

 12. Fast nu börjar det väl ändå bli dags att uppdatera lite?
  5 dagar. Bättre än så kan du!

  Skrivet av Henrik — 17 Dec 2008, 14:04

 13. Håller med Henrik, trøttsamt att gå in hela tiden och se att ingenting har hænt!

  Skrivet av MarQ — 19 Dec 2008, 08:54

 14. kom igen nu din färsking, uppdate please!

  Skrivet av asd — 19 Dec 2008, 17:00

 15. fan, 8 dagar och ingenting? Börjar tröttna lite, inte för att det tar lång tid utan för att det tar lång tid för fortsättningen på en cliffhanger. Riktigt jobbigt!

  Skrivet av T — 21 Dec 2008, 23:55

 16. Nu är det snart dags för en julklapp till oss.
  Jag önskar mig en fortsättning på historien.
  Billigt och bra.
  Och får jag den en dag innan gör det ingenting.

  Skrivet av Henrik — 22 Dec 2008, 14:23

 17. Kom igen nu, lite mer fart i bloggen kräver vi.

  Skrivet av kgb 123 — 22 Dec 2008, 22:30

 18. Fy fan va dåligt att avsluta en cliffhanger på detta vis och låta oss vænta i 8 dagar!
  Hær har vi suttit och hjælpt dig med div ting. du har haft någon att bolla med etc.etc.
  Och du kan inte ens skriva klart en cliffhanger på en och en halv vecka!
  Riktigt jævla dåligt det hær!...

  Skrivet av MarQ — 23 Dec 2008, 14:15

 19. Det är börjar väl bli jobbigt för honom att fantisera... Denna blogg är FEJK men det har väl de flesta fattat.

  Kommer det verligen ut en bok så kan "wanted" bajsa på en tallrik och posta till mig. Så äter jag upp det inför en kamera och lägger ut på youtube.

  Skrivet av Doc B — 23 Dec 2008, 22:27

 20. God Jul Wanted.. Hoppas de kommer nå mer inlägg väldigt snart och att vi får kompensation för dehär långa uppehållet. :)

  Skrivet av Cryo — 24 Dec 2008, 00:05

 21. Doc B jag hoppas du håller ditt ord , det ska bli kul att se videon på Youtube.

  Skrivet av R — 24 Dec 2008, 10:47

 22. Är det kul att titta på bajs och när någon äter det? Det är ju perverst och äckligt!!

  Många som tvekar att han är äkta har ju en poäng. Jag minns i något inlägg när han skrev om Drakar och demoner, där det var han som hittade på historierna och skapade egna världar istället för att följa andras historier.
  Har man sådan fantasi och har man en bekant som Andy , så är det inte omöjligt att komma på kriminalhistorier heller.
  Komihåg att han i alla texter hintar om att det är Andy som känner allt och alla, och att Wanted själv bara känner ett fåtal.
  Jag tvivlar inte på att han är äkta men han kryddar nog historierna lite, då det troligen är Andy som ärvar den äkta gangstern, och att han själv bara är kompis med en som kan allt.
  Sen att han är i Thailand vet vi ju redan då han postat bildbevis på det.
  Drakar och demoner, Kriminella och snutarplitar

  Skrivet av Funderare — 24 Dec 2008, 11:17

 23. G O T T N Y T T Å R

  Skrivet av M — 26 Dec 2008, 06:03

 24. Han måste va ut o supa upp förskottet på boken

  Skrivet av gdsgs — 27 Dec 2008, 13:56

 25. jaså inte tid att skriva när julen närmar sig? :)

  Skrivet av lars — 27 Dec 2008, 18:48

 26. Jag har läst alla inlägg och gillar det.
  Bra skrivet Wanted!
  Sen om det är äkta eller plast är jag inte helt övertygad. I något inlägg har du skrivit något om hur lätt man glömmer efter att ha kommit ut från kåken.
  Måhända är det samma nu?
  Alltså att det börjar gå bra med boken och sånt, och då glöms bloggen bort?

  Skrivet av P — 28 Dec 2008, 11:34

 27. wanted,
  bok i all ära,förstår att den tar mesta tiden,MEN att komma in på bloggen och önska sina fans ett GOTT NYTT ÅR tar ju inte många sekunder,så har man ju samtidigt ett livstecken,det är ju trots allt eventuella framtida bok köpare.

  Skrivet av Leo — 28 Dec 2008, 20:32

 28. VART ÄR DU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SKRIV SKRIV SKRIV SKRIV

  Skrivet av WANTED — 29 Dec 2008, 08:32

 29. JÄVLIGT DÅLIG STIL ATT INTE ENS HÖRA AV SIG TILL OSS LÄSARE. MUPPEN (WANTED) SKRIVER PÅ SAJTEN "KAPITEL 1". POSTADE SÅ SENT SOM IDAG, SÅ INTE KAN DET VARA SVÅRT ATT ÄVEN SKRIVA NÅGRA ORD HÄR. BOJKOTTA KILLEN!!!!!

  Skrivet av MISSNÖJD FD LÄSARE — 30 Dec 2008, 10:06

 30. såg också att han postar på sitt nya ställe. dålig stil att inte säga hej då till oss här om han nu inte tänker skriva mer.

  Skrivet av mackan — 30 Dec 2008, 10:12

 31. jävla skojare! ryck upp dig!

  Skrivet av steffe — 30 Dec 2008, 14:25

 32. Ojdå... äntligen börjar alla dumhuvuden att förstå...

  Denna blogg är påhittad dvs fake. Författaren har haft andra bloggar tidigare. Detta är ännu ett av hans olika experimenterade med sitt skrivande.

  Skrivet av Macallan — 30 Dec 2008, 18:59

 33. Wanted! Jag har varit med dig sedan begynnelsen, det vet du, och fan vad trist av dig att bara skita i oss bloggläsare på det här sättet. Förbannat ruttet av dig! Skärpning för i helvete!

  Skrivet av DOOBA — 30 Dec 2008, 22:36

 34. Jag har läst sen dag 1! och att han skiter i oss såhära,är riktig dålig stil. jag vill bara säga 1 grej DRA ÅT HELVETE WANTED!
  D skiter i oss och har börjat skriva i kaptilen skiten. gå och skriv dina grejer där hos dom jävla nollorna. jävla skojjare det är vad du är!

  Skrivet av Tunisien — 31 Dec 2008, 08:00

 35. FET bojkott av den här jävla pajasbloggen.

  Skrivet av asd — 31 Dec 2008, 16:37

 36. Mannen skriver på sajten: http://www.kapitel1.se/david-larsson

  In och regga er,tar typ 5 sekunder. Går grymt snabbt. Går att rösta och kommentera. Killen(Wanted/David)skriver varje dag så inte är det kramp precis. Han har blivit bundis med massa lallare med författarambitioner. Tror han har bildningskomplex. Dålig stil att överge oss alla som först uppmärksamma honom.

  Skrivet av FD LÄSARE — 01 Jan 2009, 04:21

 37. Fan va blåsta alla är här...ALLA som tycker att det är dålig stil att det inte kommer några inlägg skulle gjort precis likadant om ni hade haft bloggen. Cash is king och det vet ni...boken lär ju gå före. Bok=Deg Blogg=hunger

  Skrivet av 13 — 09 Jan 2009, 21:13

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor