Blogg gratis Logga in

WANTED

21 Okt, 2008

wanted | 21 Okt, 2008 | Huvudkategori | (2029 Läst)

Pink end and It could be me

Glaset exploderade.. köksskåpet, spisen och jag trodde han var gone.. Bakelser och tårta förflutet han i kapp. Ett rån, så kunde det ha gått.. livstid för gott i en bunker där ingen vill va....


Pink it is the end.

Förstod inte riktigt vad jag såg först. Men minna sinnen skärpte från rostiga till sylvassa, vad jag tyckte, på ett ögonblick. Babak stod med Kniven höjd över kebab ägaren och han satt i ena hörnet bakom skrivbordet på knä, blödandes. Det såg ut som han bad. Kontoret var litet och på väggen hängde en inramat fotografi, en bild på familj.
Fuck!, gick genom skallen.
- Vad fan händer!? sa jag högt och mannen på knäna tittade upp mot mig. Jag var tvungen att luta mig mot dörröppningen för att inte tappa balansen. Volkan kom fram till mig och mota ut mig. Babak höjde blicken och jag mötte hans blick, bakom ryggen på Volkan.
- Shit, mannen, sa Volkan och jag såg Andy komma efter. Jag lutade mig mot en stol och såg huvudet snurrade. Vad fan pågår, gick genom skallen.
- Vi drar sa Andy och studsade ut till bilen. Såg att Andy inte var sig själv. Försökte ha kontroll på omgivningen, stolar bord, glasdörr kebab hak. Men sinnena svek. Jag såg knappt något fastän jag tyckte min sinnen skärpts till vassa. Volkan tog mig under armen och ledde ut mig till bilen såg inga utanför utan hade fokus på bilen. Tunnelseende, bilen.
- Vad fan händer Volkan? sa jag och han placerade mig i baksätet. Minns motorljud och hur vi lämnade platsen. Minns att Andy satt i baksätet och var uppskruvad till max. Minns lägenhetsdörren slås igen och hur jag landade på kudden. Det snurrade, svart. Trodde jag var nykter förut men locken drog igen och det var så jävla skönt att knoppa in. Vad det än var så var jag lack, det minns jag. Men det fick vänta tills imorgon. Bilden av Babak med kniven och känslan av att jag inte gillade honom gick i säng med mig, men imorgon. John blund välkommen, tack.


Vaknade med ett ryck.
Fan, vad händer? Var är jag? Jävla va ont, det small till i skallen och jag försökte ta mig upp. Tittade på klockan, var den redan två på eftermiddagen? Kände mig som en trasig boxningssäck efter ett träningspass med Tyson. Släpade ut kroppen i köket. Drack vatten ur ett avlångt ölglas, fan vad gott. Klunk klunk. Hur fan kunde jag bli så jävla aprak igår? Ryckte till när jag såg Volkan i dörröppningen till köket, förväntade inte mig se honom här.
- Fan vad du skräms, sa jag och sneglade mot honom.
- Är det lungt mannen? Frågade han.
- Bakfull som en jävla smält kastrull, svarade jag och klunka mer vatten.
- Ja du der ju inte ut som en prins direkt, sa han och jag kände leendet i nacken.
- Var är Andy?
- Han sover? Var svaret.
- Babak?
- Sover också.
- Varför knoppar inte du? frågade jag.
- Kan inte, du vet mannen det som hände igår..
- Vadå vad hände? Fyllde glaset, mer vatten och jag ville inte höra dåliga nyheter, var inte hip på det nu. Men i samma stund som jag frågade mindes jag Babak, kniven och mannen i kebaben. Jag vände mig om blixtsnabbt mot Volkan. Han såg att jag mindes.
- Jag ska förklara sa han och höll upp händerna som han skulle få ett glas i nyllet.
Men istället för att blänga satt jag mig vid köksbordet och drog igen persiennerna. Mörkt tack, ville jag ha. Drack mer vatten och var beredd.

Volkan berättade att de skulle stoppa i sig en varsin Kebab innan de drog hem, men Babak påtänd som ett jävla kokshus började jiddra med ägaren och ville skära sin egna kebab. Han ville in bakom disken. Andy hög och Volkan hade tyckt det var kul först. Ja du vet, en idiotsak på skoj. Men Babak hade lackat när ägaren sa ”Nej” och sedan hade helvetet dragit igång. Babak hade hoppat in över disken och börjat vifta med stor kniv och ägaren hade först försvarat sig, men Babak hade dragit ett snitt över armen på ägaren som då slängt sig på golvet av rädsla. Sedan hade Babak börjat, ja pula med sin Kebab och ägaren sprang in på kontoret. Babak efter och mer stryk och Andy och Volkan in på kontoret och sen kom jag. Jag klunkade vatten och kikade mellan persiennerna. Det var ljust ute. Jävla kokstomte, tänkte jag.
- Fattar du vad han ställt till med? Jag vände mig mot Volkan.
- Jo, men..
- Inga men Volkan. Vi är för fan på hemmaplan nu. Ingen av oss kan ju äta kebab där nere någon mer. Babak är ju inte härifrån, men vi andra kan ju lika gärna dela ut visitkort när vi begår brott här.
- Jag, vet men vad fan skulle jag göra, mannen?
Jag tittade på den stora Turken, som plötsligt såg väldigt liten ut.
- Både du och Andy är ju ute villkorligt och ja, du vet ju att Andy och jag försöker styra upp skutan på något sätt. Din kåkpolare har bott här i över en månad nu, när det bara skulle va några dagar.
- Jag vet Sorry mannen, men jag ska snacka med honom.
- Du, vet. Han kommer in här och ja lever som det var hans hem. Inte ett jävla tack ens på en hela jävla månad. Skiter i degen, men han har inte ens erbjudit en krona och beter sig som det vore allt vore en jävla självklarhet.
Kände hur jag hetsade upp mig själv. Ilskan började komma och trängde ute bakfyllan.
- Jag ska snacka med honom, sa Volkan.
Men det behövdes inte, Babak stod i dörröppningen, såg ut som en kvaddad olycka.
- Va fan? Så du tycker jag är jävla snyltare, en gratisliftare, vill du ha stålar eller? Är det stålar det handlar om? Sa han från dörröppningen.
Jag tittade på honom.
- Volkan, jag trodde vi var lugna? Snubben sitter ju där och säger att allt är keff? Handlar det om igår? Jävla Idiot, tror du att du är kung eller?
Kände hur jag inte orkade med tjafs, var förbannad men kroppen var bly och skallen betong. Jag reste mig upp och ville fylla på glaset. Mer vatten.
- Nej, Jag är ingen jävla kung, men detta är mitt hem, sa jag och vred på kranen. Svalde orden idiot, de rann av, behöll ilskan. Ingen ork. Babak gick mot mig och såg ut som han skulle in i kylskåpet bakom mig.
- Du är en jävla nolla, en snål fitta..
Pallade inte men det var för mycket. Jag vände mig mot Babak som stod med ansiktet mot mig och verkade inte tro att jag alls kunde bli aggressiv. Händerna längs kroppen och var lika öppen som uppfläkt bok. Fick nog av snubben snack, drog glaset jag hade i handen med all kraft jag kunde i sidan på skallen och träffade honom över tinningen.
SMACK! Det blev en explosion av glas i köket och killen drog först in i köksskåpen och sedan över på andra sidan över spisen. Han hängde över spisen och jag back några steg, trodde han skulle däcka så jag tappa blicken för några sekunder mot honom. Amatör, men huvudet var inte på hundra skaft utan fokuset var halvt. Andy hade kommit in bakom Babak, trampat på glas och sätt Babak ta fram en kniv ur knivstället. Andy hade fattat situationen direkt, greppat Babak bakifrån under armarna och då hade Volkan lackat ut, jag satt stol, Volkan upp och fram. Tog Babak i kragen och ryckt honom ur Andys grepp och skallat Babak med stor turkisk skalle mot liten Babak näsa. Jag satt bara stol. Babak drog i golvet, helt väck och låg på glaset som madrass.
Det blev tyst. Volkan spottade av ilska. Han och Andy undvek glas och kom och satte sig vid bordet.
- Shit vad händer? Sa Andy.
- Fan sorry, sa Volkan, så jävla otacksam mannen. Han var inte alls så där på kåken.
- Kokstomte, sa jag som både pik till Andy och förklaring.
Andy fattade men sa inget.
- Vad fan ska vi göra med honom? Undrade Volkan och nickade mot golvet. Det var blod i köket lite här och där och det ända jag tänkte var att vi var tvungna att måla köket också.
- Jävlar, vilket hålligång man vaknar till, sa Andy.
- Volkan, när han vaknar kasta bara ut honom i trapphuset. Vi packar ihop hans grejer och så är det Hej då Babak.
- Visst mannen, visst.
- Jag måste sova en timme om det är lugnt.
Visste inte riktigt vad jag kände, en lättnad för att Babak skulle väck, men en stor oro för händelsen nere vid Kebaben. Ägaren hade ju sätt oss allihop. Även om det var Babaks skit så var våra nyllen på tapeten. Shit, inte nu, inge bra läge alls.

Men tiden gick och utan Kebab så gick det ändå att leva. Volkan hade kastat ut Babak och denna hade gjort finger, blodat ner trapphuset och stuckit. Var hade vi ingen aning och ingen som brydde sig. Verksamheten rullade på som fan, en ny junior och allt var frid. Grabbarna gjorde riktigt bra framsteg, fyra av sex och en gick på sniskan och den sista var skev. Men som jag såg det inte alls omöjliga. Jag och Andy var både hårda och skjysta. Bio, Grönan, snack med päronen och ibland när killarna hade problem med äldre backa vi upp och sa hit men inte längre. Ibland var det örfila upp en kran men i slutändan skrattades det under en fika och storebror blev förebild till lillebror. Det hände till och med att Volkan haka på några gånger i aktivitet. En månad kuta iväg i ryslig fart och jag hade glömt händelsen med Babak, kebaben och den skiten.

Måns, Stefan och den nya killen Larsa skulle möta oss idag för en fika och vi skulle shopa lite tillsammans. Killarna hade ju stenrika föräldrar men vi skulle försöka inhandla lite icka märkes prylar och bara snacka gojja. Måns var hundraprocentig nästan helt okej, i plugget och kammat till sig ordentligt. Stefan hade problem med lite utbrott hemma och Larsa började haja galoppen om våra verksamhet och hade till och med sagt till päronen. ”Att han såg fram emot våra träffar varje gång”.
Vi skulle vara på våran hemmaplan, i vårat centrum. Efter fikat och shoppingen skulle vi dra en repa hem till oss och kanske se rulle. Det berodde på hur långt tid allt skulle ta. Utanför Mac Donald halv två. Hade vi sagt. Det var lördag och ganska mycket folk i centrum. Jag och Andy knalla gata och kom fram till centrumet. Vi bodde endast fem minuter från, i slö promenadtakt. Klockan slog halv två och vi såg alla tre grabbarna stå utanför Donken och snacka. Såg också Volkan. Han ville följa med idag. Hade inte så mycket att göra, men om det blev rulle sen kunde han inte haka. Var tvungen att hjälpa kusinen att sitta barnvakt.
Vi hälsade allihop och vi presentera Volkan för den nya. Så i klunga drog vi först och leta bord vi ett fik. Stämningen var god och Volkan drog ett skämt som ingen förstod.
Java och läsk bullar och bakelser. Folket var ganska mycket och det var lite småtrångt.
- Måns, sa jag hur är det med the old foks? Måns satt närmast mig och Volkan var igång med att dra en ny historia utan vits så jag passade på att snacka solo med Måns.
- Jo, det är lugnt, sa han. Vi ska dra iväg på semester till Grekland snart en vecka. De tycker att jag är värd lite sol och bad.
- Skyst, det måste kännas helt okej va?
- Absolut. Har du varit i Grekland?
- Jo, sa jag. Tre gånger. Kreta och Rodos. Kreta två gånger.
Jag skulle precis ställa mig upp och hämta påtår när en hand tryckte ner mig i stolen. jag tittade mig runt och såg två klädda poliser och tre civila. En civil höll upp en bricka i nyllet på mig.
- Polisen! Sa han. Rör er inte.
Jag tittade på Andy och sedan på Volkan. Stela som pinnar. Grabbarna mellan oss såg rädda ut. En snut stod med ett vapen riktat i backen med raka armar. Folket drog snabbt åt sidan och fiket blev tomt. De sa mitt efternamn och Andys och Volkans.... ”Lägg er ner på golvet med händerna på ryggen.”
Vi gjorde som de sa. Såg inte grabbarna något mer. Kände det centrumets golv mot kinden och hur de handklovade mig. Fick ligga där ett tag. Blundade och kände en svart tom känsla av likgiltighet. Men den slog med känslan av att svika grabbarna. Vill inte se dem. Öppnade blicken och såg rakt in i Andys ögon. Han var tom. Helt plötsligt ryckte två snutar upp mig. Jag fick ställa mig mot en vägg och såg hur hela centrumet stod i cirkel. Grabbarna var borta, bordet vi suttit vid stod tomt. Kände hur de stod i folkmassan men jag såg inget. Snutarna muddrade mig. Inget vasst. Drog sedan iväg mig plus Andy och Volkan till bilarna som väntade utanför. Stationen låg bara runt hörnet men rutinen var bil, garage och hiss och arrest. Inte första gången.
Jävla skit, tänkte jag. Det måste ha att göra med kebaben. Och visst hade det de.
Babak hade för tre dagar sen åkt tillbaks dit, ensam denna gång. Pressat Kebabägaren på stålar. Trodde inte att han skulle gå till snuten förmodligen eftersom han inte gick första gången. Hotat honom med kniv och levt ännu mer rövare. Fått kebabägaren att tro att vi andra också var inblandade, att om inte femtio tusen skulle hostas upp skulle vi alla komma och göra Kebab av Kebaben. Denna gång blev ägaren livrädd och gick till snuten så fort som möjligt.

Han kände igen oss tre, vi bodde ju i samma kommun och våra ansikten hade ingen missat. Men i jakt på huvudmannen, Babak fick vi sitta häktade misstänkt för grov utpressning plus mera. Två månader och tre veckor, satt vi häktade tills utredningen var klar. Domen var frikännande för oss alla tre, Babak fick fyra år och nio månader, men han var ju lyst sen innan också. Men skyldiga till mycket är ju sällan oskyldig och i detta fall så blev vi just oskyldiga men ändå skyldiga. Fick brev in på häktet av familjerna. Tror Andy fick det också. Men jag tordes aldrig öppna dem. De fick ligga och sedan kvarglömda med vilja. Vet på omvägar att några av dem ville hjälpa, några kände sig svikna men grabbarna visste varken ut eller in. De fem grabbarna som vi jobbade mest med har jag hört att fyra gått bra för. Styrde upp skiten på några månader. Ioförsig så var de inte ute och simma djupt, men man vet ju aldrig. Har inte sätt någon av dem efter detta. Vet faktiskt inte om jag skulle vilja det heller. Men så gick det i ett försök till att måla väggen vit... eller rosa.


Håller idag på att skriva ja, försök till bok och genomgår ett värdetransport rån i adrenalin och kick. Kämpar ju med ja.. känslan kan man säga på många sätt och vis. Så vi hoppar snabbt hage över till..


”R Å N”

Latjar med ordet i munnen ett tag smakar på det. Ett rån. Att utföra ett rån. Ett grovt rån. Bankrån, värdetransport rån. Tror att många kickar igång på det ordet. Ni vet filmen Heat. Hur många gånger har inte det rånet rullat på duken hemma på burken. Så jävla tung rulle och tyngre får man leta efter. Scenen vid bankrånet år oslagbar. Ni som inte sätt, ja I can not say. Its just kick all over it. Alla som har en gnutta, uns åder att känna spänning i just action och kriminalitet får nog rysningar av den scenen. Själv under unga dagar så ja, viagra släng dig i väggen.

Men hur är det egentligen for real. Har ju varit där halvvägs kan man säga. Inte som Heat med skottlossning hej vilt och cowboys her we go. Pang Pang och skottet gick rakt genom snutbilens dörr och slet hjärtat ur farbror blå. Men det har varit nära, otäkt nära. När jag tänker efter så skulle jag kunna sitta på kumla på livstid. Fy fan vilken tur man har. Detta säger lagen.

8 kap. Om stöld, rån och andra tillgreppsbrott

5 § Den som stjäl medelst våld å person eller medelst hot som innebär eller för den hotade framstår som trängande fara eller, sedan han begått stöld och anträffats på bar gärning, sätter sig med sådant våld eller hot till motvärn mot den som vill återtaga det tillgripna, dömes för rån till fängelse, lägst ett och högst sex år. Detsamma skall gälla om någon med sådant våld eller hot tvingar annan till handling eller underlåtenhet som innebär vinning för gärningsmannen och skada för den tvungne eller någon i vars ställe denne är. Lika med våld anses att försätta någon i vanmakt eller annat sådant tillstånd.
Är förfarande som avses i första stycket med hänsyn till våldet, hotet eller omständigheterna i övrigt av mindre allvarlig art, dömes dock ej för rån utan för annat brott som förfarandet innefattar. Lag (1975:1395).

Ungefär, ja.. om man tar något från någon annan med hot och våld döms man till fängelse för rån, lägst ett år högst sex år.
Men det är ju inte så jävla farligt. Ett år.. kaffe volta kanske för vissa. Men vi har ju också nästa paragraf.

6 § Är brott som i 5 § sägs att anse som grovt, skall för grovt rån dömas till fängelse, lägst fyra och högst tio år.
Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall särskilt beaktas, om våldet var livsfarligt eller om gärningsmannen tillfogat svår kroppsskada eller allvarlig sjukdom eller om han eljest visat synnerlig råhet eller på ett hänsynslöst sätt utnyttjat den rånades skyddslösa eller utsatta ställning.

Hmm.. typ om du har skarpalddat vapen och beter dig aggressivt så hoppar vi upp till lägst fyra basta. Högst tio. Fyra är ingen kaffe volta och tio år är jävligt tungt. Shit, det är tunga bitar. Skulle räckt med att man avlossar ett skott med AK4 för att skrämmas och någon råkar bli träffad och skadad. Tio bast. När vi stod där på torget maskerade i rånarluva. Men tio är ju högst ioförsig.. Men det vi egentligen riskerade var..

3 kap. Om brott mot liv och hälsa

1 § Den som berövar annan livet, dömes för mord till fängelse i tio år eller på livstid.

Och detta är ju ingen fika med tårta och bakelse. Nej. Fick en äcklighetskänsla när jag surfade in på denna länk här nedanför och läste och påminde mig om hur det kunde ha gott med felräknade marginaler lite otur och ja.. skit. Var ju beredd att skjuta när jag stod där på torget eller om snuten skulle dyka upp. Fan vilken flax man haft.. men om du har tid läs, offrens historier, läs hela balleten det är en del men intressant. Kunde ju det här innan men ändå.. bortser från killarna personlighet och bara ja.. känner fan vilken tur att snuten aldrig dök upp.

http://www.geocities.com/malexanderdom/

Länge ner på länken har ni detaljerade utsagor, som jag tror det heter, från dommen. Vill stark ställa mig mot deras politiska åsikter men ja, det är själva katastrofen i sig jag vill åt.. om ni förstår.


DOOBA och ni andra kör svarsruta imorgon..

Simma lugna drag

wantedKommentarer

 1. Som vanligt grymt skrivet, ser fram imot din bok
  peace

  Skrivet av Tunisien — 21 Okt 2008, 15:35

 2. Babak verkar va en soft snubbe.
  Precis en sån man längtar efter att dela lya med.

  Nåja, som vanligt en riktigt grym historia.

  Du, det har varit tyst om boken ett tag. Kan du slänga en liten uppdatering, det hade uppskattats. Tex vad förlaget sa osv osv.

  Skrivet av Henrik — 22 Okt 2008, 09:20

 3. Mycket Bra skrivet!!

  Hoppas allt e bra med dig! Var ett tag sedan jag kommentera men finns varje dag bredvid dig!

  Skrivet av Dedde — 22 Okt 2008, 14:14

 4. Jävla Babak asså - hör man ju på namnet att det är trubbel ;)

  Tack , M

  Skrivet av M — 23 Okt 2008, 14:33

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor