Blogg gratis Logga in

WANTED

04 Nov, 2008

wanted | 04 Nov, 2008 | Huvudkategori | (2071 Läst)

Jimmy Wood and before

Drar sovsäcken över huvudet och i ett tält i skogen med skogsmulle runt knuten joggas det smet om silverpaket vill snacka. Men fisken sprattlar mycket och piper svordomar istället för sång. Men i säcken kilar livet förbi.

Tar emot en paj med ansiktet. Hallon paj. Tack, Hannes. Men struntar i att kasta tillbaks. Orkar inte. Men ni som tar min ställning. Det känns bra. Kommer nog få både paj, rabarber och rutten frukt duggandes över mig i framtiden. Jag kan ta folk som kommenterar mina handlingar mitt sätt att ha levt. Tar åt mig på det. Men när en hallonpaj kommer i tvåhundra tjugo knyck i format löjlig så duckar jag inte ens.

Nu är jag bättre men ska aldrig äta samma.

En pojke leker med vattenpistol och en mamma sitter på entretrappan. Hon tittar på sin son som är inne i sin egna värld jag sitter mitt emot på en grön bänk. En taximoped åker förbi och pojken låtsas skjuta. Betonghuset hon sitter vid har gröna fönsterluckor och balkongen över henne är full av tvätt. Har köpt en is kaffe på burk och sippar den med en cigg i handen. Tidig morgon och solen har just gått upp. En äldre kvinna kommer förbi med en vagn full med frukt och säger något på Thailändska och jag skakar på huvudet. Tror hon frågar om jag vill köpa frukt. Funderar på saker och ting. Det doftar mat och två unga tjejer går förbi i skoluniform. Mina tankar är om förr som alltid nuförtiden.

Iikaha, jag förstår hur du tänker och vad du skriver. Kommer aldrig försvara det jag gjort. Själva straffet berör mig inte så mycket, det jag skulle få av staten. Nej, tiden jag kommer att få sitta är kort jämförelsevis om man tänker efter vad jag gjort. Men det är lättare att hitta en inlåst person än att jaga i öppen mark. Vad de än säger om fängelserna i Sverige så är de lika låsta för andra intagna som bagageluckan på en rostig saab. Inte alls. Nu tror jag att mitt dilemma med den undre världen kommer att kunna lösa sig. Förr eller senare och när det gör det kan jag kliva in. Det handlar om ett missförstånd. Det handlar om att jag fått ta någon annans skuld. Men så länge det inte är löst kommer jag göra det jag gör idag. Trodde jag inte att mitt liv stod på spel skulle jag inte hålla mig undan. Att få stryk, är jag inte det minsta rädd för. Att dö är ju en helt annan femma.

Men jag vet att många känner som du och jag vet att jag kommer att få höra det mycket speciellt när boken släpps. Jag säger inte emot utan förklarar ur mitt perspektiv. Tror många läser med dubbel känsla. Jag skriver med dubbel känsla.

Reser mig upp och den lilla pojken skjuter mot mig. Han springer efter välriktade skott och gömmer sig bakom husets hörn. Jag tömmer burken och fimpar ciggen. Märker samtidigt att min vita vita t-shirt är ut och in. Men ja vad gör det. Har ju större problem. Men ljust är boken och jag funderar på nästa kapitel.

När vi jagar ryssen som blåste oss på deg. Lever och andas bok bok idag. Lever om mitt liv utan att kunna göra annorlunda. Kliver förbi Seven eleven och funderar på att köpa en korv med bröd, men hoppar över det. En man med glassvagn ringer i klockan och det blir glass istället. Någon jorgubbsvariant. Det kastas vatten på gatan av någon som diskar och jag kliver in i min entre.

Kliver ut som femtonåring, ut i friheten och smyger längst gräsmattan. Rymmer från fosterhemmet i Skåne. Pallar inte längre att bo ute i Ingenmansland. Stockholm lockar för mycket och jag genar över en hage. Det står kor på åkern och staket var bökigt och komma över. Ser mig omkring, tittar över axeln. Ingen efter mig. Det är tidig morgon och tåget till Stockholm avgår om en timme. Plöjer gräs och benen trummar så fort jag kan. Ryggsäcken slår mot ryggen och en ko står i vägen, hon tittar på mig och jag tar en djup kurva runt henne. Efter åker kommer skog och i den känns det tryggt. Ingen kan se mig inne bland träd och buskar. Hoppar över en sten och duckar för en kvist. På andra sidan väntar de. Killarna med bil som lovat hjälpa mig att rymma. Lokala busar i äldre storlek. Ser deras blå ford på avstånd och jag hoppar in i bilen. Andas tungt efter löpet men får fram hur tacksam jag är att det ställer upp.

Efter en halvtimme svänger vi in på stationen och jag tackar igen. De tycker bara det är roligt att hjälpa en så kallad värsting från Stockholm och jag går upp på parringen. Väntar in tåget och kliver på, vagnarna är nästan tomma, några kostym killar och en skrynklig tant. Tåget drar igång och Stockholm, liv, trubbel here I come.

Det bromsas in, dörrarna öppnas och jag springer ut. Ut på perrongen på T-centralen och springer zick zack bland folkmassan. ”Där är han” skriker någon och jag vänder mig om. Killarna jag bråkade med jagar mig. 17 bast dum och ung, söker jag bråk överallt. Suttit ensam i tunnelbanan när fem ungdomar i samma ålder som mig började mucka. Någon glodde och jag gjorde finger. Sänkte en med en snabb höger och fick in en spark i sidan på någon annan. Vevade vilt när tunnelbanan stannade vi centralen. Jag sprang upp för rulltrappan, flög upp med flera steg i taget. Såg att killarna var efter, väl upp såg jag mig omkring. Försökte se någon jag kände. Fullt med pundare och lodisar, langare, kickers och vanligt folk.

”Ta den jäveln!” skrek en av dem. De kom upp på rad och jag sprang genom spärrarna. Vände mig om. De var nära och jag hade inget val. Stannade upp. Visste att folk skulle lägga sig i. Visste de skulle ta mitt parti. Ensam mot fem lockar många kickers att jämna ut oddsen fastän de inte kände mig.

”Kom då!” skrek jag och det ekade i hela centralen. Höll ut armarna för att välkomna. De stannade upp och folk tittade.

”Fega jävlar kom då!” skrek jag igen och de attackerade. Jag vevade så gått jag kunde och fick in en här och en där, tog några smällar, en spark. Föll ihop men reste mig upp. Hörde i bakgrunden.

”Kom killen är ensam!”

Helt plötsligt dök massa annat folk in och sparkade och slog. Vilt hetsigt slagsmål bröt ut. Greppade en av killarna i jackan, fick ner honom i backen, satte mig grensle och höger, höger höger, slog han blodig.

Blodet skvätte på väggen och efter jag slagit honom i ansiktet tog jag tag i håret på honom och dunka huvudet i väggkaklet. Det blev röda små fläckar på det vita kala, fläckarna rann. Jag var tjugo år och killen var skyldig mig fyratusen.

”Jag har inge pengar!” skrek han och föll till golvet. De andra inne på muggen hade backat men ingen sa något. En dörrvakt kom in.

”Shit vad du ställer till det”, sa vakten och motade ut alla.

”Den bögen tänkte skita i att betala mig.”, utbrast jag ilsket och spottade på killen som låg toagolv.

”Har inga stålar, men sitter och dricker skumpa!” sa jag högt.

Jag gick ut från toaletten och musiken var hög inne på krogen. Någon som varit inne på muggen backa när jag kom ut och jag ville bara ha luft. Trängde mig ut och puttade någon som stod i vägen. Han sa något men jag hörde inte vad. Sa ”Hej då” till vakterna och fortsatte bort ut på gatan. Snön dalade och la sig på marken och jag drog in djupa andetag. Lämnade djupa fotspår efter mig, klev över en snövall och vinkade in en taxi.

Vart ska ni? Frågade taxichaffisen och jag och Andy gömde pistolerna innanför jackorna.

”Kör mot stan, Östermalm!”, sa Andy.

tjugoett år gammal, strul i Norsborg. Andy hade precis muckat och vi hade tagit hand om en golbög. En snubbe Andy fick göra låsta år för. Taxi chaffisen styrde ut på motorvägen och in mot Stockholm. Jag andades tungt och kände att handleden värkte. Sträckte på handen. Fan måste träffat fel. Det var tyst i taxin och vi sa inte pip.

I en unken kvart i Norsborg hade vi lämnat en man, fast tejpad på en stol med hälften av tänderna utslagna. Det var Andy hämd, jag titta på.

Taxin stannade till vid Stureplan och vi klev ut. Skulle möta några lirare. Det var mycket nu. Stod vid svampen och de kom. Tre styckna. Vänliga hälsningar goda fraser. Men någon lacka när vi inte godkände priset och muck uppstod. Drog gun, peka panna. Ilskna blickar. Folk runt vek åt sidan och svampen blev tom. Två sekunder och med draget vapen. Ett snabbt käft slag från Andy, killen i backen. Det räckte. De backade och jag stoppa ner Glocken och vi drog med snabba steg upp in mot Östermalm. Klev in i en port. Stomens portuppgång. Han bodde i krokarna. Vi tog hissen till trean och knackade dörr.

Den tjocka dörren öppnades och jag reste mig från britsen. Mat redan? Tänkte jag. När celldörren öppnades visades två bekanta gestalter. De satt på samma avdelning som jag när jag var tjugotvå år. Men de såg inte vänligt inställda ut. Den ena kille tog ett steg in i cellen slängde ett lakan över mig och Viftade bort lakanet men kände en tung smäll i huvudet, trillade bakåt, tappade balansen och slog ryggen i den massiva skrivbordskanten. Gick i backen. Samma kille måtta en spark, han se tog tag i foten och vred höger. Reflex, han tappade balansen i den trånga cellen och gick i golvet, slog huvudet i väggen. Den andra killen stod bakom, jag låg i hög på golvet. Första killen låg ivägen så den andra inte kom fram. Reste mig upp, tog tag i den blåvita termosen på bordet, klev över och drog den i skallen på han som stod upp. Han vaklade bakåt och ut i korridoren, trilla på tröskeln och föll. Toppen på termosen var lös, i en snabb rörelse, skruvad jag upp locket och gick ut. Hällde det kokheta vattnet över honom och han skrek. Några plitar kom springande. In i cellen och satte mig på killen nummer ett.

”Varför!” skrek jag högt och skallade honom. Det var blod och han mumlade något.

”Falken”, sa han lågt. Efter jag skallat honom igen.”Falken.”

Falken var en snubbe vi hade gräl med ute, utanför murarna. Plitarna stormade in och kastade sig över mig. Allt gick så jäkla fort. Kände tungt på ryggen.

Föll i marken av hundens tyngd. Den bet mig överallt men jag lyckades att kasta jycken åt sidan och ta mig över stängslet.

”Trodde du var snabbare än sådär?”

”Jo” det trodde jag också att jag hade bättre kondis än så. Men jag spottade och hostade. Kändes som lungorna skulle explodera, kändes som jag skulle spy upp alla inälvorna. Men nu var vi trygga för sekunden. Stod gömda bakom ett husknut och hunden hoppade argt bakom stängslet. Var tjugotre år och ingen tid för rasta.

”Fortsätt” sa jag till Erik och vi fortsatte. Men nu i lite lugnare tempo. Såg en ford. Erik slog sönder rutan med en sten och öppnade dörren. Jag hostade fortfarande och märkte jag tappat pistolen. Fan tänkte jag, måste varit när vi klättra stängsel. Eller när hunden fällde mig. Kände efter om jag var skadad men det var bara mindre sår.

Det gick fort när Erik tjuvkoppla åket och in i bilen. Han körde. Vi skulle råna några men de lyckades övermanna oss och börja skjuta vilt med en hagelbraka. Min pistol hade klickat, något var fel.

Vi drog ut på landsvägen och såg efter ett tag en skylt det stod Stockholm på. Ingen efter. Helt lugnt. Fan vad snett det hade gått. Han skulle vara ensam men det var minst fyra styckna. Jävla skit vad fel det gått. Fick en flashback när jag tryckte av pistolen. Hade den riktad mitt mot bröstet på en kille. Vilken jävla tur för honom att skiten låst sig. Tror ett skott fastan i loppet. Att jag skulle kunnat döda någon slog mig inte förrän senare. Att det var ett hårstrå från jag sköt någont till döds. De kom när jag var hemma. Låg i sängen omplåstrad med blicken i taket. Vände mig på sidan innan jag somnade för såret på bakre axel värkte och skavde mot madrassen. Jävla hund jävel tänkte jag och drog täcket över huvudet. Somna in.

Vaknade. Förstod inte var jag var. Mörkt. Hörde ljud, steg. Skrammel. Mindes min dröm. Mitt liv i raketfart. Korta stunder av allt. Men efter bara några sekunder fatta jag. Drog bort sovsäcken över huvudet. Var ju i skogen. Ryggen värkte en aning. Liggunderlaget hade åkt åt sidan och jag låg på tält golvet. Kändes som man sovit direkt på en bädd av stenar och rötter. Ljuset utifrån gjorde det blåa tältets insidan ännu blåare. Sträckte på mig och hörde Andy snacka med Volkan utanför. Gugga bort tröttheten i ögonen och drog ner dragkedjan på sovsäcken. Bökade ut mig ur säcken i ett trångt litet tält och drog sittandes på mig byxorna. Zippade ner tältets dragkedja och kikade ut. Blev bländad av all ljus och såg Andy och Volkan sitta vid eldstaden.

”Tja ba!” sa Andy och Volkan sa;

”God morgon gubben.”

Tog mig ut ur tältet på alla fyra och sträckte på hela kroppen så mycket jag kunde.

Efter jag sköljt av ansiktet nere vid bryggan gjorde vi brasa och grillade de sista korvarna. Drack några tetra juice och snackade genom dagens upplägg.

Så här var det. En snubbe som kallades Eken hade tipsat oss om en grej. Han syrra hade varit tillsammans med en lirare i fyra år. En kriminell gosse. Men nu hade syrran fått nog för killen som hette Jimmy gav henne spö flera gånger i veckan. Senaste gången hamnade hon på sjukan och med brutna revben, kraftig hjärnskakning och en tand mindre. Hon var inställd på hämnd. Så hon gick till storebror Eken. Men Eken satt på öppen anstalt, på Svartsjö. Han hade bara några månader kvar på ett riktigt långt fängelsestraff. Han kunde göra grejen själv efter muck men ville inte riskera mer, så han tipsa oss.

Jimmy var bland annat värdetransportrånare. En skum lirare som inte litade på någon. Vi hade hört talas om honom eftersom vi var i samma bransch och hans rykte var fläckat. Han hade en del folk efter sig och var en riktig paranoid jävel. En gång när han trodde det var snuten utanför dörren i hans kvart i Husby. Sköt han genom dörren med en revolver innan han ens kikade i titthålet. En snutbil stod nedanför porten, men blå var där för att hämta någon annan och en granne till Jimmy knacka dörr för att låna en dvd film. Skottet missade med några centimeter och grannen klarade sig. Men snuten var ju redan på plats och efter mycket om och men, lyckades de med förstärkning ta sig in i lägenheten och övermanna Jimmy. Förmodligen var det droger med i bilden. Men han var paranoid, enstöring som lyckats skaffa sig många ovänner.

Men han och en annan lirare hade lyckats komma över mycket pengar vid ett rån. Efter rånet hade han blivit ännu mer konstig, sa Ekens syrra. Han hade blivit helt maniskt att skydda sin skatt och syrran gissade på att han hade någon gömma ute i skogen. För varje måndag drog han hemifrån och skulle jogga, som han aldrig gjort förut. Drog ut till en skog långt åt helvete och försvann in i skogen. Cirka en timma skog senare kom han tillbaks ut bland träden. Varje gång hade han med sig stålar, en veckans ranson. Han försökte hålla allt hemligt men Ekens syrran som varit tillsammans med honom länge, visste hur han funka. Hon hade en gång frågat om hon kunde få följa med och jogga. Efter mycket om och men fick hon det, antagligen för att han inte ville röja sig grej. Så de joggade i spåret som vi hade markerat på kartan. Det fanns en slinga, en jogging slinga. Men gången syrran följde med och sprang blev det inga pengar eftersom hon var med. Så veckan efter levde det tunt tills Jimmy jogga måndag igen. Hon hade skuggat honom flera gånger men kunde inte följa med honom in i skogen utan att bli upptäckt.

Detta visst vi nu. Spåret som gick bakom kullen där vi satt, sprang han på varje måndag och vi skulle klippa snubben och tvinga honom säga var degen var. Idag var det måndag och eftersom Jimmy var en punktlig prick så skulle han börja jogga om två timmar. Klockan var nu sju.

Vi hade övervägt att ta honom i hemmet eller någon annan stans med då var chansen stor att något skulle gå snett eller någon skull se. Fick vi tag på snubben här i skogen skulle det vara perfekt. Tydligen var slingan väldigt opopulärt för när Ekens syrra sprang i skogen med Jimmy hade det inte mött en käft. Hon hade själv också varit ute och letat men inte hittat några nergrävada pengar. Då på många timmars sökande, nästan en hel dag hade hon inte stött på en själ. Det passa oss utmärk och förmodligen var det en av anledningarna till att Jimmy valt denna skog.

Storyn att han grävt ner bytet i skogen lät för oss först inte trovärdigt, men Ekens syster hade stått på sig och tillslut blev vi övertygade. Vad som också hör till berättelsen var att Jimmys kumpan hade åkt fast, så Jimmy kanske satt på hela bytet.

”Fan vad illa jag sov, mannen” sa Volkan till mig. Andy grävde grop och skulle göra sitt. Hade ju glömt dasspapper så han hade samlat på sig en bunt löv.

Jag petade med en pinne i den glödheta kolen.

”Jasså”, sa jag och tände en cigg.

Funderade på Jimmy. Hur kan man gräva ner bytet i skogen? Men om man inte har några vänner eller litar på någon, kan inte ha stålarna hemma. Vad gör man. Själv så hade jag vänner jag litade på till hundra, ärligt folk som aldrig skulle ta degen. Bankfack då? Hade ju själv aldrig använt det, men varför inte...

”Hörde att den här snubben Jimmy en gång stod upp mot Zabi”, sa Volkan.

”Vadå?” jag titta på honom.

”Ja, Jimmy bröt sig in solo i en villa och fick tag på massa guld. Men det var Zabis systers familj som bodde där. Och ja när mannen sedan skulle kränka guldet så kände köparen igen något armband och ringde Zabi.”

”Ofan.”

”Jo så Zabi gjorde besök hos Jimmy och det vill man ju inte ha. Ett besök av Zabi menar jag.”

”Nää”

”Så de bröt armar och ben på Jimmy ryktet säger att de precis skulle skjuta honom när en granne dök upp och avbröt det hela. Grannen ringde snuten och Zabi med co stack från platsen.”

”Men guldet då?”

”Nja, jag vet inte men, de säger att Jimmy aldrig sa något men då skulle ju Zabi aldrig lämnat honom i fred. Men, mannen det jag vill säga är att denna Jimmy är nog en hårdnackad jävel.”

”Jo, det kan bli problem” sa jag och slutade peta glöd.

”Vad snackar ni om?” frågade Andy och knäppt igen byxorna.

”Jimmy”, sa jag.

”Aha, hörde faktiskt att han inte bara spö Ekens syrra en gång i veckan utan även givit sig på några ungar i Husby. Barn alltså för att de cykla på någon gräsmatta. Jo, en snubbe som bor i samma område sa det. Men man vet ju inte. Ena ungen fick åka ambulans.”

Vi fortsatte snacka Jimmy och det kändes faktiskt riktigt skönt här ute i naturen. Satt på en stock och nedanför låg en liten sjö. Morgon sol och skogen prassla skog och de doftade barr och annat naturen doftar. Men det som var så skönt var tystheten. Några fåglar kvittra och lite andra läten men annars helt tyst. Så långt från betongen, bilar och stressade massor av förvirrat folk.

”Ska vi börja plocka ihop”, sa jag och de håll med. Så vi drog ut alla tält pinnar, rullade ihop tältet och korvade ner sovsäckarna i fodralen. Jag försökte vika och rulla snyggt som man bör göra, Andy också men Volkan använde våld. Båda sätten gick men ett såg lite lustigt ut i slutändan. Nu var det ungefär en halvtimma tills han skulle börja jogga hade vi gissat och eftersom vi inte ville missa honom så lämnade vi ryggsäckarna och begav oss till spåret som bara låg bakom kullen. Vi hittade en plats bakom en stor sten. Den täckte oss alla tre. Volkan och jag skulle hoppa fram framför honom precis när han passera jättestenen och Andy skulle ta andra hållet runt stenen och komma upp bakifrån. Andy höll utkik efter en joggande Jimmy. Vi var fullt beredda, lite för tidigt men bättre det än för sent.

Så där stod vi med rånarluvor, var sin puffra. Mitt i skogen bakom en sten och det fanns en Eken på Svartsjö som hade en syster som ville ha hämnd. Lustigt tänkte jag och vägde den svarta Glocken i handen. Kunde inte så mycket om pistoler och vapen, var inte den där fanatikerna. Kunde ju skjuta, ladda och allt det där men jag höll mig ofta till likadana puffror. Rånarluvan kliade och vi väntade. En ekorre kikade på oss men stack och gömde sig bland barr och gren. Jag stod i mitten och lutade mig mot stenen. Tänk om någon skulle se oss nu, undra vad fan de skulle tro. Detta var så olikt alla andra bravader man gjort, alla andra rån och skit. Känslan var mycket mer fridfullare här ute i skogen. Men mycket ska man vara med om innan man dör och ekorren kika fram igen.

”Shyy, han kommer nu,” viskade Andy.

Vi var ju helt tysta, tänkte jag.

Hörde joggande steg en bit bort och Volkan kikade försiktigt fram bakom stenen. Hörde hur Jimmy flåsade fram i spåret. Jag väntade tills Volkan skulle springa fram. Flåset kom närmare och helt plötsligt sprang Volkan fram, jag efter och Andy andra hållet.

”Stilla Jimmy!” Skrek Volkan med draget vapen och killen frös till. Tre pistoler riktade mot sig och ingen stans och fly. Han tittade sig omkring som han leta utväg men fatta att det var kört.

”Fan vill ni!”, väste han fram.

Jimmy var smal och lång, nästan lika lång som volkan. Kunde vara runt trettio år. Spetsigt ansikte och svart kortklippt spretigt hår. Armarna såg ut som långa grenar när han höll upp händerna i brösthöjd. Han hade en blå adidas overall och en liten magväska runt midjan.

”Lägg dig ner långstånk,” sa jag lungt.

”Varför då?” sa han igen med samma väsande stämma.

Andy gick fram bakom honom och drog pistolen i bakhuvudet på honom. Han vek sig av smällen men stod kvar på benen. Reste överkroppen och blicken på honom blev svart.

”Jävla kukar.” väste han igen.

Denna gång tog Andy i och med det slaget segla benranglet ner i backen. Jag gick fram till honom och tryckt pistolen mot kinden.

”Fattar du inte, Jimmy boy. Gör bara som vi säger.”

Han spottade och svor men låg kvar. Andy drog fram en silvertejp och tejpade ihop de två långa grenarna till armar bakom ryggen.

”Vad vill ni!? Ska ni våldta mig era bögjävlar!”

”Håll käften bara, du vet vad vi vill” sa jag.

Andy och Volkan lyfte upp honom på benen och vi gick in i skogen. Tog honom till eldstaden där vi sovit. Han svor hela vägen dit och var inte alls medgörlig. Stretade emot och Volkan fick nog några meter från platsen och skallade honom över näsan. Han stod pall för det också, fortfarande på benen, men det sprutade blod. Seg jävel. En skalle av dansk skalle av Volkan, med det jättehuvudet hade fått vem som helst att segla i backen. Men benranglet stod på benen fast han raglade fram och tillbaks en aning.

”Kuk!” skrek han sen så det ekade över sjön.

Shit, den här snubben skulle ju aldrig avslöja var pengarna låg nergrävda. Jag började känna oro över att vi skulle få använda mycket våld. Såg på Andys ögon att han kände lika dant. Vi tejpade benen på Jimmy och lät han ligga på marken. Han svor konstant och råttansiktet spottade och fräste.

Jag nickade vi skulle gå ner till sjön och vi gick bort de tiotal meterna.

”Fan den här liraren kommer aldrig snacka”, sa jag.

Tittade på de andra. Svarta rånarluvor, såg ögon och två munnar i runda hål.

”Nej men vi för försöka”, sa Andy ”Han kanske veknar efter ett tag.”

Volkan sa inget.

”Okej vi kör hårt”, sa jag och vi gick upp till det tejpade paketet.

Han sprattlade som en fisk på torra land och spruta svordomar i saliv. Jag tog hans svarta magväska och kollade den. Tom. Inte en penal. Det måste innebära att han inte varit vid gömman ännu.

”Var är degen?” sa jag lugnt och satt mig ner vid honom på huk.

”Vilka jävla deg?” sa han och blängde på mig med svart blick.

Jag suckade och hämtade en gammal en t-shirt jag hade i väskan. Rev den i bitar och munkavla Jimmy med den.

”Bryt ett finger på honom”, sa jag till Volkan.

Volkan vände på honom så han hamnade på mage och fisken sprattla som aldrig förr. Men Andy satte ett knä i ryggen på honom och med tyngd pressa ner honom bland rötter och sten. Volkan satte sig på honom och tog tag i ett finger bland de tio på ryggen och böjde det bakåt. Volkan ryckt bak lite snabbt och det knaka till och Jimmy skrek med under munkavlen och blev helt röd i ansiktet. Han skakade i kroppen och sprattlade men Andy knä och Volkans tyngd höll honom på mattan.

När det var färdig skakat och den värsta smärtan tydligen hade lagt sig Vände Jimmy blicken mot mig och jag såg hat i ett blodigt ansikte.

”Ta ett till finger”, sa jag.

Och samma sak igen.

Denna gång knaka det till högre och denna gång såg det ut som Jimmy skulle explodera av smärta och ilska. Men något sa mig att vi var tvungna att göra så mycket mer än bara bryta några fingrar.

Gillade inte alls det här, men det handlade om deg och snubben var minst lika skyldig som vi var om inte mer. Spö små ungar och kvinnor. Använde det som en ursäkt till mig själv för att gå vidare och jag funderade på nästa steg.

Brydde mig inte om att höra efter om han ville berätta. Fattade han bara skulle svära och be oss dra åt helvete.

Men vad skulle vi hitta på? Dra en tält pinne genom handen eller kanske dra en sten mellan benen och krossa pungkula? Var både stressig och kände mig obekväm inombords men försökte vara is på ytan. Men nu var det som det var. Helt enkelt, inte så jävla tårta men ändå.

Plötsligt hördes en gren brytas innefrån skogen, det läst som röster. Jag tittade på de andra som tittade på mig. Andy och jag smög snabbt fram och upp över kullen. Kikade hukad fram och fick se tre äldre damer gå längre bort med korgar, gummistövlar och fjällräven jackor och allt en svampplockare var utrustade med. De klev över i skog och över sten och buskar ett tjugotal meter in. Böjde sig ner och plocka kantarell eller annat med hatt. De småpratade med varandra och var på väg rakt emot oss.Kommentarer

 1. Underbart inlägg, välskrivet och spännande!

  Skrivet av Fritiof — 04 Nov 2008, 07:52

 2. Du skriver så att jag blir lika upphetsad som vanligt! Jag sätter på min cam igen ikväll!

  Skrivet av Earthbridge — 04 Nov 2008, 10:47

 3. Earth..... Du skrämmer mig..:)

  Skrivet av Farbror Grön — 04 Nov 2008, 15:50

 4. haha, det va fan inte jag som skrev det där!!
  Skulle gissa att det är kareoke Åke som ger igen.

  Skrivet av Earthbridge — 04 Nov 2008, 16:30

 5. Bra skrivet som vanligt.

  Skrivet av Tunisien — 04 Nov 2008, 17:52

 6. Underbar text.. Skynda på med næsta!!.. :D:D

  Skrivet av MarQ — 04 Nov 2008, 18:41

 7. Kanon bra inlägg! Riktigt spännande att få ta del av fortsättningen.

  Skrivet av JD — 04 Nov 2008, 23:50

 8. Shit alltså, sträckläst från inlägg 1. Du vet vad du snackar om och jag känner igen en karaktär eller två. Creds mannen

  Skrivet av T — 05 Nov 2008, 02:17

 9. Jag är full av respekt för din talang. Spännande och välskrivet även idag. Min enda önskan är att du fortsätter i samma stil.

  Morgonhälsningar från ett mörkt Stockholm
  ,M

  Skrivet av M — 05 Nov 2008, 06:36

 10. skitbra som vanligt. jag har läst allt och tycker det är jättebra. kanske att du borde komma hem snart folk går kanske att snacka med. du verkar ju tro det går att fixa?? tänk på ditt barn som behöver gubben hemmaplan. mitt namn är grislon vad säger ni om det muppar?

  Skrivet av gris-lon — 05 Nov 2008, 09:59

 11. Earth - Skönt, jag blev lite orolig ;)

  Skrivet av Farbror Grön — 06 Nov 2008, 14:29

 12. Har varit borta en vecka, flyttat till ny lya.
  Så kommer man tillbaka till detta mästerverket.
  Tackar! :)

  Skrivet av Henrik — 10 Nov 2008, 08:51

 13. Haha blå adidas overall och midjeväska?! Haha Kalle i nattbuss eller?

  Andy också, sökarna inspirerad.

  Lär dig använda synonymer.

  Skrivet av Mio — 18 Dec 2008, 02:25

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor