Blogg gratis Logga in

WANTED

12 Sep, 2008

wanted | 12 Sep, 2008 | Huvudkategori | (4463 Läst)

The other side of madness

One ordinary day.

De trasade sonder min polare mitt pa Hotorget och stoppa en pistol i nyllet pa mig. No game. For real. Under hot mota de oss till en bakgata och in i bagagesatet pa en combi.

Har du blivit torterad nagon gang? Fragan ar stalld till dig, min son och alla andra. Alla medaljer har sin baksida och det finns alltid storre fiskar i havet.


Det var under Jul tiden, for ca atta ar sedan. Vi, jag och en som jag gjorde all the bad thing with, blev under hot forda till en kallare i en norrforort. I dessa situationer visar det sag om fargen du bar ar akta. Om kostymen du skryter med ar uppfylld.

Bundna pa en varsin pinstol fick vi ta emot stotar fran en svart elpistol. De vill ha pengarna. De vill ha bytet. Men bytet var vart. Varje gang jag tappa medvetandet, slocknade tanken men viljan var betong och jag ville inte ge ifran mig one singel dineros. My work My money.

Det ar latt att se pa film att lasa en bok. Du klappar dig pa brostet och sager att du minnsan, skulle komma pa en slirig kommentar som i Hollywood filmerna, bryta dig loss och leva vidare. Men det ar film. Verkligheten ar sa mycket varre, Dirty days.

Hur skulle du takla en sadan situation? Tank efter fore innan du vill bli King of the streets. Just dont play the game.

Vi hade gjort oss en hacka pa ett grovt ran. Vi hade tagit det som inte varit vart. Gjort det till vart under vald. Haft en insideinformation. Brottet belystes pa rikstackande tv i Efterlyst med Hasse Aro i spetsen. Ett par inte sa glada personer sag detta och ansag att det var deras "arbete". Varan inside man hade gjort ett misstag. Han hade givit jobbet till tva olika partner. Till dem och till oss. Till dem forst men eftersom tiden gick och inget hande, gav han arbetet till oss. Vi utforde det och Hasse sa att tre miljoner var bytet. Vid stora pengar vaknar stora fiskar.

De andra begav sig to the insideinformation man, drog en kniv genom kroppen pa honom tills han snacka. Vara namn var nu in the open. de vill ha de green ones. De ansag att de var deras.

Efter att tagit kontakt med oss bestamde vi ett mote. Ville diskutera. Ville inte ha nagot ouppklarat i bagaget. Men inget snack. Rakt pa sak. Vald och hot.

Efter mycker om och men lyckade vi komma ur knipan och forklara att felet lag hos han som gett dubbelt, inte oss. Flera timmar under hot och vald. Minns inte hur vi kom darifran. Allt som hant har gjort mitt minne vagt. Men jag minns att hamden var ljuv.

Just want to say thats everyting is not a easy dance on roses. Har under hela mitt liv malat in mig i ett horn. Detta var en av tusen historier som finns och som trasat sonder mitt liv. Ar det glamerost att leva pa andra sidan. Svaret ar lika glamerost som en rostig flaggknopp.

Ar bara trott. Om du borjat mala sa se till att mala med ratt farger och se till att du inte malar in dig pa en bakgata i Bangkok.

Next.. hur känns det egentligen att rana en bank, att blundra foretag, att pressa folk pa pengar. Var finns samvetet?Kommentarer

 1. Intressant läsning, det finns inget försvarbart i brott men det är intressant att läsa om dina erfarenheter och kanske kan det få någon att tänka efter innan dom ger sig in i brottets bana.

  Ifall du fortsätter att skriva utan att försköna det och få det till att det bara är häftigt och coolt att vara brottsling och visar att det finns en stor baksida med det hela också.

  Skrivet av Kotten — 12 Sep 2008, 17:44

 2. Jag håller med om att brott aldrig är försvarbart och ännu mindre om någon skadas av det. Intressant att läsa i alla fall så jag hoppas du fortsätter skriva i bloggen så att vi får en inblick i en kriminells liv utöver medias skriverier.

  Blir ju ingen censur eller någon vinkling från medias sida av det som skrivs när källan själv skriver direkt, förutsatt att skribenten själv är någorlunda ärlig i sitt skrivande.

  Skrivet av Jari — 12 Sep 2008, 18:56

 3. Fantastiskt intressant läsning!

  Skrivet av Sajild — 26 Sep 2008, 21:26

 4. Du är väldigt duktig på att berätta detaljrika händelser. OM du skulle låta detta bli en bok att köpa ute i bokhandeln skulle jag garanterat köpa boken.

  Väldigt bra skrivet, hoppas du klarar dig bra i Thailand...

  Skrivet av olof — 07 Okt 2008, 15:17

En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor