Blogg gratis Logga in

WANTED

09 Okt, 2008

wanted | 09 Okt, 2008 | Huvudkategori | (2517 Läst)

Mix Martel Wanted or...

Vad får det lov att vara? hmm.. Vad ska du ta Andy? En tre små rätters kanske? ska vi inte äta på donken istället? Jo faan vi drar dit! Men tre små blev det i mix av Donken.


Vi börjar med en svarsruta.
MarQ, skulle vilja lägga ut men jag vet inte hur personen på förlaget ställer sig till detta just nu. Om det blir ”skriv om skriv rätt” så kanske jag kan tuta ut lite av texten, är ju nyfiken på vad ni tycker. Men försökte ja, få det mer i romanform så det skulle bli lite hattigt kanske att lägga ut delar av det. Samtidigt som jag vill spara storys för den som inte vill veta, om det skulle bli en bok. Hope u understand.
Henrik, Andy ja, polarn P. Försöker skriva så det blir svårt för snuten att koppla till direkta händelser och mycket hände för ett tag sedan men en del är ju ganska färska grejer. Men Andy ja, vad säger han. Andy kommer, om det blir en bok, figurera som en av huvudpersonerna i boken och ja, vad säger han. Har faktiskt ingen aning, men om någon skulle fråga så är jag bara en fantasi full bloggare och Andy är Alfons osynliga vän. Vill inte sätta Andy i klistret men jag tror att han sitter på ön där inget klister finns. Borta från allt i tryggt förvar. Och ja, jag gillar som faan att läsa kommentarer.
David, Mange, JD, Sajlid, Dooba plus alla andra thanks for your words..

Vet du vad MMA är? Tror det heter så och om jag inte är helt ute och cyklar så står det Mixed Martial Arts. Ja, ni vet det nya, eller det som blivit så stort under de senaste åren. In i buren och gör vad ni kan. Så de fajtas med både fötter, nävar, grepp och kast. En huller om buller kamp, som oftast slutar med att någon slår tre i mattan eller den svagare får säga ”Natt, god natt oj vad det blev svart”. Våld som vi snackat om på den senaste tiden men under kontrollerade former. Hade jag en tv och MMA skulle ploppa upp i rutan skulle jag höja volymen och flytta mig närmare skärmen. Like it. Även om det var dubbad till Thai.
Men idag ska vi göra en MYW. Vad faan är det? Kanske ni frågar. Ja, säg det den som vet. Det står för Mixed Year Wanted. Ego som man är.

Men varför nu en MYW, ja ni får se. Men jag ska dra tre små storys från olika åldrar i mitt liv, de tre små är sanna. Men sen så tänkte jag göra rosett i slutet på ett sått sätt som är fysiskt omöjligt om man inte heter Michel J, Fox i Back to the futere.. Men sak samma here we go..

Mixted Yaer Wanted

Vi har ju Sveavägen i Stockholm. På en sådan gata som inte varje dag ändrar skepnad, kan mycket hända. Ja folket som går på gatan är ju annorlunda. Bilarna är inte detsamma varje dag, en och annan skyltning har förändrat och så. Men gatan ser nästan lika dan ut som förut. Vi leker med tanken att vi står på Sveavägen. Ja, tänk om man bara kunde få göra det. Skönt skulle det vara. Men vi är korsningen till Odengatan. Vid hörnet av seven eleven. Till vänster om oss har vi trafiken och till höger sticker odengatan upp. Det finns ett trafikljus till vänster om oss också. Skulle vi knata över när gubben är grön så kommer vi direkt på Handelsbanken. Banken ligger ju där i hörnet. Men vi står kvar. Framför oss har vi då Seven, sedan kommer Svanstöms och jag tror att efter det så kommer den breda trappan upp till Stadsbibliotket. Efter det är det någon Kebab eller något liknande och sedan har vi Mac Donalds. Ni som aldrig gått här, sorry foks. Men vi står kvar här tills klockan blir nästan tio på kvällen. Nu är hon bara nio. Och till dess så berättar jag detta..

15 bast.

Ni vet förut att var Sveavägen inne. Tuffa killar hängde på Sveavägen, drog från Fontänen ner bort till Hard rock och tillbaks. Äga gata. Vi var inte de tuffaste på stan men garanterat på Sveavägen, trodde vi varje fall. Jag, Mange och Basse. Gick med händerna i fickan och passerade en korsning. En bil åkte nära och jag försökte göra som Arselberg, knäa backspegel. Kommer ju inte ihåg om han hade gjort det ännu men jag försökte varjefall, tuff som man var, få med mig sidospegeln. Men knät missa och bilen svängde ut på Sveavägen.
”Miss”, sa Basse och sparka grus.
Vi fortsatte bort. Klockan vara runt nio kanske, om inte mer. Bara barnet en vardagkväll på Sveavägen. Rastlösa som vi var kickade vi på varandra. Jag hade en för stor blåvit rutig skjorta, breda jeans och en svart keps. Hade också ett guldhalsband som var i storlek tjockt. Halsbandet dinglade guld utanför skjortan. Men var plast för hela slanten. Inköp på Punktshop, tror jag det hette.
Vi skulle till Mac Donalds längst bort vid Odengatan, Sveavägen. Nu var vi ja, nästan vid början av gatan vid Hötorget. Hade precis passerat ett kebabhak som ligger där.
”Hur mycket har du Mange”, sa jag sparka mot väggen. ”Hoahaaa”
”Va?”
”Ja, hur mycket deg har du på dig”
”Aha, en hundring” svarade han och drog upp en hudralapp.
”Du rå?” jag titta på Basse och slog han på axeln.
Han stoppa ner handen i fickan och drog upp lite skrammel. Räkna mynt.
”Nä tolv kronor”
Innan jag han kolla vad jag hade i byxorna hörde vi ett muller från andra sidan gatan.
Vi alla tre vände blicken snett bakåt. Mot gatan.
”Nä men jävlar”, sa Basse.
”Skit, tung asså”, sa Mange
Jag glodde bara. Men efter ett tag sa jag,
”Faan en sån vill jag ha.”
Det vi såg var en röd Ford Mustang Shelby GT 500, som mullrade gled fram på Sveavägen. Glänsande röd men en vit rand på huven och taket som skar bilen i två. Riktigt kromade fälgar. Vi han inte se snubben som körde men han stannade vid ett rödljus och varvade upp motorn en aning. Vi sprang fram och stod på andra sidan gatan och dreglade. Ljudet från motorn fick håret på kroppen att resa sig.
Rött, gult, grönt och mustangen var borta. Ett muller kvar och jag rös.
Vi tittade på varandra. Basse slog Mang i bröstet lite lätt. ”En dag” sa han och log.
Vi fortsatte bort längst Sveavägen för att äga gata.
”Kolla snubbarna!” sa Basse och pekade på två killar lite längre bort. Östermalmare i kanske arton års åldern. Lite större än oss. Skjortor och tajta jeans. Frisyrer som Strandvägen och hållning som Saluhallen. De såg lite runda ut om fötterna. En av dem höll i en systemetkasse.
”Ska vi klippa dem?”, frågade jag.
”Go for it”, sa Mange.
Och framåt gick det. "Vohaa"
Karate kid på östermalms kropp och teakwando för halva slanten. Vi var ju färskingar men slängde ben så gott det gick. Höger fot, vänster slag. Fokus på balansen.
”Sluta!” skrek Strandvägen och karate kid igen. Träffa arm på en och bröst på en annan.
En av silverskedskillarna drog iväg en systemetkassesving och träffade Mange över hakan. Mange i plattorna och Basse med en yxspark. Den andra killen lyckade fly med skitig skjorta. Bättre fly än fäkta loafers. En mot två plus en golvad Mange.
Basse karate och jag ville testa högersving. Men svingen missa och snubben drog. Han halkade till och föll, men lyckade ta sig upp på benen och iväg över gatan. Basse lite efter men han gav upp.
”Vad faan hände”, sa Mange och tog sig för huvudet.
Aha en plåska. En av silverskedsgossarna hade tappat plåskan. Den låg där och blänkte bredvid Mange. Jag roffade åt mig den. Carl-Erik hade två hundrafem kronor och en bussremsa. Slängde plåskan men tog legget. Nu skulle det bli donken för degan så mycket vi orkade. Men killarna där borta på andra sidan gatan som agerat boxningsäck skrek!
”Jävla snorvalpar!” ”Ge mig min plånbok!”
Från ingemansland dök plötsligt en snutbil upp längst gatan, på deras sida.
”Spring!”, skrek Basse och vi sprang.
Det sista jag såg var hur Östermalm stannade bengen och pekade åt vårat håll. Vi sprang in i kvarterna och kubba för kung och fosterland, Benen sprattlade iväg så det värkte och adrenalinet sköt i taket. Höger, vänster gata upp och ner. Jag var snabbast och tog täten. De andra i ryggen.
När vi inte visste var vi var kikade vi bakåt. Gömde oss i en gränd. Andades tungt och spotta saliv. En snutbild drog föbi snabbt med blåljus utan ljud. Men den såg oss inte. Tryggt i mörkret. Men vi måste väck. Tog oss snabbt bort, runt hela skiten. Kändes som vi sprungit genom halva stan när vi bromsade ner igen och nu var vi på Odengatan. Där nere i hörnet låg seven.
”Tjoho”, skrek Basse ”Vilken grej!”
Det var lugnt.
Kick på Mange och ”Så här gjorde jag baa” ”Du baa gick i plattorna och jag kicka såhär” vi tracka Mange för han ätit mark och fortsatt. Runda seven och in på Donken. Äta bör man annars dör man. Och burgare blev det med Fanta utan is, för min del.


ca 20 år

Seven inne vid Östermalmstorg. Finns ju några men jag vill inte säga vilken även om de var mer än ja, tio år sen.
”Är dörren låst?” frågade Andy
”Hundra procent”, sa jag.
Persienerna var nerdragna så gott det gick. För den rutan som inte hade några hade vi ställt upp en massa kartonger. Insynen var marginel.
”Hur stavar man Inventering?” frågade jag och höll tungan rätt i munnen och skrev ”Stängt på grund av INVENNTERING”, på en vit kartongbit och tejpade fast den på glasdörren med texten utåt.
Tony hade kommit med förslaget att vi skulle råna honom när han jobba natt på seven. Ägaren var så jävla snål, en riktig jävla idiot. Tony hade frågat löneförhöjning men fått ett finger och det var inte tummen han fick. Så nu var det tejpad Tony med silvertejp och råna seven. När skylten var uppe skulle vi försöka ta oss in i skåpet. Men när vi skulle dra ut kassaskåpet under disken märkte vi att det var larmat. En sladd gick från skåpet in bakom disken. Så om man skulle fortsätta dra ut skiten skulle förmodligen sladden hoppa av och larmet gå.
”Fuck”, sa Andy när vi märkte det.
Det är nämligen mycket lättare att saxa upp ett skåp när det ligger på rygg. Mycket lättare. Nej inte baxa utan saxa. Japp man tar ena kofoten och sedan andra och arbetar sig in och upp. I oförsig så baxade vi oss in också. Men att ha skåpet på rygg eller inte är som att jämföra med att, ja om du öppnat en colaburk någon gång det funkar ju det alldeles utmärkt. För du pillar ju upp den där plirpen eller var det heter och drar i den. Och så pyser det i burken och colan är öppen, klunk till dig. Har det hänt någon gång att den där lilla plirpen eller vad den heter gått av? Om inte. Vrid bort den nästa gång innan du öppnar själv burken och försök sen att öppna colan, Ja ungefär så.
Så skåpet var tvungen att stå kvar under disken. Faan vad surt. Men vi försökte. Halvt liggandes på golvet, på varandra. Andy under mig och jag över honom. Andy tryckte in ett kofot lite lätt och försökte bända. Jag in med mitt koben över hans, så nära som möjligt. Men ingen kraft. Står man upp kan man hänga på benent, men måste man ligga parallellt med golvet och ha en Andy under sig så funkar det inte.
”Det funkar inte”, sa jag.
”Fuck”
Nytt försök och Andy lyckade få in ett ben lite grann. Juxa upp en springa så jag skulle få komme in. In med mitt ben och bänd.. Någon ryckte i dörren. Röster utanför. Vi stannade till i vårat försök. Men de utanför kunde inte se oss om de så försökte titta in med handen mot rutan. Vi låg bakom disken och glasrutorna dit var täckta. Stegen försvann.
”Okej kom igen”, sa jag.
Andy in och jag med och jag lyckade få in mitt ben och benda. Andy drog ut sitt och la kobenet över mitt. Jag fick sjunka ner i golvet och nu var Andy över mig. Fick hans armbåge i nyllet och hans vad där jag inte vill att någon mans vad ska vara. Andy pressa in sitt koben i springan och tog i. Faan skåpet rörde sig utåt från disken och sladden skulle hoppa ur om det knalla vidare.
”Det går inte”, sa jag.
Men Andy ville inte ge upp. Ett nytt försök. Så det blev böghög på golvet med koben igen och så tog vi i så vi sket på oss. Men vi blev inte rikare för det.
Vi höll på i säkert tre kvart innan vi gav upp. Omöjligt. Jävla sladd. Svetten lacka. Under tiden hade folk dragit i dörrhandtaget men fortsatt på grund av ”invennteringen.”
Vi gick ut till Tony som satt silvertejpat på en snurrstol ute i det lilla lagret. Jag drog snabbt bort tejpen för munnen. Oj, det såg ut att svida med ny odlat mustasch och allt.
”Aj faan”, sa han ”Vad faan gör ni!” ”Har ju suttit här snart en timma, ni sa ju max tio minuter.”
”Skåpet är larmat, får inte upp skiten”, sa jag.
”Men va faan”, svarade Tony.
”Vi tar ciggen och sticker”, sa Andy.
Stålarna från kassan hade vi redan men den räckte knappt till nattmackan. Så vi packa ner massa limpor cigaretter i tre svarta sopsäckar. Marbrlo, Blend, John Silver och massa äckliga ultra. Andy var sur. Jag också, hade ju räknat med lite deg från det här. Det skulle ju vara lika enkelt som att snatta godis i turkaffären ner på torget. Turken var ju blind. Hade ju lovat semestra med tjejen en vecka på Kreta eller någon annanstans och dansa fågeldans. Faan vad surt. Men skit samma. Jag tejpade för Tonys munnen igen och nu så fick vi se hur länge han fick sitta här. Nästa man som skulle jobba kom ju inte förrän på morgonen. Andy var sur. Lite på Tony tror jag, för att Tony inte kollat upp skåpet ordentligt. Bevis fick jag. För med en knuff och ett ”Oj förlåt, det var inte meningen” välte Andy Tony med stol, så Tony hamnade stolstejpad med nyllet rakt pladask i golvet. Det såg verkligen obekvämt ut att ligga där. Han sprattlade och ville att vi skulle lyfta upp honom. Men jag varken såg eller hörde något. Klockan visad strax innan halv tio och natten var bara barnet för en fasttejpad Tony på ett seven eleven golv, med en rulltsol på ryggen. Vi gick ut bakvägen och tog de svarta sopsäckarna med oss. In i bagageluckan på Joppes skruttiga saab och så iväg.
”Vilken jävla tid det tog”, sa Joppe.
”Nja det blev Knas”, Sa Andy. ”Mac donalds nästa, jag är hungrig”, fortsatte han.
Så vi styrde skutan mot donken, den i korsningen Odengatan Sveavägen. Vi tog den vägen runt så man kom upp på Kungsgatan.
Ska vi inte stanna här? Sa Joppe
”Nej ta den där borta på Sveavägen, så mycket drägg på den här”, sa Andy.
Det brukade vara det, fulla typer men ja det var ju vardag nu så förmodligen var det lugnt. Men ändå. Lite högre upp på Kungsgatan innan Rigoletto stod ett åk.
”Kolla den där kärran då” sa Joppe och släppt blicken från vägen en sekund.
Jag kollade.
Det var en röd Ford Mustang shelby GT 500 som stod och glänste med kromade fälgar. En snubbe stod med lutad mot bilen men med ryggen mot oss. Han snackade med en tjej. Snygg var hon också.
Vi drog förbi i Joppes bruna saab. Joppe frågade om han inte kunde få stanna till i början av sveavägen. Kassen bodde där och lovat honom lite deg. Visst sa vi och vi stannade till först i början av Sveavägen.

Upp en repa alla tre men detta Kassen var en polare så inget våldsamt eller liknande. Deg till Joppe och skitsnack en halvtimma sen så drog vi till donken. Joppee drog handbroms och på andra sidan hade vi haket. Vi ut och så kilade vi över gatan in på Macen.
”Mac Feast och kompani Fanta utan is” beställde jag.

Ett par snorvalpar kasta pommes frittes där inna på varandra och lekte rövare. Vi satte oss i fönstret och mumsade. Ett gäng tjejer, något yngre satt och fnittrade. En av grabbarna rövare kom fram till oss. Han hade en svart keps.
”Har ni cigg och bjussa på?” frågade han
Jag drog upp ett paket och gav honom hela paketet.
”Rök ihjäl dig”, sa jag och dök ner i burgaren.
”Faan vad skysst!” sa han och försvann ut och rökte.

någonstans mellan 29 - 35 år

Inte för så länge sedan
Jag och Kate stod vid Kungsgatan och rökte. Klockan kunde varit runt nio. `
”Ska vi köra på det här eller?” frågade jag.
”Jo vi gör det. Det kommer att funka.”, sa hon.
Vi hade fått tag på ett AB och jag skulle fylla i massa fullmakter och annat strul. Vi var tvugna att ändra ändra ägare på bolaget. Så en snubbe från Bromma skulle kliva in som ny ägare. Bolaget skulle tvätta stålar under ett kort period. Men jag var tvungen att byta bank. Min kontakt som jag hade satt på Handelsbanken. Och bolaget hade SEB nu. När vi väll bytt bank eller lagt till en bank, så skulle några miljon trilla in på kontot inom de närmaste dagarna. Folk som ville ha svarta deg. Det har var en ful tvätt och målisen skulle bli rökt direkt, men han var medveten om detta och önskade bara sig bort. Kvaddad som han var kunde han lika gärna vara kvaddad på en solig strand om man säger så. In med stålarna och trycka ut falska fakturor till folk som ville tvätta. Bormmapojken fick sen springa till min kontakt på handelsbanken och plocka ut degen successivt. En del av kakan till mig och Kate och den stora delen tillbaks till folket som ville ha svart. Några smulor till Bromma. Kate hade fixat bolaget och nu skulle jag fixa resten. Men det var helt okej. Vi stod och snacka om det plus lite till.
”Du jag måste dra iväg en repa till internetcafet på Sveavägen ska du med.”
”Måste träffa några tjejer angående en modevisning men kan du hämta mig om en halvtimma här.”
Hennes snubbe var i Stan och hade lånat hennes bil så hon var däcklös för tillfället.
”Shore thing” sa jag och hoppade in i min Frod Mustang Shelby GT 500. Den var röd och hade en vit rand i mitten. Kraft under huven må ni tro.
Jag drog igång åket och motorn mullrade 700 hundra häst. Breda sulor med kromade fälgar. Det var lite kung och glida i en sådan här kärra. En dröm sedan unga år. Gasade upp för Kungsgatan och en del av folket vid biograferna vände sig om. Drog höger ut på Sveavägen. Några ungar stod på andra sidan och glodde. Kanske glodde de på bilen. Rödljus. Sveavägen, rakstäcka, gasa lite extra. Parka utanför Internet cafet mitt emot stadsbiblioteket. Slank in på cafet och öppna några mail. Skicka iväg några mail och svarade på några beställningar. Vi skulle börja med ett annat bolag snart. Det var i förberedande syfte. Surfade lite skoj, kolla bilar på blocket och ja annat för att fördriva tiden. Men tjugo minuter räckte och sedan var det Kate. Ut till bilen, drog runt ändå bort till Roslagstull. Hade tid att döda. Kul att köra, grabb som man är. Birgerljarlsgatan ända bort till Östermalm men svängde upp höger innan Spyan. Så man kunde ta höger upp på Kungsgatan. Stannade där jag stått förut. Fem minuter senare kom Kate upp från svampen. Såg henne gå med långa steg i backspegeln. Hon hoppade in i bilen.
”Allt OK?” frågade jag.
”Jo, en av tjejerna är lite jobbig bara”
”Men är inte det vardagsmat i den branschen?”
”Jo gissa” sa hon.
”Spagetti bolinese?”
”Va”
”Äh det va inget” sa jag.

Vi tutade vidare. Samma repa igen. Kungsgatan, Sveavägen. Var ett jävla åkande idag. Internetcafet var tjugofyratimmars och vi besätmde att börja redan nu jobba lite på en kreditkortshärva. Så samma Cafe igen blev det.
Stanna precis på samma spot som förut men nu stod det en risig brun saab några meter framför mig. Men först var det kaffe på Donken.
Vi knata över gatan, donken låg ju mitt över. Inte första gången man satt sin fot här. Var inte så mycket folk. Tre unga killar satt i fönstret, en tjejliga i ett hörn och en kille med kostym plus tre tonårskillar som trodde de var balla och levde lite latjan lajban. Jag ändrade mig. Inte bara kaffe utan kistan kurrade. Mat också.
”Mac chicken och kompani, fanta utan is.”
”Varför tar du alltid utan is?” frågade Kate.
”Nja, den blir så vattnig”, jag ljög. Det ilade illa i tänderna.

Satt mitt i burgaren, Kate i kaffet.
”Är det din bil?” en ung kille kom fram till mig, en av de som lekte latjo.
”Det beror ju på vilken du menar”, sa jag.
”Den röda” sa killen och lyfte lite på sin svarta keps.
”Mustangen?” ”ja, den är min”
”Cool kärra”, sa valpen.
Precis då stanna en snutbil till utanför Macdonalds. Två snutar klev in. De tittade sig omkring från entren. Miljön stannade upp en aning. Tjejligan babbla på som vanligt och kostymkillen titta upp men dök ner i brickan ganska fort. Grabbarna i fönstret såg ut att stelna till och lillkillen bredvid mig stod staty. Jag tuggade Mac chicken.
Den ena snuten kom fram till oss. Nu såg jag ju vem han var. Lillkillen i ännu mer staty.
”Tjena Roger!”, sa jag.
”Nä men tjena!, sa snuten.
Roger hade lyckats gripit mig en gång i ett slagsmål på krogen för inte så länge sedan och han var den som fick ta hand om mig. Det visade sig sen i bilen till stationen att hans tjej var polare med min tjejpolare, vi kom från samma kommun men jag var ett par år äldre. Han visste ju vem jag var på grund av ja han var snut och jag inte. Så vi hade börjat snacka väder och vind i snutbilen och jag hade bojor.
Vi kallsnackade lite och jag frågade hur det var med tjejen.
”Fin fint” sa han
Men efter fin fint var det lite allvar.
”Tre unga killar springer omkring och rånar folk här på gatan, du har inte sätt något?
”Nee”, sa jag ”Vi kom nyss”
Roger tittade misstänksamt på Lillkillen.
Staty staty staty. Svälj och staty.
”Faan vad din grabb är lik dig” sa han.
Jag tittade på Lillkillen. Faan det var han, lik mig som attan. Snuten gick runt på mac donald och kikade. Två andra killar som haft matkrig tidigare med Lillkillen satt vid ett bord och såg nu ut att äta mac Donalds med gaffel och kniv.
”Ni två”, kan ni vara vänliga och följa med här.
En till snutbil dök upp och parkerade bakom snutbil nummer ett.
Snuten vid entren gick fram till Roger och de tog de två killarna hårt under armen och drog ut dem på gatan. Ur snutbil två klev två unga killar ut, östermalmare, en med skitig skjorta.
Min lillkille pep in på muggen. Efter lite snack såg de ut som latjo killarna fick åka med till stationen. Roger kom in på donken igen.
Vi kallsnackade lite till och det sprakade radio. Roger svarade.
Han vände sig sen till mig.
”Måste dra men vi hörs” ”Ett rån på seven eleven vid Östermalm”
Såg ut som de tre musketörerna i fönstret skulle trilla av stolen. Men de lyckades hålla balansen och balanserade in burgarna i munnen. Tugga lugnt och suga på sugrör.
Så Roger drog efter vi skakat hand.
Lillkillen kom ut från toa och jag gick ut för att röka. Lillkillen efter.
”Det tog dina polare”, sa jag och sträckte över cigg paketet.
Han skakade på kepsen och tog upp ett eget paket.
”Jo jag vet, faan”
De tre lirarna som suttit i fönstret kom ut.

”Snygg kärra sa den ena” och tände en cigg.
Jag tittade på honom. De andra två av hans polare pep över gatan till den risiga bruna saaben framför min bil.
”Tack ”sa jag
”Vilken årsmodell?” frågade han. Lillkillen lyssnade också.
”-69:a”
”Hur många häst?
”Strax över 700”
”Men tjena lena” sa killen ”Då är det drag i kärran.”
Precis då kom Kate ut. Hon kom fram till mig.
”Hörru jag måste sticka, kan inte jobba, lille syrran har lite problem”, sa hon och såg lite orolig ut.
”Ska jag köra dig?” frågade jag.
Mina två nya vänner kollade in Kate uppifrån och ner. Såg vad de tänkte.
”Nej jag tar taxi, det är ju helt fel håll för dig.” Hon gav mig en snabb kram och vinkade in en bulle och försvann.
”Snygg brud du har”, sa den lilla
”Jävligt snygg,” sa den mellanstora.
”Arbetspolare inte brud” svarade jag och drog ett bloss på ciggen.
Plötsligt dök det upp blåljus igen, från ingenstanns. Två bilar i snabb takt. Ena snuten stannade mitt framför saaben och den andra bredvid. De hoppad ut två snutar ur varje kärra och drog vapen riktade mot Saaben.
”Jävlar vad action det var idag”, sa jag och log.
Mellankillen rykte kepsen från lillkillen och satte den på sitt huvud.
Jag drog in ett bloss och tittade på mellankillen.
”De tar dina polare”
”Jo jag vet men vad faan ska jag göra” ”Någon måste ha sätt bilen” sa han.
”Bad luck”, sa jag.
Lillkillen fimpa, jag skvätte iväg min cigg och mellan tände en ny. Efter han rökt klart gick vi in på donken igen. Skulle vänta ut allt. Tills gatan lugnat ner sig. Mellan in på muggen. Jag och lillen i fönstret och tjejligan nyfikna i strut, de också. Kostymkillen var borta. Några nya ansikten fanns men de åt burgare. Det tog en stund innan de lugnat ner sig. Station för två och bärgan tog saaben. Äntligen var det slut. Alla snutar borta och mellan hade kommit ut. Vi gick ut och rökte.
”Nä killar nu ska jag dra” sa jag ”Men för faan kamma till er lite va”
De tittade på mig.
”Ja vad faan tänkt till lite, ni hade ju rena rama rötan idag. Hade det inte varit för mig så hade ju ni ju suttit på station båda två” ”så gambla för faan inte. Tur kan alla ha en gång men otur har vi alla för det mesta”
De muttrade något om att det var ju lätt för mig att säga som åker mustang. De både tittade drömand på bilen.
Helt plötsligt hördes ett vrål och en gul Ferrari av nyare modell drog förbi i snabb hastighet. Den slickade gatan som ett sträck och försvann och lämnade kvar ett eko som bara en ferrari kan göra.
Jag dreglade lite. Faan en sådan vill jag ha, tänkte jag.
Lillan gick åt höger mot tunnelbanan och mellan ropa in en taxi.
Jag gick till min bil.

Har aldrig sätt dem igen men kanske lika bra är det. Eller så ser jag dem varje dag. Men tänk om jag visste då att jag skulle sitta lyst idag på en bakgata i Thailand. Ja tänkt. Då kanske jag aldrig skulle försöka få ihop till det där gula sträcket som lämnade eko och drog iväg.

Ja men vi stod ju här i hörnet med Sveavägen rakt fram och odengatan i ryggen. Klockan var ju runt tio en vardagkväll. Ja nu när Ferrari drog förbi och mullrade gåshud så är fröken ur, strax efter halv elva. Men du såg. Mycket kan ju hände. Jag gillar det här hörnet. Gillar det mycket. Vet inte varför men under mina dagar har jag varit med om en del i dessa kvarter och för mig så är just den spot vi står på. Ja, lite, hur ska man säga det, Jag vet inte. Nej, inte sentimental. Nostalgisk? Hmm.. Spotten är riktigt tung helt enkelt.

wantedKommentarer

 1. får jag ställa en fråga om vi känner varandra? Har vi stått inne på en seven-elevenbutik. Du gul jacka, Saab 9000 killen som jobbade i butiken polare till dig. Örn tatuerad. Du ihop med en tjej som också jobbade som vakt den natten? Typ hm 10 år sen??? Glasspaketet??

  Skrivet av mange — 09 Okt 2008, 14:25

 2. Mange - Den örn du tänker på bor, efter lite rabalder med sopgubbe numero uno, mig veterligen numera i Göteborg... Om han inte flyttat till varmare breddgrader :)

  Skrivet av Farbror Grön — 09 Okt 2008, 15:16

 3. Tjo!

  välskrivet! riktigt bra upplägg! skoj! var det typ det där du skickade till förläggaren?

  Skrivet av Danne — 09 Okt 2008, 15:43

 4. Du är vass Wanted! Sylvass!

  Skrivet av DOOBA — 09 Okt 2008, 16:03

 5. Förbaskat bra ihopvävt, och jäkligt intressant.

  och det kommer att gå finfint hos förläggaren .. annars får vi väl kräva att dom ger ut dig mot deras vilja =)

  Nej men allvarligt... slit inte ihjäl dig... och samtidigt kanske det är bra att du får nått "nyttigt" att bryta tristessen där nere.

  En sak jag reflekterade över var just respekten för stålar. fan så förändrad man blir vid avsaknad av dem. man skulle ha sparat.....

  Skrivet av Stefan — 09 Okt 2008, 17:18

 6. kul inlägg jag känner nästan igen mig man va ung tänkte inte på nästa dag eller vad man hade att hämta ifrån nästa dag men man viste att en dag kommer jag att stå där som kung mvh eko

  Skrivet av eko — 09 Okt 2008, 18:40

 7. Mmm GT 500 du har bra smak på bilar!

  Mycket bra skrivet.. Och med mycket platser man kan referera till *me like*
  Har du vart med om äventyr i Nacka/värmdö trakten?

  Mvh David

  Skrivet av David — 09 Okt 2008, 20:10

 8. Haha Grön, menar du Ferenc eller Fredrik som han numera kallar sig?

  Wanted - klassiskt McDonalds. Bra berättelse.

  Skrivet av Spence — 09 Okt 2008, 22:08

 9. Jag har inte varit på den donken på över 1 år,stannar inte ens på 7 11 längre. Jag får dåliga vibbar av det gathörnet...

  Skrivet av 13 — 09 Okt 2008, 22:29

 10. Spence - Japp, Boris har många namn ;)

  Skrivet av Farbror Grön — 09 Okt 2008, 22:42

 11. Haha, hängt en hel del där jag med.
  Drar på smilbanden i nostalgiska minnen.
  Tack för tidsmaskinen!

  Skrivet av Henrik — 10 Okt 2008, 08:50

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor