Blogg gratis Logga in

WANTED

04 Dec, 2008

wanted | 04 Dec, 2008 | Huvudkategori | (1825 Läst)

It true.. today I know

Ni får som i vardag nu.. vänta tills imorgon.. Känner efter och fick idag känslan som jag inte haft på mycket länge... den kom i slutet av dagen, för några minuter sen.

Ångesten tittade på mig och jag stod i vitöga. Kände över kroppen med mina händer och som om jag letade efter något. Min kropp andades lugnt, pulsen var normal. Det svarta blängde djupt in i mig, grep tag och kramade om hårt. När mina händer intygat att jag var fysiskt okej blundade jag och kände efter. Ångesten svepte som en dimma i mig ville fästa sig någonstans, bita tag, hugga till. Jag öppnade ögonen hastigt och lät den inte bita sig fast. Andades tungt. Men inte av dåligt samvete utan för att släppa ut det gamla. Det är nu jag stänger av igen, även om jag inte är värd det så är jag stark. Knyter ena näven och ser inte längre de svarta jag gjort. Stod i vitöga men besluta att stirra ont tillbaks för att tränga in honom i skuggan igen. Det är precis så det känns.

Kom då skrek jag så högt jag kunde. Nu har jag ett mål! När jag har det så är jag som en bulldozer. Plattar mark och tar mig fram överallt. Har fått goda råd av nära att dra i handbromsen styra maskinen lugnt och succesivt. Försöker men benen vill trampa gas och energin vill erövra. Det är som att andas kraft, gå hårt och stirra hinder utan oro.
Det är precis så det känns.

Men vad fan? Trodde du var död? Hörde du låg begravd?
Är tillbaks men med annan själ fantiserar jag innanför näthinnan. Kan gå rak på Stockholms gator och känna min betong under handflatan när jag stryker gatufasaderna. Vill inte komma tillbaks med en skräll men vill komma tillbaks. Vill inte synas men ändå göra entre i mina kvarten. Är delad. Vill inte stöta på ont groll men ändå säga att jag finns. Vill inte tala om I am wanted men ändå ta emot en ryggdunk. Har få att tala med om det som händer har få i mitt rum som kan dela min känsla. Vill ändå dela det jag åstadkommit med mitt gamla, men kan inte visa vem jag är. Får skrika min glädje i tysthet, får dunka mig själv i ryggen. Min förtryckta skam av krokig ryggrad får rätas i det dolda. Hur jag vrider på tiden så är det förflutna ett faktum som är min framtid men också min sten. Min sten att bära, min börda att dra. Det ska släpas fram mot bättre tider. Svettas rätt och orda sönder stenen så bördan blir mitt guld.
Det är så det känns.

Fastän de inte kan se mig känner jag blicken i nacken. Du är inte värd det nålas det fast i ryggen på mig. Du borde inte få en dröm, inte lyckats igen med något du vill. ”Jag vet” svarar jag utan att säga något. ”Jag vet”. Men vad ska jag göra? Kan inte avböja alla chanser jag får för att jag inte är värd? Har lagat illa, kokat sönder ting och andra men hur ska jag kunna säga ”Nej” till att få det bättre, bra eller uppleva gott? ”Var en man och ta ditt straff” klistras sig fast från vissa andra, på mig. Drar i klistret och det klibbar elakt. Suger på orden ”Var en man.” Är jag en man? Frågar jag mig själv. Mellan trettio och fyrtio år och testat gränser i hela mitt liv som en pojke med bus i benen fast med vuxna hyss som skadar andra. Nej, skakar på huvudet är ingen man och att bara svansa hem och sätta mig stol i sal inför domare och böja nacke för bödeln. Kan inte, utan att ha förberett så gott det går och först reda ut groll på gatan. Men i mig själv kommer jag att vara ”man” när jag gör rätt. Nu gör jag rätt, känns det som. Tar en paus, stannar upp, känner efter. Jo.
Det är så det känns.

Vill känna, vill rota, måste gräva i mig själv för att trycka ner det på arket i boken. Vill ge allt jag kan. Mitt svett måste dofta och mitt blod måste genomsyra texten. Har så svårt att lyfta fram mina riktiga ärliga känslor. Sticker ner handen i mig själv som att gräva i kakburken. Drar fram det som finns. Känn nu för fan. Riv murarna och öppna dig. Fläk ut tåren och slit fram ilskan.

Sitter med en kaffe i handen. Nam sitter mitt emot. Vi sitter i tysthet. Har köpt en varm kaffe för en gångs skull på seven eleven. Det rycker om koppen. Hon dricker choklad. Rummet är mörkt och det är onsdag natt. Badrummet bakom Nam lyser och kakelplattorna känns svala under fötterna. Balkongdörren står glänt och långt där borta hör jag hur en motorcykel accelererar. Den får mig att tänka på min framfart när jag väl bestämt mig för något. När ljudet dött ut och föraren befinner sig utom våran värld fråga hon mig.
”Why you call yourself Wanted on internet?”
Jag funderade. För mig var det självklart. Men när jag bestämde mig för mitt nick på bloggen hur tänkte jag egentligen? I am Wanted. Är ju efterlyst och fler än snuten vill åt mig. Det smakade bara bra på tungan och speglade mitt jag för stunden.
”Maby because I fell that I am wanted” sa jag och la till på svenska ”Så inne vassen”

Kommer tvyärr skriva slutet på Danny och co imorgon. Har varit så mycket bok nu. Fullmakter och Avtal och tankar om titel plus texter hit och dit. Skicka iväg en bunt och ville gå genom den. Har inte bestämt mig om titel, funderat på omslag och allt är så tokigt verkligt. Har precis läst de tjocka avtalen... har precis nu förstått, vad jag åstadkommit.

Fick reda på att de tror på boken så den kommer i pocket. Trodde jag skulle hinna skriva klart Danny men icka sa nicke. Allt känns så overkligt på något sätt.

Tack för alla namnförslag. Kommer gå genom den. Förlaget tycker för stunden
”Jag är Wanted”
Bara wanted kan krocka med filmen wanted. Vi ska suga på namnet, många bra förslag. Känner mig berusad av att förstå att det är sant. Lite svårt att skriva just nu därför också. Har inte vågat hoppas på så mycket. Men nu vet jag. Har trott att någon ska rycka bort mattan i sista sekunden men den ligger kvar. Har inte vågat känna efter men känner just nu i stunden mycket, är full av glädje i mitt rum här i thailand.

Måste gå ner till seven och köpa en bira. Skrapar ihop lite mynt och säger. Hej för idag... ska bara ta några klunkar, njuta och känna efter.

Wanted.Kommentarer

  1. De lungt mannen. jag väntar tills imorgon gå drick din bira ;)

    Skrivet av Tunisien — 05 Dec 2008, 08:57

  2. Fan mannen, denna historien om Danne har tatt två veckor nu!

    Skrivet av MarQ — 05 Dec 2008, 15:32

  3. En grej som ja kom att tänka på, om du är lyst för eko brott, när din bok kommer ut och när du alltså blir en "officiell" person (även om ditt riktiga namn inte kommer figuerera) då borde väl ändå snuten kunna lista ut vem du är genom att kolla vilka dom har som är lysta för ekobrott? har för mig att du skrev nånstans att det var de som du va efterlust för i alla fall men ja kanske missminnner mig?

    Skrivet av aa — 05 Dec 2008, 15:52

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor