Blogg gratis Logga in

WANTED

31 Okt, 2008

wanted | 31 Okt, 2008 | Huvudkategori | (2200 Läst)

Uturn

Stora fiskar och små vatten. En Zigge lova deg, en Ryss blödde kök och jag sprätte med kniven... gjorde en 180 graders vändning...


Sitter skrivbord och datorn lyser. Knappar tangent i trehundra kilometer i timmen och märker inte om det är natt eller dag. Uret snurrar sekundvisare och tre myror går på rad på bordsskivan. Drar en snabb hand över bordet och så var det tre myror minus här inne.
Fläkten snurrar och jag fortsätter skriva bok och blogg. Mina dagar är mitt förflutna och jag minns, helt plötsligt så mycket mer än jag någonsin kunnat ana. Både på gott och ont. Det är riktigt kul de här med boken och tack alla för ”Grattis” och hallå alla nya som sträckt läst och kommit ifatt. Kul att ni hittat hit.
Reser mig upp, dricker vatten ur flaska och tänder en cigg. Är klar med mitt nya upplägg av boken, och jag är nöjd. Ändrade efter sakkunnig önskemål. Funderade igår på vad som hänt under den senaste tiden. Hur saker kan svänga. Men man ska inte ta ut något i förskott. Inte för mycket varjefall. Kommer uppdatera bloggen dagligen men kommer tillbringa mycket tid med boken också. Det smattras på här i en lägenhet i Bangkok som aldrig förr, helt enkelt och dagen känns lite mer tårta än vanligt.

forts på Zacki


Köket var som ett restaurang kök, med stora tillagningsytor, kastruller, ugnar och allt ett kök måste ha. Mannen på knä framför mig vände sig mot mig och flinade. Zacki svor och la sin revolvern på golvet.
- Din fitta Nikita! Sa han.
Jag vände mig om med hagelbrakarens pipor riktade kvar på mannen som satt på knä. Såg mellan kastruller och kök hur Nikita stod med en pistol riktad mot oss.
- Släpp bössan gosse, annars ryker Zacki.
De kände varandra tänkte jag.
- Okej Okej, sa jag och la bössan på golvet och sparka bort den några meter.
Han kom fram mot oss men gick fram till Zacki.
- Din tjocka dumma zigenare, så du tänkte råna mig, sa Nikita utan någon som helts brytning och peta pistolen i magen på Zacki.
Zacki var tyst. Jag var tyst men svor inom mig som fan. Det var kört nu, fan dumma jävla Zacki. Kan man inte åtminstone försöka göra rätt.
- Vem är din vän Zacki? Snygg luva förresten, vän.
Den gråhåriga mannen som stod på knä. Reste sig upp och drog av mig lyvan. Fuck, tänkte jag. Det här är inte bra. Och mitt nylle var helt öppet.
- Så vem är du? sa ryssen.
Jag sa inget.
Han sket i mig och vände sig mot Zacki. Peta honom lite igen i magen med pistolen. Såg att Zackis ögon var sprängdröda och såg ut ploppa ut av ilska. Nikita, drog med vänster hand ut hans ena hängsle och det small till när han släppte det.
- Ho ho, skrattade han och fram. - Har aldrig fattat mig på er zigenare, varför denna klädsel och hängslen? - Vet du vem jag, frågade han mig.
Jag skakade lite lätt på huvudet.
- Zacki här, din zigenarvän och jag är inte världens bästa vänner direkt. Eller rättare sagt hans farsa och jag ligger i krig.
Medan ryssen snacka på gick den gråhårig gick in på kontoret och kom ut med silvertejp. Fan, tänkte jag. Vi måste göra något, blir vi tejpade är det fan kört. Tittade på Zacki, han stod bara och såg ut sprängas i bitar när som helst. Han sa inget, utan bara morra finska för sig själv. Ryssen stod några meter framför honom och vifta med pistolen, samtidig som han snackade.
- Jo Zackis gubbe och jag har i tio år nästan fajtas, men gubben sitter i rullstol nu så Zacki för ta över. Stämmer inte det Zacki? Han vände sig om mot Zacki. och i samma stund kastar sig Zacki öve honom och skriker något könsord på finska.
Shit! Jag slänger mig mot bössan.
PANG! Ett skott gick av. Såg inget hade ryggen emot och hamna på bössan, Vred mig om på golvet och kände att den gråhåriga var bakom mig. Snabbt satt jag upp bössan. Den gråhåriga stelnade till.
- Jag skjuter! Skrek jag. Såg bakom att Ryssen och Zigenar Zacki höll på att brottas mellan kastruller och kök. Såg inte om någon hade pistol, eller om någon blivit träffad. Ställde mig upp med piporna mot den gråhåriga. Han stod still och bara vänta på mitt misstag. Till höger om mig hängde alla möjliga köksredskap, stekpannor och kastruller. Tog snabbt ner en stekpanna i gjutjärn och vägde den i höger samtidigt som jag hade bössan i vänster. Hörde skrammel och svordomar där borta, men det var deras fajt, just nu.
Den gråhåriga var länge och större än mig och han tittade på mig beredd på ett felsteg, han tittade på bössan, stekpannan och...
Drog stekpannan så hårt jag kunde i skallen på honom. Han föll åt sidan men lät och det såg ut som den jäveln försökte resa sig så jag banka ner honom i marken. Vet inte hur många gånger jag slog, men det blev lite blodigt och han stönade. Han rullade runt och låg på rygg. Han hosta och fräste, men han hade fan inte slocknad. Jävla fuck, kunde han inte bara tappa medvetandet, jag ville ju inte döda honom. Men ville få tyst på mannen. Drog ett slag till halvhårt och det small till som det gör när gjutjärn träffar en tjock gråhårig skalle, men nu slockna han. Jo det gjorde han. Det skreks där borta, både på finska och ryska. Jag gick med snabba steg över den gråhåriga och runda en disk, såg att Nikita låg över Zacki, såg inte pistolen men jag tryckte pipan i nacken på Nikita.
- Upp ryss!, sa jag.
De båda stelna till och jag backade ett steg.
- Fattar du vad du gör? Väste han fram utan att tittad på mig.
Zacki putta undan honom och reste sig upp.
- Sataana, sa han och han blödde från armen. Han tog hans egne revolver såm låg en bit bort och även Ryssens pistol som låg under en bänk.
- Nu ska du få smaka Nikita, sa han.
- Zacki, fan gör inget dumt nu! Sa jag högt.
Vi tittade på varandra. I mitten satt ryssen på golvet.
- Jag kommer vill fan inte bli inblandat i någon jävla släkt hämd.
- Du ta degen och gå, sa Zacki.
Det bev tyst och det ända som hördes var låga svordomar från ryssen.
Jag gick in i kontoret. Jäval fucking, fel allt blev. Kontoret var upplyst och bestod ab ett enkelt skrivbord en kontorsstol och en annan stol mitt emot. Några hyllor och massa pärmar. Koll genom rummet, drog ut några lådor och hittade ett kuvert, men det var tunt. Kanske inte mer än tio tusen. Men innan jag han räkna såg jag några foton som låg i samma byrålåda. Jag tog upp fotot. Fuck! Tänkte jag när jag såg vilka personer som stod på fotot tillsammans med Ryssen. Tog fotot och gick ut till Zacki.
Höll upp det framför honom.
- Din jävla tjockis, vad fan har du dragit in mig i för skit.
Han sa inget utan bara glodde på mig. Efter några sekunder sa han kort.
- Bäst du går.
Jag slängde fotot på golvet. Fan vad jag var lack. Inga deg och killarna på fotot var riktigt tunga gossar i den kriminella världen som alla kände till.
- Och ingen deg?
- Aha, trodde du vi skulle ha deg! Sa Nikita från golvet.
- Du din jävla fitta, sa jag och peta med bössan i magen på Zacki.
- Lugn gosse, lugn gosse. Inte rikta mitt egna vapen mot mig.
Han hade en pistol i vänstra handen och en revolver i högra.
Tittade in i hans ögon, zigenarjävlen hade lurat mig totalt och min ilska börja kila ryggrad och jag började lacka ordentligt.
- Bäst du går, sa han igen.
Jag håll kvar skiten i magen på honom. Fula jävla zigearjävel tänkte jag. Ville så gärna trycka av och göra hål i magen på honom. Men jag drog undan bössan la den med en smäll på disken och klev över den gråhåriga som låg helt medvetslös.
- Zacki jag kommer tillbaks din jävel. Du kommer få!
- Ja, ja gå nu, sa han.
Öppnade köksdörren och gick genom den mörka restaurangen. Tog mig ut och bort. Ringde Volkan. Han var hemma men han kunde självklart plocka upp mig.
Väntar vid, statiol sa jag och tog mig gående dit. En halvtimme senare kom Volkan i en röd van som jag aldrig tidigare sätt. Stor och ful. Han hoppade ut och stor bergsturk med hästsvans entra Statiol. Under en statiolkaffe berättade jag hela jävla storyn.
- Fan du ligger inte bra till nu mannen, sa han.
- Nee det kan man fan inte påstå.
- Mannen blanda dig inte med zigenare och speciellt inte den där Zacki, mannen.
Det gjorde ont att han lurat mig totalt och dragit in mig i hans jävla krig och vendetta. Tanken slog mig att jag skulle åka tillbaks och befria Ryssen, men nu var det alldeles för sent. Hade inte en poäng lojalitet till Zacki efter det här, nej fan han skulle få, på ett eller annat sätt. Jävla fuck!
Volkan slog mig på axeln lite lätt.
- Kom nu mannen, bäst vi ja sticker och tänker ut lite vad du ska göra.
Vi stack i en en röd van med ännu rödare inredning.
- Vems är bilen? Undrade jag.
- Nej, mannen, det är brorsan. Har är i Turkiet med sin familj, så jag lånar åket.

Hur fan skulle jag göra? Kunde ju inte göra inget. Ryssen var så stor och om han överlevde Zackis vred, för inte skulle väll Zacki mörda honom? Ja, om han överlevde skulle ju han leta med blåslampa efter både mig och Zacki. Idioten Zacki som lurat med mig i ett rån som inte var ett rån också. Jäval Zigenare. Jag måste fan göra något.
- Volkan, kör restaurangen, sa jag.
- Va?
- Ja du hörde, kör dit.
Han fattade inte varför men jag sa han inte skulle vara orolig, jag ska bara kolla.
Så röd van styrde mot ryss restaurang. Det hade gått nästan en timma efter jag lämnat dem men kanske, kanske var det kvar. Tomt på gatan och Volkans svängde av från motorvägen, gjorde en rondell och upp igen på vägen i rikningen vi kom ifrån. Fem minuter senare stängde han av motorn cirka hundra meter från haket. Zigenarens merca stod kvar längst husfasaden. Det lyste från ett fönstret och stället låg tyst. Skrämmande tyst.
- Vad fan ska du göra, mannen? Viskade Volkan.
- Jag vet inte, men om de är kvar måste jag göra något.
Hatade just nu Zacki för han dragit in mig i skiten och ljugit. Polare my ass.
- Har du något vapen? Frågade jag.
- Nej mannen. Inget alls.
- Okej, fan. Vänta här, sa jag och öppnade dörren försiktig.
Jag smög fram längst gatan slickade några husfasader i riktning ryss restaurang. Sprang över gatan och tog i restaurangens vägg. Ville se in på kontorets fönster. Köket hade inget fönster med det upplysta kontoret låg på sidan. Kände med handen längst byggnaden när jag trundade knuten och där var fönstret. Det lös kraftigt ut och var nästan gult. Trippa tå fram och försökte undvika att låta grus. Kikade in lite försiktigt, eller mycket försiktigt. Hörde röster. Såg en rygg. Zackis rygg. Han talade finska. Fattade inte men det lät som han talade i telefon. Måste se mera. Rätade lite på ryggen och kikade mera. Såg hela kontoret, men det var bara Zacki. Vad fan gör den tjocka idioten tänkte jag. Han stod med ryggen mot fönstret och snacka lur, såg hängslena och hans rutiga skjorta.
Med snabba lätta skor tog jag mig till framsidan och till entre dörren. Trasigt glas och jag kände dörr. Låste men jag stack in armen i den trasiga rutan och med lång arm och långa fingrar vred jag upp låset inifrån. Klick sa det lite för högt. Öppnade upp, smög in, undvek glas och höll mig längst väggen. Vad fan skulle jag göra egentligen? Hade inte den blekaste, men kände jag var tvungen att göra något. Skulle förmodligen inte klara mig en vecka om ryssen var nära med männen på fotot, så mycket visste jag.
Letade i mörkret efter något tillhyggen, något jag kunde slå med. Men det fanns inget. Tog höger och försiktigt försiktigt öppnade jag svängdörren till köket. Den gnisslade lite, men bara jätte lite. Kikade in. Såg den gråhåriga ligga på golvet och jag har aldrig sätt någon så mycket silvertejpad förut. Armar, ben, mun och överallt var det tejp. Han låg som ett inslaget packet raklång på köksgolvet, med ryggen mot mig.
Hade ingen tanke men jag smög in. Ryssen satt fasttejpad vid ett diskbänksben utan kläder, bara ett par vita boxershorts. Han blödde kraftigt överallt. Skärsår på kroppen och det rann blod. Ryssen såg mig. Tittade snabbt omkring och såg zigenarens rambo kniv ligga längre bort på diskbänken. Hörde finska från kontoret som hade dörren öppne. Snabbt tog jag mig mot kniven. Greppade den och försökte hålla mig utan att synas innefrån kontoret.
Mer finska och jag sprätte upp tejpen på ryssen så händerna lossnade. Han kläder låg på golvet sönder skurna.
När han var fri gav jag honom kniven och försvann från köket. Hörde inget mer, ville inte se. Tog mig så fort jag kunde men tyst ut och sprang över gatan. Sprang längst husfasaden och hoppade in i den fula röda fula bilen. Mina händer var blodiga efter jag hjälpt Nikita och jag sa.
- Kör.
Volkan körde. På vägen måtte vi två bilar. Han se i mörkret vilka bilar. En gammal mercedes som jag inte sätt tidigare men en brun rostig saab som jag visste var Zackis kusins. Sa inget utan ville bara bort från skiten...

Träffade aldrig mer zigenar Zacki, men jag hörde han överlevde. Jag hörde att kriget mellan ryssen och honom höll på bra länge. Ryssen träffade jag i senare läge, men det får ni läsa om i boken. Inte så kul.

Det finns alltid större fiskar i vattnet, speciellt när man är tjugoett och bär en kostym i storlek small. Men simma lugnt och fredagsöla lagom.

wantedKommentarer

 1. Klockrent, du tänker och gör som jag precis skulle ha gjort det slog mig ännu mer i detta inlägg!

  Ännu ett riktigt bra inlägg, du blir mognare och mognare i ditt sätt att skriva och du håller en jämn röd tråd genom hela dina inlägg!

  Skrivet av Sockerconny — 31 Okt 2008, 21:37

 2. Finns alltid en större fisk. En vän av storlek större drog till Spanien för att göra karriär. Vännen som upptäckte att fiskar kunde vara lika stora som valar åkte hem till trygga Sverige igen :) Det är roligare att vara en stor fisk i en liten damm...

  Låt inte ditt ljus brinna för fort nu Wanted... Och analysera inte för mycket. :)

  Skrivet av Farbror Grön — 31 Okt 2008, 21:48

 3. Bra Wanted! Ännu ett kanon inlägg i din gedigna samling.

  Skrivet av JD — 31 Okt 2008, 22:17

 4. Haru suttit på Hällby el Mariefred wanted?

  Skrivet av Ricki — 31 Okt 2008, 22:37

 5. Hej,

  Jag har nu läst igenom alla texter från början de sista dagarna och tack, underhållande läsning, även om jag inte gillar kriminella element.

  Antar att jag lär köpa boken också när den är färdig.

  Mvh
  DailyMail som oxo bor i Thailand och uppväxt söder om Sthlm...

  Skrivet av DailyMail — 01 Nov 2008, 12:18

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor