Blogg gratis Logga in

WANTED

10 Nov, 2008

wanted | 10 Nov, 2008 | Huvudkategori | (2444 Läst)

Danny and lots of money

Danny Saw kom längst hamngatan, en tvätt äkta psykopat. Hade aldrig knegat med honom.. men han var kapabel till mycket...

Nu kommer jag kanske göra vissa besvikna, men fortsättningen på Hakans story kommer jag inte lägga ut. Då jag bestämt mig för att lägga in det i boken då slutet på den storyn har en ganska så stor betydelse för några saker... sorry..

Men jag kommer nu börja på en annan story som jag lovar att fläka ut i helhet..
Jobbar ganska mycket nu med boken, så det är mycket skrivande som sagt..

Danny Saw och massa många miljoner...

Såg han på avstånd. Hade hört en del om han, eller ganska mycket. Stod utanför NK, vid huvudentren. Det var en flod av folk som flöt förbi och man kunde se på folk att våren var här. En del gick för tunt klädda, speciellt några unga tjejer i kort kort. Än var det i så varmt fast solen låg på.
”Där är han”, sa Andy och nickade bort mot folkmassan. Det var flera som väntade på någon vid entren och ett par i trettioårsåldern kramades. Jag sneglade mot dem, var ett tag sedan man själv kilade stadigt. Hade varit ganska mycket på senaste tiden.
Från alla andra så urskilde han sig ganska kraftig. Normal längd, men breda axlar och hela vänster skalle var full av tatueringar. Det var svarta mönster i bläck som syntes tydligt mot den kritvita huden. De kröp upp från den vita skjortkragen och täckte kind, runt öra och försvann in under hårfästet. Håret var i bena, en mörkbrun prydlig bena. Skulle det inte vara för just bläcket i ansiktet så skulle han se normal ut på långt avstånd. Men både Andy och jag visste bättre. Han var långt från Normal. Den vita långarmade skjortan täckte hans armar som förmodligen var helt täckta av någons konstverk. Han passerade ett par unga killar i keps och med bräda och kom fram till oss. Runt halsen blänkte en tunn guldkedja och den bar ett litet kors. Han sträckte fram höger. Andy hälsade först och jag sen.
”Danny” sa han kort när vi hälsade.
På nära håll kunde man se att han var vältränad. En stor klackring i guld och ett fast handslag. Två saker förutom det halv tatuerade ansiktet utmärkte honom ännu mer. Han saknade ett lillfinger på vänster hand och ögonen. Ögonen var riktigt kalla, sådär enormt ljusblåkalla nästan på snudd till vitblåa. Hade bara sätt en person tidigare med så kalla ögon och det var en hon, en modell från Norge.
Två små ungar i fem, sex års åldern sprang i mellan oss och mamman bad om ursäkt.
”Är allt som det ska?” frågade han, sen och tittade på mig. Rösten var en aning rispig.
”Jo”, sa jag. ”Allt är som det ska.”
Vi gick in på NK och satte oss på fiket mitt emot entren en halvtrappa upp. Jag frågade vad han ville ha. Svart kaffe. Gick till kassan och kom tillbaks några minuter senare med kaffe för tre.
”Okej” sa han och tittade på oss. ”Var börjar vi?”
”Vi tar en tredje del var” sa Andy och jag tog en klunk kaffe och kunde inte sluta stirra på hans tatueringar.
”Ni vet att det här kan bli riktigt jävla blodigt.”
”Jo det blir nog det,” sa Andy till honom.
Han nickade en aning och lutade sig tillbaks. Drog upp en snusdosa ur bröstfickan och bakade en snus i lugn och ro. Innan han stoppade in den under läppen konstaterade han återigen att det kunde bli blodigt.

Danny boy eller Danny saw som han också kallades efter filmerna saw var en tvättäkta psykopat i mångas ögon. Det gick mycket rykten om honom och man skulle inte tro på alla, men killen var kababel till mer än mycket. Skulle jag vara tvungen att välja att stå mörk gränd mellan honom och Palle eller vem som helst annan så skulle det bli annan eller Palle.
Danny log. Jag förstod inte varför riktigt men han log och prillan blottade sig. Det var något med honom förutom tatueringarna, han på något sätt borrade hål i en med blicken och hans sätt att va.
Danny hade precis muckat från ett längre straff och flera organisationer hade flirtat med honom men han hatade pratasket som måste ha bröder och folk i klunga för att överleva. En gemensam gubbe till mig och Andy kände Danny bra, mycket bra. Vi själva hade aldrig träffat honom men våran gemensamma vän hade gott i god åt båda hållen och jag visste att denna kille var helt klockren för jobbet vi skulle göra.
Vi snackade genom allt efter en halvtimma skildes vi åt. Danny gick ner längst hamngatan och vi korsade gatan, hade bilarna bakom kungsan.
”Så det var Danny Saw” sa jag och funderade på killen.
”Jo” sa Andy i steget. ”Hörde att det första han gjorde efter muck var att åka hem till liraren som golat ner honom. Han åkte inte ens hem utan tog bussen direkt ut och märkte killen för livet. Tror han var nära att döda honom, men ville att skulle leva för att kunna leta upp honom igen.”
Vi hoppade in i varsin bil och jag åkte hem. Om tre timmar skulle vi synas igen vid centralen och efter det var det ingen återvändo. Hade inte gjort något liknande jobb tidigare. Snarlikt jobb kanske men inte på ren beställning. Väl hemma packade jag ner det jag behövde i en väska. Inga vapen och ingen väst. Så det blev bara lite kläder. Räknade vara borta i högst tre, fyra dagar. Det skulle vi tydligen få när vi väl var där. Det ända vi egentligen behövde var oss själva och det vi kunde. Klockan var en halvtimma innan träff och jag ringde på taxi. Ville vara i tid. Ringde Andy och han skulle bege sig om tio minuter.

Klev ut taxin vid centralen och tog rulltrappan ner till själva hallen. Det kryllade av resenärer och annat folk. Väskor drogs och folk hade biljetter och tittade på stora svarta tavlan, när tågen skulle gå och komma in. Jag stannade vid spottkoppen, i mitten av hela alltet ett hål ner till undervåningen med ett räcke runt. Stod där i tio minuter sen fick jag syn på Danny. Folk tittade lite på honom i smyg, på grund av tatueringarna och han kom fram till mig. Jag nickade och hängde lite på räcket och tittade ner.
”Roger har snackat jävligt bra om er”, sa han.
”Låter bra”, sa jag.
Undrade lite smått vad han Roger sagt, men lät det va. Roger va våran gemensamma vän som fört oss tillsammans med denna helblods psykopat. Men det skulle bli intressant att se hur han jobbade eftersom man hört så mycket.
Vi sa inte så mycket utan bara väntade. Han kommenterade en pajas som strök förbi. Han hade tydligen suttit med liraren för ett tag sedan, men hade inge höga tankar om honom. Andy kom på klockslaget och vi hämtade ut några biljetter. De andra hade som jag en väska av mindre slag och vi hoppade på tåget när det komm in. Det tuffade iväg och restiden var ungefär två timmar och lite mer. Var sällan jag åkte tåg men de här 2000 tågen var smidiga och utanför bara flög förbi.
”Så grabbar hur är läget, vilka är ni egentligen?” sa han och log.
Det var den inledande meningen på hela resan och den ledde till att vi snacka på under nästan hela trippen. Min uppfattning om Danny när vi klev av var delad. Trevlig på många sätt men han hade något i sig som var riktigt jälva ont. Inte för att han så något speciellt utan det var ögonen.

Vi klev av i Falun och som en del andra och vädret var gråmulet nu.
”Där” sa han och nickade bort mot två killar. De var i tjugofemårs åldern och mötte oss, de såg ut som vilka normala killar som helst. En ena var en aning knubbig men såg ut att vara skötsamma gossar. Vi hälsade utan att säga namn och de gav oss tre nycklar. En till en laglig Volksawagen, en till en stulen saab och den sista nyckeln var till en lägenhet. De gick före och vi följde efter. Den stulna saaben skulle tydligen stå i ett garage, de skulle visa oss senare men nu skulle vi ta oss till lägenheten först. Jag fick köra Volkswagen. Styrde efter Volvon som de hade och vi stannade i vid ett hyreshus nära stan.
”Tre trappor, Sofia Lagersson står det på dörren” sa den knubbiga och de åkte iväg. Så vi knata upp tre trappor, hitta Sofia Lagerssons dörr och gick in. Lägenheten var helt tom. Det ekade tomt och väggarna var kritvita. En tvåa med ett litet kök. Det enda som fanns var tre uppblåsbara madrasser och tre sovsäckar. På ena madrassen låg en mapp. Jag tog den och bläddrade lite. Ställde mig vid fönstret och gick genom den. Andy la sig på en uppblåstbar och Danny kikade över min axel. Han sträckte sig efter ett stort foto och tog det. Jag bläddrade vidare.
”Så der är såhär han ser ut” sa han och höll upp fotot. Han granskade det i flera minuter. ”Så det är såhär han ser ut” upprepade han sig och jag tittade på honom. Han höll fotot över huvudet och slet inte blicken från det.
Jag fortsatte och läste akten.
Sven Björn Falkman, född 1944-02-02. Läste hela hans liv och gav sen över de dokumenten till Andy. Drog fram en karta och tittade var huset låg. Fanns även fota på huset hans bilar och några vänner. Gav Danny fotona eftersom han verkade gilla foton. Han granskade dem och såg nästan busig ut.
Underlig kuf tycket jag och gick in i köket. Inte en penal. Ställde mig över diskbänken och la slog ut kartan igen. Granskade den och läste lite till i mappen.

47 miljoner hade språlöst försvunnit. Tidningsartikeln var ioförsig från Expressen så man visst du ju inte. Men enligt andra dokument så skulle kontot bestå av minst 36 miljoner.utöver det så hade snuten spårat 23 mille. Så språlöst försvunna var 36 mille och lika så den bedragaren Rickard Lejon. Rickard var en bekant till Andy. Han hade lurat staten, myndigheter och företag på över 50 mille tillsammans med denna Sven. Men snuten visste inte om Sven och Rickard hade flytt landet när han blev lyst. Men han reste fram och tillbaks över gränserna som vilken affärsman som helst på falskt pass. Den här Sven satt på degen, de 36 miljonerna. Konton som bara han hade tillgång till. Vår uppgift var att ta Sven från hans hus och köra ner honom till Malmö. Där skulle vi hålla honom i någon dag tills Rickard dök upp. På något sätt skulle vi pressa ut Sven slantar, stora slantar, då hälften var egentligen Rickards. Men jag gissade på att Rickars vill ha mer än hälften. Förmodligen ville han ha allt.
Danny kom in till mig.
”Ska vi åka en repa frågad han?”
”Viss, shore thing” sa jag. ”Vi kan ju svänga förbi huset.”
Danny höll upp fotot på huset.
”Here we come house!” sa han och log bredare än någonsin...Kommentarer

 1. Vad lite du skriver nu för tiden

  Skrivet av em' — 10 Nov 2008, 20:06

 2. mer pronto kan ju inte hålla oss på sträckbänken

  Skrivet av spyrius — 10 Nov 2008, 20:52

 3. Hmm, fan mannen, du skriver bra!
  vet fortfarande inte om jag ska lita på det du skriver? inlägg som stöder att du är äkta kan lika bra vara du själv som lägger.. men men, i dont give a fuck =) grymt soft blogg.. Lycka till med boken

  Mvh/ DrSalt

  Skrivet av DrSalt — 10 Nov 2008, 23:24

 4. Gillar att man glider in på kontoret, tar sig en kaffe, får upp wanted och har 5 minuter att slå ihjäl på morgonkvisten.

  Tack för att du gör min dag något bättre. :)

  Skrivet av Henrik — 11 Nov 2008, 08:10

 5. grymt bra som vanligt.

  Skrivet av mange — 11 Nov 2008, 09:58

 6. Blir din bok likadan? En halv/fjärdedels berättelse sen måste man vänta på nästa bok för att läsa klart skiten?

  Skrivet av Earthbridge — 11 Nov 2008, 16:10

 7. Earthbridges stalker är ju riktigt rolig. Tack för garvet.

  Skrivet av Farbror Grön — 11 Nov 2008, 17:03

 8. Ja han är ju faktiskt rätt kul kille, nästan så att man ser fram emot vad han kommer att skriva imorgon

  Skrivet av Earthbridge — 11 Nov 2008, 18:47

 9. Den 12e nu, trodde fortsättningen skulle ligga klar för läsning nu, LOL. 6:14 Thailändskt tid ju.

  Skrivet av DailyMail — 12 Nov 2008, 00:14

 10. Ja jag hade också hoppats på att få läsa en stund innan mam skallar kudden =).

  Skrivet av JD — 12 Nov 2008, 00:35

 11. Du beskriver Danny på ett väldigt suggestivt vis. Man anar mer än du berättar liksom. Konst att skriva som du. Mycket bra. Nu blir det Johnny Winter och sub.
  Ez,M :)

  Skrivet av M — 12 Nov 2008, 02:22

 12. tycker du har tappat stinget lite, är inte samma tempo och tryck i din story som tidigare men förståeligt då du förmodligen lägger ner energin på boken. trots det är ditt bloggande forfarande mycket läsvärt.
  keep it up mannen

  Skrivet av tomas — 12 Nov 2008, 04:37

 13. Haha jag är född och uppvuxen i Falun...

  Skrivet av vincent — 10 Dec 2008, 07:46

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor