Blogg gratis Logga in

WANTED

17 Sep, 2008

wanted | 17 Sep, 2008 | Huvudkategori | (3224 Läst)

How do you say "Moralkaka" in swinglish?

Vad är solo? Singel, one, ensam eller bara inte två. De springer en naken stekare över gatan. Respekt! Han var naken, kul för sekund. Men back to life...


Vem vill vara ensam?

Jag vet inte om min hjärna, mitt försvarssytem försöker lura mig. Det känns så när jag tänker efter. Vem trivs att vara ensam?

I do! Gör jag verkligen det?

Talar inte om ensam så som icke ha en partner. Inte singel-ensam, då du har fortfarande har dina vänner. Det finns ett socialt omfång runt dig. Jag talar om ensam-ensam. Träffar ytterst få vardagligen. Har nobody. Men när jag tänker på det eller känner, fylls jag av ro.

Har lärt mig under mitt liv att leva ensam men ändå inte ensam, tusen runtomkring.

Idag träffar eller känner jag en person här. Men hon är lika ensam som jag.

Min anpassningsförmåga till min omgivning är häpnadsväckand bra, det har alltid varit det som en kamelont i djungeln. Nu när jag lever på flykt, ensam på en bakgata i Thailand. Måste jag börja trivas att leve helt solo. Om jag inte skulle trivas med det skulle jag förmodligen gå i bitar. Så trivs jag egentligen med det?

Det jag känner är ro, jag känner mig trött och gör ”mitt” för vardagen för att hålla mig över ytan. Mitt fönster ut till världen är cyberspace. Nu på min blogg kan du också kika in. Msn:ar med få. Min son och några andra. Har dagligen kontakt med min son och för följa med i hans liv på avstånd. Får stå här innanför och titta ut ur mitt fönster. Skyp:ar med familjen någon gång i veckan och mailar någon vän. Laddar ner filmer och läser svenska nyhetssidor och bloggar mina tankar.

Har valt bort tv.en och har ingen mobil.

Men det är lustigt hur bra det känns, på något sätt. Eller bra och bra. Önskar ju ett liv i Sverige, ett vanligt liv. Men när du inte har något val måste du gilla det du får.

Jag vill inte knäppa dig på näsan med att jag lever ett bra liv. Nej, det är inte så jag menar. Om vi bytte roller du och jag skulle du nog inte skratta dig lycklig till söms. Inga vita stränder, palmdrinkar och girls in bikini här inte.

Jag vet att jag skulle kunna bygga. Bygga upp ett kontaknät här i Thailand. Bli aktiv och engagera mig med folk i mycket. Skaffa vänner och simma runt i ett socialt vatten men leende på läpparna. Men känner inte för det. Vill inte idag. Har ingen kraft just nu.

Min vän är min moske. Har inte blivit religös, nej. Utanför mitt fönster ser jag toppen på en Moske. Flera tider på dagen sprids det böner från högtalarna på taket. Hela gatan hör det och det fyller mitt rum. Ibland håller det på flera timmar. Brukar sitta och lyssna på balkongen och öppna upp. Är som en vaggvisa. En mumlande i främande ord. Brukar gå ner på gatan och fota folk. En sysselsättning som får tiden att gå. Brukar skåda mosunregnet som piskar staden och sköljer bort allt elände. Det känns bra när solen sen lyser.

Trivs jag som ensam? I relly dont know. Men det är lustigt hur människan är så anpassningsbar och det är lustigt hur vi kan vara våran största fiende.

Det finns flera anledningar till att jag trycker. En är farbror blå men andra faktorer som också existerar som kan vara direkt knutna till liv eller död. Så jag lever hellre ensam än död.

Men nu till en helt annan sak.

Det ligger inget värde i att råna, själa eller pressa ut slantar ur någon annan. Person så som företag eller stat. Många slår sig på bröstet när de lyckas och tycker att kostymen vuxen en storlek. De har skaffat sig respekt. Det har gjort sig en slant. Hoppat upp några pinnar på stegen.

Vi som är så skadade att egoismen slukat oss helt och lever på att röva. Visst, jag har själv tyckt att rykte, respekt och ökändhet är ett vinnande koncept. Som ung är det en farlig fälla. Det låter klysche men, respekt är någont man förtjänar inte tar.

Vill inte vara någon moralkaka. But kids, just don’t do it.

Vet inte hur många rån jag utfört, vet inte hur många utpressningar jag gjort. Kommer inte ihåg hur många slagsmål och misshanlingar jag varit inblandad i. Har inte det blekaste hur mycket jag stulit. Inte för att jag är dålig på matte, är väldigt logiskt lagd. Inte för att det är väldigt mycket jag gjort, fastän det är det. Utan för att min hjärna har blivit skadad med tiden. Minnet har bränts bort och luckorna är stora. Utbrändheten är ett faktum.

Och det är inte roligt att leva utbränd, lyst, jagad i ett land långt borta. Inte så att jag vill självömka men jag vill Aja baja till de som står på branten.

Vill du vara respekterad av få som ändå kommer att svika eller inte bara bry sig? Vill du ha vara tuff för ett tag för att sedan glömas bort. Eller vill du vara respekterad av många för alltid. Ganska enkelt val egentligen.

Son...

I tryed in my life to be there.

Could do different, but I didn’t.

Can not make a home for you today, but I gone try.

I know, you are good raised and have a good heart.

Your mom is strong. You are strong.

Take my good stuff and learn from my bad.

Love PappiKommentarer

  1. Stark blogg. Är du på riktigt? Jag har inte hunnit läsa allt men en del är riktigt bra.

    Skrivet av Lars L — 17 Sep 2008, 15:15

  2. Bloggen är ännu mer genialisk om denna personen inte är sann. En briljant idé om någon med mycket fakta vill tjäna pengar.

    Om den nu är sann så är det fortfarande en grym blogg, helt underbar.

    Skrivet av WHEY WHEY — 17 Sep 2008, 23:01

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor