Blogg gratis Logga in

WANTED

05 Nov, 2008

wanted | 05 Nov, 2008 | Huvudkategori | (1965 Läst)

Come on Jimmy!

Vissa plockar svamp, vissa deg. Fångsten är seg. Tyst som en mussla. Försökte minsan smussla. Ljuga sig fri och loss. Bland skog och moss.

Spader åtta, spader nio, spader tio och spader dam och kung. Senast jag hade liknande hand men om jag mins rätt så hade jag spader fem istället för kungen, så förlorade jag tjugotvå lax. Slängde in en baht på bordet, cirka tjugo svenska öre och sa rasie. Han la upp sina sex kort på bordet och hade en blandning av allt möjligt. Han tog potten på fyra baht, skrattade och det smattra barna fötter på klinkersgolvet. Nams son försvann ut på balkongen. Han var här över några dagar med släktingar till Nam. Jag reste mig upp och gick in på toa.

Kom ihåg när man bläddra deg och tusenlapparna vällde ur fickorna lite här och där. Tittade mig i spegeln. Skjölde av ansiktet. Inte en slant sparade man till dessa tider. Fan, men det är lätt att vara efterklok. Tänk om man kunde vara normal. Kreditkort, sparkapital, några slantar i aktier och kanske internetkonto med autogiro eller vad det heter. Undra hur mycket skulder man egentligen har hos kronofogden.

Dörren öppnades och liten människa tittade in. Han sa något på Thai och stängde igen. Jag borstade tänderna. Har under hela min liv levt i skuggan av allt det där. Började ju redan som ung att dra på mig skit så man blev lika kreditvänlig i statens ögon, som plastring från en tuggummi automat. Efter jag borstat klart gick jag ut. Nam kom precis tillbaks till min lägenhet. Hon hade med sig några små plastpåsar med frukt. Medan jag kollade mail, Nams son stod balkong och fläkten snurra på. Skar hon upp äpplen i bitar och duka fram dem på fat. Skrev ett kort mail till farsan. ”Ring mig när du ser det här.” sen var det bara att vänta på skype. Hoppas att man kommer på fötter igen, så man kan gå, på något normalt sätt. Nam hällde upp lite soja mjölk i tre glas och vi drack vitt och åt äpplen.

”You want to sleep whit ant?” sa hon.

Fattade först inte vad hon menade men hon tittade på två is kaffe burkar som stod på sänggaveln. Allt som vi lämnar framme i mat och drickväg drar till sig myror som lovlig deg drar till bus. Kastade burkarna i soppåsen och tände en cigg. Kikade ut på balkongen och byggställningen var fortfarande kvar på mosken. Under ciggen funderade jag på vilken story jag skulle berätta efter jag var klar med ”skogsmulle”. Kanske ska skriva när jag Andy, Volkan och Tomas drog till Åre och vi fick veva stav i backen mot några göteborgare. Ganska kul, när Volkan och Tomas skulle åka skidor för första gången. Eller ska jag dra den där gången när jag råkade saxa upp fel personers skåp och vi fick smyga tillbaks och lägga tillbaks degen. Hmm.. får se sen när jag är klar med skogsmulle. Funderade också på olika skrivsätt. Tycker ju om att experimentera här på bloggen. Nu är jag nästan klar med häften av boken. Kan ju presentera några karaktärer som dyker upp i boken om förlaget inte kommer använda suddigum.

Vi har ju mig och Andy, Sedan Hakan och Flussen och Olsson. Vi är ju huvudpersonerna på ett sätt. Om oss får ni ju läsa er till. Sedan har vi ju Volkan som strular till det. Men ytterligare några personer som dyker upp lite smått är tex Mr Moskava fulla namn, Artam Palkin. En äldre ryss som suttit inlåst i över tjugo år och ryktet säger att han blev träffad av tre skott i en skottlossning i Ryssland, av tre olika snutar. Därför haltar han som han gör. Nått år senare påträffades allt tre snutarna döda. Riktigt tung ryss som blev förflyttad till Sverige efter gjort en tabba på hemmaplan. Har guld och glittrar som en julkran och är luttrad som en sten, men rättvis. Sen så dyker ju Palle upp. Men honom känner ni ju. Han står i boken som en skugga och krigar sig fram. Amir och Abbas, Amir nästan lika stor som Palle. Dörrvakter som tjänar lite extra, när jag och Andy vill ligga lågt så får de jobba istället. När de går genom Gallerian viker folket sig åt sidan och ett huvud längre än alla andra nickar Amir vänligt åt mig, som tack för jobbet. Snälle gossar på alla sätt och vis. Iranier. Vi har ju Bakarn. En gubbe i snart sjuttio som bor i gamla stan med tant och hund. Ser ut som en snäll morfar med basker och kavaj. Snackar på hur han blir hunsad fram och tillbaka av kärringen och jycken som han inte alls vill ha från början, springer omkring och skiter vid kungens slott. Så han får skämmas och böja rygg med svart påse. Men det skulle inte förvåna mig om han drog upp en magnum fyrtiofemma innanför kavajen och blåsta skallen av en om man inte gjorde rätt. Samtidigt som han gör precis som kärringen säger. Sedan dyker ju Toffa och Kate upp. Skräpet och en massa andra. Nikita har del, och ja... massa goa gubbar. Som John John en psykopat som jobbar åt Palle men som jag är bekant med. Timo min nära vän och stöttepelare finns ju med på ett hörn och självklart Jack och Sofia. Men ni får läsa sen.. Ville bara tala karaktärer.

Reser mig upp från Pallen och går in från balkongen. Nam sitter och pluggar och sonen leker flygplan med en kork från en vattenflaska. Sätter mig vid datorn och börjar knappa skogsmulle. Så nu är vi här.. var var vi?

Skogsmulle del tre.

”Andy vad fan ska vi göra?” viskar jag mellan buskarna. Vi ser tanterna gå korg och gummistövlar mot oss.

”Jag vet inte.” säger han. Men vi joggar ner från slänten.

”Vi måste för fan gömma långstonken”. Sägar jag och tittar mig omkring. Men var fan då någonstan? Jimmy sprattlar och fräser.

”Dra han dit” och Andy pekar mot ett buskage en bit bort.

Volkan drar han i benen och Jimmy släpas i jord över rötter och sten. Vi hör hur tanternas prat hörs tydligare och Volkan är snart framme med Jimmy vid buskarna. Fan, tänker jag. Volkan drar in honom bakom en stor buske och sten. Jag hör hur Jimmy fräser och buskarna rör sig som det skulle ha eget liv. Det hörs en dov dunk och buskarna slutar att röra på sig. Det blir tyst och en gren bryts från bakom kullen. En tant kikar upp. Hon bär en grön hatt. Jag drar snabbt av mig rånarluvan och hoppas hon inte han se den. Andy står i skydd av stormskyddet och gör som jag. Av med rånarluvan och göm pistolen. Tittar mig omkring om vi har lämnat något som inte ska ligga framme. Volkans pistol låg framme på en sten och Andy som var närmast tog den hastigt. Såg nu tre hattar och de hade lagt märke till oss. Tittade mot busken och såg Volkan kika fram. Busken rörde sig inte men Volkan hade fortfarande rånarluvan på sig. Jag gjorde en hastig handrörelse över ansiktet och han förstod. Han dök ner bakom sten och busk. De tre skogsdamerna kom ner från kullen och jag tog min ryggsäck och låtsades plocka upp sovsäck och annat.

Andy satt ner på en stock och petade i den släckta elden han hade ryggan över pistolerna.

”Hej”, sa hon med den blåa hatten och de röda gummistövlarna.

”Hej hej” sa Jag.

De stod på rad med varsin korg och såg lite fundersamma ut. En av dem hade en bok i handen. På framsidan såg det ut som en stor flugsvamp.

”Ska ni campa?” frågade en annan med ljus glad stämma. De såg ut att var panisonärer alla tre och små till växten.

”Ja, vi tänkte det.” sa jag kort och drog fram mitt tält. Jag sneglade mot busken och Volkan höll sig gömd. Den ena tanten gick ner till bryggan.

”Oroa er inte för oss gamlingar, vi ska bara skölja av lite i sjön.”

”Ingen fara”, sa Andy och peta kol.

De två andra gick ner till bryggan de också och jag pustade ut. Såg Volkans huvud. Han tittade fram men dök ner snabbt igen. Tanterna kackla på nere vid sjön och Andy hjälpte mig med tältet. Efter fem minuter kom de upp igen. Bara de inte slog sig ner och ville prata skog, tänkte jag. Men min efter att de talat lite kort om att det var trevligt att se två ungdomar nyttja naturen och få frisk luft, gummistövlade de vidare och talade svamp med varandra. De gick upp samma väg som de kom och jag följde ryggarna med blicken.

”De var nära.” sa jag och sket i tältet och satte mig ner på en sten.

Volkan kikade fram och när han såg att kusten var klar kom han fram till oss.

”Jag nockade honom med en sten,” sa han.

Bara han inte dog tänkte jag och tände en cigg. Vi pustade ut några minuter och sedan drog Volkan fram fångsten igen vid eldstaden. Han var medvetslös och blödde från både huvudet och näsan.

”Nu då?” sa Andy.

”Ja fan, snubben kommer ju aldrig att snacka,” sa jag och funderade vad fan vi skulle göra.

”Låt mig ta hand om honom, mannen. Han kommer sjunga ut snart. Jag lovar.”

Jag tvivlade på det snubben var lika seg som han var lång. Men Volkan skulle få försöka, vi var ju inte här för att nyttja naturen direkt.

Efter att Volkan dragit ner Jimmy till sjön och väckt honom med doppa huvud i vatten. Låg han nu framför mina fötter igen. Vi hade återigen rånarluvorna på sig. Men nu satt Andy uppe på kullen och kikade om det kom några fler svampälskare. Jimmy såg helt förstörd ut och ögonen var inte lika svarta av hat som förut, mer övergivna. Ett gott tecken. Jag tog bort munkaveln och han var tyst. Inte en svordom. Han svamlade om något.

”Vad”, sa jag.

”Vatten” sa han svagt och jag hade en dunk med rent vatten kvar i ryggan. Hällde lite över ansiktet på honom och han tog emot det han fick, bunden i paket och sönder slagen.

”Var har du gömt stålarna?” sa jag hårt och tittade på honom.

Han var tyst.

”Kom igen nu Jimmy fattar du inte att vi kommer ge oss. Du kommer ju för fan dö här ute i skogen annars.”

Inte ett ljud.

”Okej som du vill” sa jag suckandes och satte på munkaveln igen. Volkan vände på honom så han låg på rygg och lyfte upp benen på en stock. Han hämtade en stor sten och Jimmy började sprattla. Jag Höll i fötterna och Volkan lyfte stenen med båda händerna och tänkte krossa smalbenen. Han skrek och försökte åma sig, men jag höll i fötterna och... det såg ut som han ville säga något.

”Vänta.” sa jag till Volkan och det var i greven sekund. Jag tog bort munkaveln och han spottade.

”Okej då era jävlar”, sa han och blod rann överallt.

”Bra sa jag.”

Jag tog fram våran karta och Volkan tog fram en pistol. Lossade tejpen för händerna och hade sagt till honom minste lilla skit så blir det krossade smalben och mycket mer än så. Han var medgörlig och verkade fått nog. Såg han var i smärta. Två brutna fingrar och krossat ansikte, men seg var han. Händerna skakade av smärta och han kunde inte hålla i kartan. Jag håll i den och han försökte visa med brutna fingrar. Efter mycket om och men så hade han pekat ut ett ställe inte så långt ifrån.

”De ligger väl gömt vid ett stenras. Lyft på en avlång sten som ser ut som en limpa så kommer du hitta din jävel. Ungefär vid ett en björk som knappt har några grenar.”

Jag funderade lite, men det var ingen ide att fråga mer. Tog kartan och tittade på den.

”Hur mycket är det, bög?” frågade Volkan.

”Skit på dig?” sa, Jimmy och spotta.

Jag tog kartan och vi bestämde att det två fick stanna med Jimmy och jag leta deg. Kollade mobilen och jag hade några pinnar täckning. Borde kunna ringa om det var något. Så jag begav mig. När jag var utan synhåll drog jag av mig luvan och följde spåret. Gick leden tills jag kom runt sjön. Här någonstans skulle jag vika av till vänster in i skogen. Letade på kartan efter någon markering och enligt den skulle det vara berg någonstans. Där skulle jag vika av. Kikade in bland skog och sten. Hmm.. lite längre in såg det ut som en bergsvägg. Gick mot den. Det kändes rätt. Höll kartan och knata mossa och sten. Blåbär överallt. Kom fram till berget, trodde det skulle varit större och brantare. Följde nedre delen av berget, någonstans här. Borde vara ganska nära. Efter ett tag blev berget brant och det var inte ens klättrings bart längre. Klippan sköt upp ganska högt och enligt kartan borde jag vara helt rätt. Där framme låg ett stenras. Gick dit och sjönk ner i lite blår mossa. Såg björken direkt. Var fan var limpstenen. Letade med blicken och efter ett tag såg jag den. Som en skogaholmslimpa. Jimmy hade talat sant. Lyfte på den och massa andra stenar. Några ganska stora. Såg något svart där nere och tillslut drog jag fram en ryggsäck. Öppnade upp den snabbt och drog ut en svart sopsäck. Tittade ner men blev djupt besviken. Det var stålar men inte i den skalan som jag trott. Tog fram degen och räknade. De låg i buntar av tjugotusen i varje bunt. En gummisnodd runt varje. Åtta buntar och en något magrare. Men detta stämde inte. Det var bara tusen kronors sedlar. Var fan var alla femhundringar och hundringar. Hade den jäveln två gömmor. Jag stoppade ner påsen i ryggan och backade. Tittade övar raset och funderade. Om jag var Jimmy skulle jag självklart haft minst två gömmor om jag nu skulle gömma dem i skogen. Tittade mig omkring. Det skulle ju kunna vara var fan var som helst. Men om vi nu ville håll dem i närheten av varandra i samma ras. Om vi skulle vara lite lata. Hmm.. lyfte på en större sten sporadiskt men inget där. Okej man vill ju ha något typ av markering. Han hade ju björken för tusingarna. Tittade mig omkring. Gick fram till en annan sten som nästan var full av mossa. Men inget där. Letade i minst en kvart och tänkte ge upp. Vi fick helt enkelt press mera. Fan, för Jimmy. Precis när jag var påväg såg jag en gummisnodd liggandes på marken. En tunn röd snott. Lika dan snott som buntarna hade. Men nu var jag cirka tjugo meter bort från stället där gömman var. Jag stannade upp. Tittade mig omkring. Stenraset var slut och berget gick rakt upp. Såg en till björk som stod tätt intill berget. Gick fram till den och tittade. Barken var avskalad lite. Denna björk hade mer grenar och var klättringsbar. En bruten kvist lite högre upp. Fan, klättrande han träd? Det var ganska svårt i början fick ta hjälp av berget för att komma upp till de första kvistarna. Men Jimmy skulle inte ha samma problem. Eftersom han var lång. Tog tag i stammen och med problem kom jag upp. När jag klättrat en bit upp såg jag att en ingrötning i berget. Bingo. Perfekt ställe att gömma stålar. Nådde bra då trädet stod väldigt nära bergsväggen. Såg något där inne och drog fram en ihop tejpad svart påse. Försäkrade mig om att det var den enda och släppte den till marken för att kunna han båda händerna vid nerklättringen. Den dunsade ner i mossan och jag klättrade ner. Väl nere lossade jag tejpen och skulle precis dyka ner i kassen för att kolla dess innehåll då hörde jag en riktig jävla smäll. Ett pistolskott ekade i skogen som aldrig förr.

Shit tänkte jag, vad fan händer...?

Drog upp telefonen och skulle ringa Andy men ingen täckning. Fan för comviq. Jävla B. Sprang med kasse och ryggsäck en bit bort, kolla telefonen ingen täckning. Försökte ringa ändå men det gick inte. Stannade upp och lyssnade. Hörde bara skogssus. Fan jag hade ju inte med mig min Glock. Tänk om Jimmy kommit loss på något sätt. Vad fan hade hänt. Plötsligt hördes ett skott till. Det ekade högt och gick mellan skog och berg.

Shit! Sprang i skogen, pulade ner kartan i ryggsäcken och stannade för att lyssna. Hörde inget. Hade jag koll på vad jag var? Jo det tyckte jag. Kollade telefonen ingen täckning. Ville inte stöta på en Jimmy som var full med hämnd och kanske dessutom beväpnad, desperat och jagad. Bättre att ta det försiktigt. Smög tillbaks i riktning campingplats och fokuserade blicken i skogen om jag skulle se något där framme. Hade påsen i ena handen och ryggan på ryggen. Trädens skog vajade en aning och jag koncentrerade hörseln. Kollade telefonen. Täckning! En pinne, men det måste räcka. Tryckte fram Andy nummer och i samma stund hörde jag flås någonstans...Kommentarer

 1. Spännande som vanligt, ser fram emot boken och att få höra om alla nämda karaktärer.

  //Tobbe R

  Skrivet av Tobbe R — 05 Nov 2008, 11:55

 2. Du håller oss på halster med dina cliff hangers. Vill läsa mer NUUUUUUUUU ;)
  Gått nån elak kurs i dramaturugi? Ok,får ha lite tålamod. Skönt persongalleri du presenterar - får lite sköna Sven Hassel vibbar;Lillebror,Porta,Heide,Barcelona,Gamle,LillaLeg mf. Nice!

  Skrivet av M — 05 Nov 2008, 17:17

 3. Fan vad bra! vill ha fortsättningen NU!

  Skrivet av JD — 05 Nov 2008, 23:39

 4. Riktigt spännande! Keep up the good work!

  Skrivet av RichyRich — 06 Nov 2008, 18:50

 5. Tja

  Har just läst alla dina bloggar och är mäkta imponerad av ditt skrivande. Har din bok en titel än och har ni något fatum för när den ska vara klar/släppas?

  /mvh D

  Skrivet av Dunno — 07 Nov 2008, 03:55

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor