Blogg gratis Logga in

WANTED

25 Sep, 2008

wanted | 25 Sep, 2008 | Huvudkategori | (7717 Läst)

I hate I like, I am what I am

Ska vi dansa Albert? Men jag dansar bara i smyg, ingen fågeldans vid poolen. Och vi dansade bort till doktorn som sa jag var sjuk. På vägen dansade vi över en cyklist.


Det finns en hejarklack i norr. En mamma på söder. En rymling i Thailand och en kostym i stan. Jag kan inte riktigt begripa riktigt hur alla hittar hit. Ja, det är ju inte som när V visades på burken eller när Big Brother körde live med Adam. Nej, men de som hittat hit och någon skrev ”Wanted-holic”, jag läser, ”Fy faan vad bra denna blogg är!” eller ” jag är glad att jag fann den här bloggen!”.

Ja, vad ska man säga. I dont have words.

Skulle jag kunna så skulle jag bjuda in alla läsare på en pinne fisk och riktig thailändsk whisky. Men det är lite svårt eftersom jag varken kan grilla och min kvart inte är så stor. Men ni fattar vad jag menar.

Men vem är jag? Ja, ni som läst allt och hängt med från ruta ett. Ni vet ju vem jag är, utefrån mina berättelser och jag slinker in lite tycka och tänka, lite I like och I hate. Men jag tänkte kanske fylla på groggen för dig som skrev ”Wanted-holic” och berätta lite till. Inga detaljer som längd, bredd och vikt men ändå för den nyfikne.

Det har hänt att jag slagit ihop mina hjärnceller och stängt in mig ett konferansrum och Ta daa! Öppnat dörren tjugofyra timmar senare för att visa in ledningsgruppen. De sneglade på tavlan och fattade ingeting. Hade gjort en mindmap huller om buller, med namn och pilar och kors i taket. Hela tavlan var fylld och texten var liten. Kronofogdens hemsida blinkade öppet på en dator och Skatteverket på en annan. Tavlan visade hur vi skulle arbeta den närmaste tiden för att flytta över vårat bolag till ett annat och låta staten betala lönerna för våra anställda i flera månader framått. Tavlan visade allt och mycket till.. Hur vi skulle få med oss kunderna utan att de skulle begripa att bolaget är samma bolag, fast de vill ha samma bolag som leverantör.. men ändå flyttas med... Vi kunde göra oss en rejäl hacka och vinna i allt.... Ja det är jag.

Men samtidigt kan vara den där som går in i glaset på snurrdörren vid Ikea och sätta glassen i halsen. Samtidigt kan jag var den där som kommer till kontoret i tofflor fast det är vinter.

Har talat i mobilen fastän jag inte haft någon mobil. Ja, der är faktiskt sant. Glömt en filofax med hundrafemtio tusen på biltaket och åkte iväg.

Cyklisten stannade och knacka på rutan. Jag tryckte på knappen bilrutan åkte ner.

Vi stod vid rödlyset vid Kungsgatan.

”Ja”, sa jag något utdraget.

”Du glömde den här”

Hon tog ner något från mitt biltak. Min filofax.

”Oj, nämen man tackar”, sa jag.

”Ingen fara”

Det blev grönt.

Tittade på polaren som blängde tillbaks.

”Du är inte riktigt klok”, sa han och tittade bort.

Men när det väl gäller, då är hjärnan på G. Då snurrar det kraftverk innanför pannbenet och Albert Einstein ”ska vi dansa?”.

Kan vara så otroligt fokuserad att jag tränger ut allt annat som finns omkring mig. Allt annat. Då kommer inte ett endaste litet myggben in. Så fort den lilla myggan smyger benet över tröskeln, i dörrspringan. Ja, då drämmer jag igen porten så det ekar i Mumindalen.

Blir nästan lite fanatisk. Håller lugnet och är iskallcool on the front. Fasad fasad, många ser dig.

Tänker, känner inte utan tänker.

Hade många järn i elden som det heter, eller ja, bollar i luften. Brände ut mig och det blev för mycket. Har på sätt och vis varit så här, i nästan hela mitt liv. Men de senaste åren var det mer än mest.

Detta tror jag är orsaken till att jag trivs så bra i mitt solo. Att det blev förmycket.

Traskar här på min gata och nöjer mig med det lilla. Men om jag känner mig rätt så måste jag matas. Kan inte leva hängmatta i resten av mitt liv.

Är aldrig rädd, varken för spöken eller våld, varken för mörker eller ensamhet. Man ska aldrig säga aldrig för en sak finns det. Är rädd att dyka in i fel grejer igen.

Jag ser en sak, en lucka! En oanvänd lucka. Jag ska bara...

Hoppas bara att luckan är laglig och världen på andra sidan är helt okej. För när jag väll krypit igenom luckan då spinner det på som bara attan. Albert here we go again.

Glömmer nästan att jag är lyst när jag sitter här och skriver. Hmm.. var ska jag placera det någonstans på mindmapen?

Jag måste säga att jag är en av världens bästa förlorare. OS gren, jag har medalj. Garanterat. Bryr mig inte om vi tävlar, spelar eller vadslår. Nej förlorar jag så skakar jag på axlarna och dunkar dig i ryggen. Just a game, just a game my friend. Men du hoppar upp och ner som en jojjo med rinnande salv runt munen och ögon som tefat.

Sen så har vi läkare. Vet in varför men jag har något emot detta släktet. Går sällan eller aldrig till doktorn, de säger att jag är sjuk som om jag inte viste det. Gapa, feber, hjärtat slår. Du behöver vila. ”Jag vet.”

Men det är något kusligt över dessa vitrockade män och systrar. Nee om jag får en yxa i ryggen eller tappar ett ben. Då behöver jag nog låna symaskinen och syster kan pilla i mig en alvedon. Annars får det va.

blev halvt överkörd av en bil en gång. Bilen stannade inte och jag upp på huven, mot glaset och ner i backen. Föraren ut och jag hoppade på ett ben bort till min kärra. Den stod bara några meter bort. Drog fram ett basballträ och krossa en ruta på hans bil. Han rusa fram emot mig och började veva. Kände inte smärtan i foten, men den var stor. Jag skuttade på ena foten och veva tillbaks. Han lyckade få en bra i magen och jag tappade luften. Skallde honom tillbaks och sedan var vi kvitt. Han drog, tror han inte hade alla chipsen rätt i påsen. Något konstigt var det. Jag drog också.

Men foten värkte så inivassen och sjukhuset låg bara några hundra meter bort. Okej, till mannen i rock, de får väll ta sig en titt.

Kunde knappt köra bil och jag är ganska smärttålig.

”Det är förmodligen en spricka i foten” sa vitrocken. Men vi måste röntka.

”varför då?”

”För att se om det är en spricka?”

”Ja, men antingen är det en spricka eller så är det inte det och lika jävla ont gör det. Eller hur?”

”Jo men vi måste röntka, Om du sätter dig i väntrummet igen så kommer syster och hämtar dig.”

”När då?”

”Ja, det kan jag inte svara på. Men du får nog vänta ett tag.”

”Vad kan ett tag vara?”

”Ja, tre till fyra timmar kanske”

Hade ett möte och skulle dela ut lite svarta löner. Ett ”tag” är en kvart för mig och säger han fyra är det sex timmar.

Åt helvete med detta. Hoppade ut på ett ben i väntrummet och följde med mannen med kryckorna in på toa. Han lämnade sina kryckor vid ena handfatet och låste in sig på dass. Tackar så mycket. Kryckade ut från toan och nickade åt systern vid kassan och stack till mötet.

Stanna till på apoteket och köpte några lindor. Virade in foten och skiten var nu doktorerad.

Vad skulle doktorn säga, ”Det är en spricka”. Ja och sen då. ”Du måste vila foten”.

Det är ju inte så att man kan sjukskriva sig som kriminell.

”Jo Pelle, jag tror jag stannar hemma idag. Har ju lite feber och ja,” ”Host host”. ”Är lite förkyld.” ”Men tror du Roffe kan ta mötet angående rånet.. och ja glöm inte kreditkortes nummrerna skulle komma idag och...”

Nej, man får tuta på så gott det går. Tills det inte går.

I don’t try to be tuff and hard, but some times I just think people say to me what I already know.

Jag, tänkte på det häromdagen och Nam frågade för några dagar sen.

”What should I do if you die or accident?”

“I give some mail you can mail to, okej”

Ja, vad skulle hända om jag knata over gatan och pang bom krasch. Läkaren är bara att glömma. Jag har ju inget idkort på mig och om Nam inte var med och jag dog. Vad faan skulle hända då. Kanske ska skaffa typ en bricka runt halsen eller något. Där det står Sweden och ett nummer som de kan ringa, till farsan. Vill ju inte ha mitt fulla namn där. Så får det bli.

Sa tidigare att kreditkorsbetalare får mig att se rött och rulltrappsblockare. Förutom Lapplisor har vi också cyklister. Ja, skulle det va lagligt att köra över cyklister i trafiken skulle jag ha en hel kedja av cykelhjul och hjälmar som hängde och skramlade efter kärran. Det finns så mycket som kan få en att lacka. Men jag har blivit mer harmonisk här i Thailand. Ibland är jag lugn i trafiken men kan ofta flippa ut. Vet inte vad som gör att folk beter sig så förjävligt i bilen bakom ratten. En polare till mig. Ja Du, jag vet att Du läser. Du med the funny tattos and no hair at all. Du blir värst. Där har vi Dr Jakell och Mr Hyde.

Drog ett vad en gång. Armbrytning. Detta var under jultiden. Förloraren skulle julpunta sin bil på insidan med änglar, glitter och tomtar hängades överallt och dessutom ha en cd skiva som rullade konstant, med julsånger. Denna skiva bestod av endast tio julsånger. Det skulle vara hög, eller normal volym som inte fick inte sänkas. Jag förlora. I en månad var jag tvungen att glida omkring i en julgran och höra på bjälerklang och andra muntra julmelodier. Snacka om att bli en trafikfara och jag åkte mycket bil på dagarna. Humöret var inte på topp, när man klev in ur den där kärran direkt. Men ett vad är ett vad och eftersom jag har medalj i att vara en god förlorare så gör jag det som förloraren ska göra.

Humor. Är ganska humorlös. Har man ha en skål humor och en skål arghet i jämförelse med varandra. Ja, för att få skålen ”arg” så behövde vi nog kapa toppen på Globen så har vi den skålen. Och för att hitta skålen ”humor” kan vi nog gå in på närmaste Duka och hitta en glasskål, för en påse nötter.

Skrattar åt Simpson, Family guy, och Borat. Det är min manliga humor. Min mer femelina humor är Vänner och vet inte om jag ska säga det... Nej vi låter det va.

Min barnsliga humor är, ja, och det är nu som jag skrattar högst. Nalle Phu, Grisen och den där halvråttan i Lejonkungen och ja.. massa roliga tecknade figurer.

Så nu hade vi sagt det.

Kan inte säga ”I love you”, Å nej, det ska mycke till för att de orden ska passerar mina läppar. Men jag skrattar så jag gråter till Nalle Phu, Nasse och Ior.

Samtidigt som jag drev in stålar, rånade och misshandla. Va sjuk man är.

Komplex då. Man har ju fått lära sig leva med det man har. Med tiden så skrattar man åt sina löjliga komplex. Okej, ska jag tala pinsamheter, ja det är ju inget komplex direkt. Men, jag kan för faan inte odla skägg. Det växer ute en liten spretig mustars under näsan, några fjun på hakan och lite hårstrån under läppen. Hur manligt är det på en skala? Kan använda samma gula engångsrakhyvel i flera månader.

”Vi söker denna man.. Ja eller pojke” Säger Hasse och en bild visas på Efeterlyst.

”Han har något under näsan som liknar en mustars och två fjun på hakan.”

”Har någon sätt denna pojke, ring oss på Efterlyst...”

Pojken utan mustars. Eller mannen som inte ville bli stor. Kommer ni ihåg den killen. Skrattar alltid när jag tänker på honom. Hur han gick. Ja tacka vet jag Alfons, Transan och Banane och co, gamla goda tider.

Åker jag på semester så drar jag mig mer till lokalbefolkningen och delar en skål infödingsmat än dansar sälskapsresan på inhängnat turistområde.

Äter hellre entrecote ensam än gröt tillsammans.

Och ska vi snacka sex, blommor och bin så ska vi inte dra en ”fråga Olle” för det är privat.

Tror att det är väldigt få som känner mig ordentligt. Väldigt få och då talar vi båda sidorna.

Ja, det var lite ord om mig. Kanske inte så spännande direkt men hoppas det skvätte lite färg till den som ville veta.

Nu är det time för en seven eleven. En macka med gummiskinka och kaffe på burk. Simma lungt. See you tomorrow.Kommentarer

 1. Ja du "wanted-holismen" lämnar ett sug på mer mer mer.
  och jag hoppas dealen med förlaget blir fördelaktig om den går igenom.

  Men Bolme är ett måste på ljudboksvarianten ;-)

  Hoppas att skit löser sig, och att du håller ångan på skrivandet på samma heta nivå som tidigare.
  det är en fröjd att insupa det du skriver.

  Skrivet av Stefan — 25 Sep 2008, 22:57

 2. Sitter här i mitt patayakyffe och undrar var i Bankok du är. Också på rymmen från stat och pack.

  Skriv mer om dina upplevelser och mindre om dig själv. Mycket av dina upplevelser är som om det var jag själv. Men du skriver fan så mycket bättre än jag någonsin kunnat. Mindre om dig själv. Det är inte så intressant. För mig. Men kanske för andra som inte förstår hur folk som lever i gråzonen fungerar. Härska och söndra. Ta eller bli tagen. Skaffa överläge. Känn inget. Koppla bort. Skydda de dina till varje pris. Ja du fattar. Överleva eller dö. Fast dö kan kännas som en skön framtid ibland när man känner sig helt bortkopplad från allt och alla. Lev för barnen. TC

  Skrivet av Wanted2 — 26 Sep 2008, 10:02

 3. Samhällets skyddsnät. Glöm det. Finns bara två skydd som duger. Kallt stål och cash. Sant?
  TC man where ever u r

  Skrivet av Wanted2 — 26 Sep 2008, 10:06

 4. Tjo!

  Har inte kunnat läsa din blogg på ett par dagar! inatt vaknade jag kallsvettig, törstig o frös på samma gång. Tjejen min gav min en diagnos. Du är en Wanted-holic. ja, då fick man de på print också!

  Kul med bokkontraktet! hoppas det blir något bra av det! Fett me cash! ;-)

  Intressant att läsa om dig, på det mer personliga planet. Blev genast mer nyanserad!

  Avslutar med min "tag-line"

  Keep it up!

  Skrivet av Danne — 26 Sep 2008, 12:22

 5. Transan och Banarne missade jag som liten men jag försöker hänga med här varje dag...vem va Transan:)

  13

  Skrivet av 13 — 26 Sep 2008, 14:25

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor